Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca domină clar duelul cu CSM Constanța și obține o nouă victorie

U-BT Cluj-Napoca domină clar duelul cu CSM Constanța și obține o nouă victorie

Vineri, 29 martie, U-BT Cluj-Napoca a primit vizita lui CSM Constanța, într-un meci din etapa a 27-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Campioana en-titre a dominat meciul de la început până la final și s-a impus, rămânând neînvinsă pe plan intern.

U-BT Cluj-Napoca: David Lăpuște, Patrick Richard, Karel Guzman, Jarell Eddie, Andrija Stipanovic

CSM Constanța: Andrei Oprean, Vytenis Cizauskas, Cedric Henderson, Rolland Torok, Kyndahl Hill

Cele două formații au evoluat cu multă poftă ofensivă încă de la primele faze ale jocului, fiind deja opt marcatori în doar patru minute. Al cincilea jucător al Clujului care a izbutit să înscrie a fost Richard, care cu o triplă a ajuns la peste 3000 de puncte marcate pentru U-Banca Transilvania. Baschetbaliștii celor două tabere au continuat să se remarce, iar primul sfert s-a încheiat cu 50 de puncte înscrise, scorul fiind 27 la 23 pentru gazde.

Alb-negrii au început mai bine și secvența secundă, alb-albaștrii fiind nevoiți să comită multe faulturi pentru a-și opri adversarii. Nici time-out-ul cerut de Dan Fleșeriu nu a rezolvat problemele oaspeților, iar Emi Cățe și Mihai Măciucă au dus diferența la 13 puncte: 39-26. Pivotul ardelenilor a continuat să facă spectacol în ofensivă și a marcat inclusiv o triplă, provocându-l pe tehnicianul „marinarilor” să mai solicite un timp de odihnă. U-BT Cluj-Napoca a dominat și a doua parte a sfertului iar, la pauză, conducea cu 60 la 34.

După revenirea de la vestiare, Guzman și Stipanovic au făcut spectacol, amândoi contribuind decisiv la un slam-dunk al celuilalt. A urmat o perioadă mai bună a oaspeților în ofensivă însă, în defensivă, în continuare nu au reușit să le facă față adversarilor. Cățe, revenit pe teren, a marcat încă o dată și a ajuns la 20 de puncte, iar Fleșeriu a mai cerut un time-ut. În cele din urmă, sfertul al treilea s-a încheiat cu scorul de 83 la 54 pentru „studenți”.

În actul decisiv, pe fondul unei relaxări a clujenilor, constănțenii au izbutit un parțial de 8-3, dar diferența de pe tabelă a fost prea mare pentru a mai exista emoții pentru gazde. Treptat, Mihai Silvășan i-a introdus în teren pe jucătorii mai tineri, iar aceștia au asigurat o nouă victorie a lui U-BT Cluj-Napoca: 100-82.

Datorită acestui rezultat, campioana României a ajuns la un bilanț de 17-0. În schimb, trupa lui Dan Fleșeriu are 6 victorii și 11 înfrângeri.

Emi Cățe a avut o prestație excelentă, cu 26 de puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, 3 capace și +38 la eficiență. Karel Guzman l-a urmat cu 16 puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări și 2 intercepții, iar Mihai Măciucă, Mareks Mejeris și Andrija Stipanovic au avut câte 10 puncte.

Cedric Henderson a stat cu 18 puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări și 4 mingi pierdute pentru dobrogeni. Jaylon Scott a contribuit cu 16 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive și 4/6 de la distanță, iar Vytenis Cizauskas a încheiat cu 13 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive.

În ultima rundă a sezonului regulat, U-BT Cluj-Napoca va primi vizita lui CSM CSU Oradea, în timp ce CSM Constanța va juca, pe teren propriu, împotriva lui CSM Corona Brașov.

*foto: u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • bela57 :

    D-le Istrate,
    Cand actualizati clasamentul ? E un aspect negativ pt site si efectiv e pacat !

    cu 4 săptămâni în urmă (29.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!