Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca debutează marți în sferturile de finală ale BCL

U-BT Cluj-Napoca debutează marți în sferturile de finală ale BCL

Bună ziua. Jucăm în sferturile de finală ale Basketball Champions League. Un moment foarte important pentru clubul nostru, pentru baschetul românesc, pentru suporterii noștri, pentru tot ce înseamnă baschet în țara noastră”, au fost cuvintele prin care Mihai Silvășan a început conferința de presă premergătoare duelului cu MHP Riesen Ludwigsburg.

În ciuda așteptărilor, U-BT Cluj-Napoca a reușit în acest sezon o performanță extraordinară și a ajuns până în sferturile de finală ale Basketball Champions League. Alb-negrii sunt singura formație din cele opt sfert-finaliste care a început competiția în calificări. Clujenii au depășit așteptările câștigând turneul din Atena, după trei victorii cu Salon Vilpas, BC Peristeri și Fribourg Olympic, apoi au depășit încă o dată așteptările când au câștigat grupa G, având un bilanț de 5-1, și în urmă cu două săptămâni au depășit din nou așteptările, după ce s-au impus într-o grupă din care au mai făcut parte Unicaja Malaga și Filou Oostende.

Drept urmare, U-Banca Transilvania are șanse la Final Four-ul BCL, dar trebuie să treacă de MHP Riesen Ludwigsburg într-o confruntare de tipul „cel mai bun din trei meciuri”. Fanii studenților cu siguranță nu au uitat că în sezonul 2017-2018 trupa din Germania a fost cea care i-a eliminat în preliminariile BCL. Așadar, formația antrenată de Mihai Silvășan are acum ocazia de a-și lua revanșa și de a continua parcursul de vis din această stagiune.

Nemții, antrenați de John Patrick, au devenit una dintre cele mai interesante echipe din Europa, datorită apărării extrem de agresive. Ludwigsburg a terminat prima fază a Basketball Champions League pe primul loc, într-o grupă care le mai conținea pe Lenovo Tenerife, Prometey și Dinamo Sassari. Apoi, Ludwigsburg a avut parte de o nouă grupă de foc, plină de adversari foarte puternici: Hapoel Holon, JDA Dijon, Galatasaray NEF. Galben-negrii au obținut patru victorii și două înfrângeri și au terminat pe locul al doilea, în spatele lui Hapoel Holon.

MHP Riesen Ludwigsburg are parte de un sezon excelent și în campionatul intern al Germaniei acolo unde, cu 19 victorii și opt înfrângeri, ocupă poziția a treia. În ultima etapă, viitorii oponenți ai lui U-BT au cedat pe terenul liderului Bonn, scor 97-88. Totuși, Patrick s-a confruntat cu mai multe probleme de efectiv, având până la șapte jucători indisponibili în ultimele două runde. Această situație a dus la includerea în lot a lui Eduard Roschnafsky, fiul lui Bruno Roschnafsky, fost baschetbalist la Universitatea Cluj, în perioadele 1990-1992 și 2005-2007.

Printre cei mai importanți jucători ai lui Ludwigsburg se numără Jonah Radebaugh (13.8 puncte, 5.6 recuperări, 3.1 pase decisive), Tremmell Darden (9.8 puncte, 3.6 recuperări), Justin Simon (14.7 puncte, 8.0 recuperări, 1.6 pase decisive) și Jordan Hulls (10.7 puncte, 3.1 recuperări, 3.2 pase decisive).

Radebaugh și-a început cariera în Suedia, la Koping Stars, și după scurt timp a ajuns la Ludwigsburg, unde joacă din 2020. Tot atunci a ajuns și Darden la gruparea din orașul de lângă Stuttgart. Baschetbalistul în vârstă de 40 de ani are un CV impresionant, trecând de-a lungul carierei sale pe la formații precum Unicaja Malaga, Zalgiris Kaunas, Real Madrid, Olympiacos sau Besiktas. Un an mai târziu, John Patrick l-a transferat la Ludwigsburg pe Simon, care a jucat un sezon în G-League și unul în NBL, liga australiană, pentru Illawara Hawks.

În lotul germanilor se mai regăsesc Jacob și Johannes Patrick, fiii antrenorului principal, cât și alți autohtoni importanți, precum Lukas Herzog, Yorman Bartolo sau Jonas Bottermann. Ludwigsburg este o formație cu o talie scăzută, dar cu o apărare extrem de agresivă, datorită capcanelor utilizate.

Drept urmare, U-BT Cluj-Napoca are în față un adversar redutabil, însă are în spate un public numeros. Cu patru zile înainte de primul meci al seriei, toate biletele au fost epuizate, astfel că trupa lui Mihai Silvășan va juca cu casa închisă pentru prima oară după mutarea în BTarena.

Confruntarea are loc marți, 5 aprilie, de la ora 19:00, și poate fi urmărită, în direct, pe Look Sport. Următorul meci se va disputa miercuri, 13 aprilie, de la ora 21:00, în arena lui MHP Riesen Ludwigsburg.

*foto: championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!