Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca dorește a treia victorie stagională cu CS Dinamo Știința București

U-BT Cluj-Napoca dorește a treia victorie stagională cu CS Dinamo Știința București

Sâmbătă, 25 ianuarie, CS Dinamo Știința București începe faza a doua a Ligii Naționale cu un duel împotriva lui U-BT Cluj-Napoca. Partida este programată la ora 20:30 și va putea fi vizionată în direct pe Digisport 4.

Arbitrii delegați de Federația Română de Baschet pentru întâlnirea din Sala Dinamo sunt Marius Ciulin, Laurențiu Grigoraș și Șerban Rașoga, iar comisar este Tiberiu Rist. În ultima etapă a primei faze, cea pe care U-Banca Transilvania a disputat-o în compania Stelei București, jocul a fost fluierat tot de către Ciulin, iar la masa oficială a stat Rist.

Atunci alb-negrii au învins categoric, 99-74, și au obținut cea de-a 12-a victorie stagională. În ciuda faptului că a avut același număr de meciuri câștigate ca CSM CSU Oradea, trupa lui Mihai Silvășan a intrat în Top 6 de pe locul al doilea, motivul fiind legat de duelurile directe.

De partea cealaltă, elevii pregătiți de Tudor Costescu au obținut în extremis calificarea în primele șase. Dinamo avea neapărată nevoie de un succes cu BCM U FC Argeș Pitești, însă începutul de meci a fost dezastruos. Argeșenii s-au distanțat chiar la 24 de puncte dar adversarii nu au cedat. Treptat, echipa din Capitală a recuperat tot mai mult din deficit și, în cele din urmă, finalul i-a fost favorabil: 85-80.

În prima fază, CS Dinamo Știința București și U-BT Cluj-Napoca au oferit două încleștări foarte spectaculoase. Prima a avut loc în Ștefan cel Mare și gazdele au controlat o mare parte din joc, însă „studenții” și-au revenit pe final. În retur, gruparea coordonată de Dusko Vujosevic a început mult mai bine și s-a aflat mereu la conducere. Totuși, ultimele minute au fost mai echilibrate decât ar fi putut să fie și U-Banca Transilvania s-a impus la 11 puncte: 101-90.

Din păcate pentru „Câinii Roșii”, Marcu Badiu, principalul autohton din lotul lui Costescu, s-a accidentat și ar putea rata tot sezonul. Așadar, bucureștenii pornesc cu un dezavantaj duelul cu formația ardeleană.

De partea cealaltă, U-BT a avut o partidă dificilă la mijlocul acestei săptămâni, fiind învinsă de CSM CSU Oradea cu scorul de 80-75 în FIBA Europe Cup. În ultimul sfert al disputei, Artis Ate a suferit o entorsă și deocamdată nu s-au dat detalii despre starea acestuia.

Din punct de vedere statistic, U-BT Cluj-Napoca stă mai bine la aproape toate capitolele, mai puțin la cel al procentajului de la linia de libere (77.2% - 77.2%) și la cel al mingilor pierdute (15.3 – 13.1). Cea mai mare diferență se regăsește la nivelul eficienței (105.9 – 88.0).

Prin urmare, mă aștept ca echipa clujeană să se impună în această confruntare cu Dinamo. Alb-negrii au un lot mult mai puternic și o experiență mai mare, singurul factor detrimental fiind oboseala acumulată în această săptămână.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

----

CONCURS❗️Punem la bătaie trei tricouri polo Baschet.ro made by ANDU👕

▶️Ce trebuie să faceți?

🔹Accesați avancronica oricăreia dintre cele trei partide pe care le vom putea urmări în debutul Grupei Roșii🔴 și spuneți-ne, într-un comentariu lăsat pe Baschet.ro, la aceste articole, pe cine mizați în duelul respectiv și un argument pentru răspunsul dumneavoastră🗣Vor fi luate în considerare toate comentariile lăsate pe site până la ora de start a partidei! ⏳

🔹Fiecare dintre cele 3️⃣ dueluri ale acestei etape va avea un câștigător. În cazul mai multor răspunsuri corecte, acesta va fi selectat prin tragere la sorți❗️

🔹Aici puteți accesa primele două avancronici ale etapei, ambele partide având loc sâmbătă:

https://baschet.ro/…/u-bt-cluj-napoca-doreste-a-treia-victo…

https://baschet.ro/…/scm-timisoara-deschide-grupa-rosie-int…

Așteptăm cu nerăbdare toate comentariile voastre și mult succes tuturor!⌨️Fie ca cel mai bun să câștige, atât în teren, cât și în afara lui!

17 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș Novak Csaba :

    Concurs
    Dinamo - UBT: elevii lui Silvasean vin dupa meciul de miercuri disputat la Oradea din cadrul FIBA Europe Cupe pierdut cu 80-75, poate ca vor fi putin obositi si vor intra mai greu in meci in primele doua sferturi, dar la final ar trebuii sa obtina victoria cotat la 1.28

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde
  • Olimpia CSU Braşov Neculai Florian :

    Concurs
    Ca dinamovist, salut calificare a celor in Rosu si Alb in play-off, cu atat mai putin cu at au intors poate nesperat un - 20 in ultima etapa, la Pitesti. Dar de data aceasta pronistichez ca studentii clujeni, o echipa mai omogena si, de ce nu, mai valoroasa, se vor impune. Iar Masters, Jeremic sau Barro anticipez ca or avea grija ca "U" sa nu castige la pas.

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde
  • DariusDronca :

    Pronostic
    Dinamo - U Cluj - invinge Cluj
    Cred ca diferenta de valoare isi va spune cuvantul.

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Lusi :

    Concurs
    Câștigă Clujul. Motivați de înfrângerea de la Oradea si pt ca nu au pierdut niciun meci arbitrat de Ciulin.🙂

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea danicret :

    Concurs
    Castiga U-BT, diferenta mare de valoare intre loturile celor 2 echipe

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    U
    Castiga U - ultimele meciuri mai slabe aduc o motivatie in plus. Daca mai adaugam accidentarea lui Badiu, faptul ca nu au principalul jucator roman e un motiv in plus pentru o victorie a lui "U"

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Cîștigă U BT
    Pentru că s-au înmulțit comentariile și comentatorii. Baschet.ro ați putea generaliza cu cîte un concurs pe săptămână... Glumeam

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020)
    • Cosovic:

      U BT
      Este diferenta de valoare. U nu-si poate permite sa mai piarda un meci dupa ultima serie de infrangeri

      cu 4 ani în urmă (25.01.2020)
    Raspunde
  • Jipa George :

    Pronostic
    Victorie pentru cei de la U BT. Diferență de valoare între cele 2 echipe, dar mă aștept ca alb-roșii să nu renunțe ușor.

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde
  • adrian20009 :

    Pronostic
    In aceasta partida U BT-ul va castiga pentru ca au un lot mai valoros si sunt o echipa mai inchegata.

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea georgepelak :

    Concurs
    Câștigă Clujul, motivați fiind după înfrângerea de la Oradea și, de asemenea, au un lot net superior și o bancă mai lungă. Așadar, nu le dau nicio șansă bucureștenilor.

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ardeleanul 21 :

    Concurs
    Dinamo - Cluj Merg pe mana Clujului datorita faptului că vine după înfrângerea cu Oradea, iar meciul pierdut acasă cu Craiova nu ii permite sa mai facă pași gresiti

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Ce poate face un concurs bine țintit...
    În mod normal ar trebui să câștige U BT fără probleme... Dar... De vreo lună încoace suferă destul de mult, iar celelalte echipe au început să îi citească. Au o mare problemă când adversarii îl blochează pe Petrică. Deseară vor fi fără Ate și în plus românii nu livrează aproape nimic, vor fi extrem de scurți. La astea se adaugă oboseala.
    Dinamo nu îl au pe Badiu, dar nu au nici un fel de presiune. Așa că dacă prind o zi bună la șut, pot face surpriza. Așa că eu merg cu Dinamo.

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde
  • ioana m :

    Castiga Clujul
    Castiga Clujul pentru ca au lot mai puternic,

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde
  • CSA Steaua București Peiu Daniel Florentin :

    Concurs
    Desi Dinamo ar pleca cu avantajul terenului de acasa , baietii de la U-Cluj vor fi mai motivati sa castige acest meci pentru a ramane in batalia pentru locul 1 cu Oradea si intalnirea unui adversar facil in primul tur de play-off.
    Pronostic : U-BT Cluj

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde
  • victor15 :

    Concurs
    Dinamo - CLUJ

    Câștiga Clujul pentru ca este una dintre cele mai bune echipe la momentul actual, dar si pt faptul ca in celelalte dueluri directe au avut castig de cauza baietii lui Silvasan.

    cu 4 ani în urmă (26.01.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Victor825 :

    U-BT
    Desi in ultimul timp si-au cam iesit din forma si pe deasupra Artis Ate nu va putea evolua astazi, U-BT va invinge pe terenul lui Dinamo intrucat chiar si in aceste conditii, balanta valorica a loturilor inclina spre clujeni.

    cu 4 ani în urmă (26.01.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!