Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca dispută ultimul meci din turul sezonului regulat al EuroCup

U-BT Cluj-Napoca dispută ultimul meci din turul sezonului regulat al EuroCup

După ce a beneficiat de o săptămână de pauză, prin etapa liberă din weekend în Liga Națională, U-BT Cluj-Napoca revine la treabă în EuroCup și o să primească vizita celor de la Lietkabelis Panevezys. Meciul din ultima rundă a turului sezonului regulat va avea loc miercuri, 29 noiembrie.

Clujenii au parte de o primă parte extrem de bună în EuroCup și au pierdut doar în două rânduri după opt jocuri, cel mai recent eșec fiind înregistrat săptămână trecută, 70-92 acasă împotriva celor de la Gran Canaria. Acea prestație ofensivă a fost cea mai modestă pentru clujeni în toate meciurile jucate în BTarena până la această oră în EuroCup.

Lietkabelis, de partea cealaltă, are o serie excelentă în luna noiembrie și singurul pas greșit are o oarecare legătură cu U-BT, tot Gran Canaria fiind cea care a învins-o ultima dată pe formația baltică. Deținătoarea EuroCup a reușit acest lucru pe 1 noiembrie, într-un 88-77 în etapa a cincea a grupei B. De atunci, Lietkabelis are șapte victorii consecutive indiferent de întrecerea în care a avut de jucat.

Revenirea lui Nenad Canak pe banca lituanienilor, după o aventură scurtă la Turk Telekom, a avut efecte importante în ofensiva lui Lietkabelis. Aceștia au devenit tot mai periculoși în privința reușitelor de la distanță și nu au terminat vreun meci din seria de victorii menționată anterior cu mai puțin de 10 încercări precise din spatele arcului de cerc.

În ceea ce-l privește pe Canak, acesta nu va fi la prima întâlnire cu U-BT în actuala campanie de EuroCup. Tehnicianul s-a aflat pe banca lui Turk Telekom Ankara în prima etapă a grupei B și a cedat în fața clujenilor cu 80-71, după o primă repriză în care echipa pe care a condus-o atunci a marcat doar 26 de puncte.

Lietkabelis a putut să câștige ambele jocuri de anul trecut împotriva lui U-BT Cluj. În tur, lituanienii au trecut cu 89-84 acasă, iar returul de sub Feleac a adus un succes la limită, 77-75. Balticii au încheiat atunci grupa pe locul 4 și s-au oprit în prima rundă eliminatorie, în urma unei înfrângeri la un punct cu Paris Basketball.

Bilanțul de 4 victorii și 4 înfrângeri o ține pe Lietkabelis pe locul 5 înaintea confruntării de la Cluj-Napoca, fiind vorba despre un joc care ar fi trebuit să aibă loc în Lituania, dar în urmă cu două săptămâni s-a anunțat schimbarea locației. Balticii sunt printre cele mai periculoase cluburi la trei puncte (41.3%) și sunt ușor mai eficienți decât ardelenii la nivelul recuperărilor defensive (26.0 - 25.9).

Reușitele defensive contribuie la cifre mai bune pentru campionii României în privința intercepțiilor sau capacelor, dar acest detaliu se observă și în procentajele pe care jucătorii lui Mihai Silvășan le permit adversarilor (50% la două puncte, 30% de la distanță). Chiar și cu apărarea modestă în fața Gran Canariei, index-ul clujenilor a rămas în continuare foarte ridicat și doar două cluburi din toată întrecerea stau mai bine la acest capitol din punct de vedere defensiv.

Lietkabelis se bazează în mare măsură pe punctele lui Gediminas Orelik, acesta fiind principalul marcator (18.1 puncte) și cel mai eficient jucător al echipei. Deividas Sirvydis are trei meciuri cu 20+ puncte în EuroCup, iar Vytenis Lipkevicius și Gabrielus Maldunas au mediile cele mai bune la recuperări din echipa baltică (6.5, respectiv 5.4). În lotul următorilor adversari pentru U-BT se află de relativ puțină vreme și Stefan Bircevic, fostul component al campioanei României.

Înaintea deplasării la Cluj-Napoca, Lietkabelis a evoluat în campionat, pe terenul celor de la Siauliai. În succesul cu 88-74 au încheiat în double digits Varnas (19 puncte), Orelik (17) și Maldunas (12), iar la nivelul aruncărilor de trei puncte adversarii „studenților” au adunat 12/32.

Confruntarea din etapa a 9-a va avea loc miercuri, 29 noiembrie, în BTarena începând cu ora 19.00 și va fi în direct pe Prima Sport 3.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!