Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca i-a prelungit contractul lui Karel Guzman

U-BT Cluj-Napoca i-a prelungit contractul lui Karel Guzman

U-BT Cluj-Napoca a anunțat marți, 6 iunie, primul transfer pentru sezonul 2023-2024. Este vorba de Mihai Măciucă, jucător ce vine la campioana României după cinci stagiuni petrecute la FC Argeș Basketball.

Astăzi, alb-negrii au anunțat primul baschetbalist din lotul din recent încheiata ediție care va rămâne la U-BT. Acesta este Karel Guzman, care a sosit la Cluj-Napoca în 2020, având în palmares trei titluri, două supercupe și o Cupă a României sub comanda lui Mihai Silvășan.

În stagiunea 2022-2023, cubanezul în vârstă de 28 de ani a avut medii de 10.5 puncte, 3.6 recuperări și 1.8 pase decisive. În EuroCup, Guzman a strâns 9.3 puncte, 3.7 recuperări, 2.1 pase decisive și 1.3 intercepții.

Noul contract al cubanezului este valabil până în 2025, potrivit postării de pe pagina de Instagram a clubului clujean. Guzman a oferit și o scurtă declarație pentru site-ul lui U-BT după ce a semnat înțelegerea pentru următorii doi ani:

„Avem în faţă un drum lung şi obiective mari. Voi munci şi mai mult, voi depune şi mai mult efort pentru ca rezultatele să fie cel puţin la fel de bune. Ne aşteaptă o poveste frumoasă! Gracias, familia! Haide "U"!”

Campioana României a anunțat până în prezent transferul lui Mihai Măciucă și despărțirea de antrenorul secund Milorad Perovic. De asemenea, Patrick Richard și Andrija Stipanovic mai au contract cu alb-negrii.

*foto: Nagy Melinda/u-bt.basketball

22 comentarii la aceasta stire:
  • Silvois :

    Nice
    Eu, unul, ma bucur, indiferent ce cred unii sau altii despre acest baiat. Va fi, in continuare, o piesa importanta in angrenajul echipei, cu conditia sa-si tina in frau pornirile razboinice. Sper ca a invatat din experienta nefericita de la Oradea! Sa auzim de bine!

    cu 10 luni în urmă (07.06.2023) Raspunde
  • 'mpepo :

    E bine
    Guzman e unul dintre baschetbaliștii pe care i-am dorit să continue cu "U". Urmează ca Meindl și Jones să facă același lucru. Este o dorință. Să vedem ce jucători străini noi vor completa lotul, ca să ne dăm seama care sunt obiectivele echipei în noul sezon.

    cu 10 luni în urmă (07.06.2023)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca msarto:

      Meindl la campionatul mondial
      Meindl este calificat cu Brazilia la campionatul mondial. A jucat foarte bine in calificari si daca va juca la fel si la turneul final atunci o sa fie aproape imposibil sa-l pastram la Cluj...

      cu 10 luni în urmă (07.06.2023)
    Raspunde
  • Virtus :

    idee bună
    Soulja boy de cluj chiar e un jucator bun, si-a revenit de la scandal. Stipe, Richard, Maciuca si acum Guz, urmează JJ, kuti mic ramane probabil si el. Lapuste cu Edy cred ca vor merge la colegiu ca acum e vârsta pentru așa ceva. Restul străinilor nu cred ca mai rămân birce, shepherd si gordic era clar dar si Meindl având pașaport italian după cum apare pe site-ul eurocup , clar va primi oferte mai bune din Italia. U are de adus 4 străini noi(în special un Pg de valoare) și trebuie să încerce să îl păstreze pe Cățe

    cu 10 luni în urmă (07.06.2023) Raspunde
  • uplifter :

    ...
    Mda, auzisem despre asta prin targ, dar am sperat sa nu fie adevarat.
    Pana la urma ce pretentii sa ai de la un club care are la conducere un om pt care spiritul sportiv a insemnat mult obstructionism, multe provocari si simulari si un antrenor coleric si scandalagiu, ambii pusi si mentinuti acolo din motive care nu au nicio legatura cu calitatile adevarate care se cer indeplinite pt respectivele functii.
    Fiecare cu gandirea si parerea proprie, eu unul nu voi suporta sa-l vad pe descreieratul ala in maioul lui U.

    cu 10 luni în urmă (07.06.2023)
    • Silvois:

      Uplifter
      Lasandu-l la o parte pe Guzman, fata de care ai avut aceeasi pozitie intransigenta, pe care ti-o respect, nu pot sa nu ma intreb ce fel de echipa iti doresti la U, daca ai o parere atat de proasta despre legende precum Cristescu si Silvasan?! Daca astia doi, care efectiv au castigat trofee pentru U, nu au fost si nu sunt pe placul tau, atunci cine?! Ok, evident ca fiecare dintre ei are defectele sale, unele evidente, dar fiecare dintre ei a produs la viata lui foarte mult baschet, pentru ca, nu-i asa, vorbim despre o echipa de baschet, cea care a castigat pentru a treia oara la rand campionatul romanesc, cu cei doi la timona! Nu stiu ce calitati iti doresti de la ei, moralitate ireprosabila si echilibrru perfect nu prea gasesti pe toate gardurile. Poate ar trebui adusi niste baieti dintr-o manastire, dar ei ... nu stiu baschet!
      N-am vrut sa fiu ironic, dar numai astfel pot sa ma mir suficient de mult in fata exigentelor tale. Pana la urma, de ce tii cu echipa asta?!

      cu 10 luni în urmă (07.06.2023)
    • 'mpepo:

      Întrebare
      Chiar crezi că ține cu echipa asta ?

      cu 10 luni în urmă (07.06.2023)
    • uplifter:

      @Silvois
      De acord cu tine, Cristescu este o legenda, a facut foarte multe pt baschetul de la noi, atat ca jucator, cat si ca manager.
      Insa din pacate a fost trecut pe linie moarta, pt a i se face loc lui Cuic, al carui merit este ca e in gasca cu cine dicteaza la echipa.
      Credeam ca stii asta.
      Silvasan da, tot respectul pt jucatorul Silvasan. Mai multe nu mai zic.

      cu 10 luni în urmă (07.06.2023)
    Raspunde
  • varu silvois :

    pareri
    In aceasta perioada moarta dpdv sportiv, noua celor ce mancam pe paine fenomenul, nu ne ramane decat sa ne dam cu parerea, de cele mai multe ori asa cum neam dori noi sa fie. Totul e sa fim civilizati si sa respectam parerile tuturor. Concluzionez si eu, cei ce conduc fraiele echipei mai au de acumulat, profesional si comportamental, nu sunt cei mai buni dar asta avem si speram ca vor creste, astfel incat banii sa mearga pe achizitii de jucatori. In ce-l priveste pe Guzman...intr-adevar la altii mai buni ar fi fost descalificat, dar nu suntem printre cei buni, asa ca trebuie sa invatam sa facem concesii . Hai U.

    cu 10 luni în urmă (07.06.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea The Optimiser :

    Parere Personala
    Aici o sa fiu strict obiectiv fata de evenimentele ce s-au intamplat in Oradea si probabil o sa-mi iau niste hate de la voi, clujeni, pentru ce spun, dar nu stiu cat de buna e pentru voi continuarea lui la echipa inca 2 ani...Daca se doresc performante mai mari pe plan de EuroCup(ca in campionat cu certitunde veti pleca iar cu prima sansa la titlu) nu trebuia poate cautat o optiune mai buna decat el?
    Deja ii aveti in contract pe Petrica si Stipe, care, iarasi, nu as zice neaparat ca rup gura targului. Pentru LNBM sunt foarte buni(mai ales Petrica fiind considerat roman), sunt piese solide, dar care nu stiu daca reprezinta un pas inainte daca se doreste o clasare mai buna in EuroCup...
    Jones si Meindl, cei doi ar trebui "musai" sa ii pastrati pentru ca sunt cele mai valoroase piese si care chiar pot aduce un beneficiu echipei si sezonul urmator... Asa cum si Stewart trebuia cumva pastrat pentru sezonul recent incheiat... Dar, competitia deja la nivelul asta fiind foarte mare pe plan international, e greu sa concurezi cu cluburi care au bugete net superioare si care isi doresc jucatorii care au stralucit in maioul Clujului...
    P.S. Si un shooter de meserie musai. Unu care sa arunce de 3 si noaptea cu ochii inchisi :))

    Da pana atunci sunt curios si in ograda proprie ce se va intampla, sper ca vor fi schimbari masive, altfel, eu unul voi fi foarte dezamagit...

    cu 10 luni în urmă (07.06.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      Si Cate
      Si Cate, evident, am uitat de el complet. :)

      cu 10 luni în urmă (07.06.2023)
    • Benjamin:


      La fel de subiectiv. Ne place sau nu ne place de el, eu cred ca am reusit sa-l tinem pe Guzman fara majorare de salar (cel putin un sezon - nu e pe surse, dar e un rationament propriu). U i-a salvat cariera si cred ca stie si el bine lucrul asta.
      E greu de gasit un jucator care sa se apere asa bine si sa si aiba aport ofensiv decent.
      Nu l-as face un idol a lui U, dar inteleg de ce vrem sa il tinem in echipa.

      cu 10 luni în urmă (07.06.2023)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    Memorabil imoral U
    Guzman e un punct sensibil mediatic si moral pe termen scurt si mediu pentru U si daca si l-au asumat inseamna ca n-au nicio problema sa plateaca pentru el.
    Deci U face rabat de la principii morale pentru a-si asigura performanta sportiva. Doar constat.

    cu 10 luni în urmă (07.06.2023) Raspunde
  • Ricardo :

    Guzman
    Sunt foarte multe părți bune în rămânerea lui la U BT! În primul rand este un foarte bun apărător și se poate apară atât la poziția 1 cât și la 2 și la 3. Un mare merit în parcursul bun al echipei ÎN BCL a fost dat de apărarea aproape perfecta. În alta ordine de idei cred ca este și un străin low cost. Dacă U BT va participa în Eurocup vor fi 7 străini plus Petrica. Sa vedem câți romani vor mai fi în sezonul viitor...

    cu 10 luni în urmă (08.06.2023) Raspunde
  • Ricardo :

    Guzman
    Sunt foarte multe părți bune în rămânerea lui la U BT! În primul rand este un foarte bun apărător și se poate apară atât la poziția 1 cât și la 2 și la 3. Un mare merit în parcursul bun al echipei ÎN BCL a fost dat de apărarea aproape perfecta. În alta ordine de idei cred ca este și un străin low cost. Dacă U BT va participa în Eurocup vor fi 7 străini plus Petrica. Sa vedem câți romani vor mai fi în sezonul viitor...

    cu 10 luni în urmă (08.06.2023) Raspunde
  • Bihor :

    pas inapoi regretabil si periculos
    despre incidentele de la oradea si cazul guzman am evitat sa ma pronunt din mai multe motive: in prima faza ma temeam ca as putea sa nu fiu tocmai obiectiv, fiind parte dintr-una din tabere ... in al doilea rand am fost dezamagit de modul in care au reactionat multe persoane consacrate pe acest forum si dezgustat de aparitia altora, noi, care au intrat exclusiv cu scopul de a jigni si insulta ... in al treilea rand speram, de fapt eram aproape convins, ca persoanele cu decizie in acest caz vor lua masuri intelepte ...
    la momentul respectiv, varianta ideala, pentru toata lumea, ar fi fost ca clujul sa il dea afara si sa aduca un inlocuitor, insa nu era posibil regulamentar ... asa clujul ar fi scapat de acea pata, iar lotul sau sa nu sufere, in perspectiva play-off-ului ...
    gestul clujului de a-l pastra la momentul respectiv gasea o justificare in faptul ca s-a trezit pe neasteptate cu o problema la care nu avea o solutie, iar renuntarea la el ar fi condus la o slabire a lotului, riscanta in conditiile in care se anunta o lupta incinsa pe final
    modul in care publicul oradean si clujean s-a comportat pe parcursul finalei a aratat ca, in cele 2 tabere, capetele lucide sunt mai multe decat cele bezmetice, lucru datator de sperante pentru viitor
    varianta logica si de bun-simt era ca acum, dupa ce s-a terminat campionatul si lucrurile se calmasera in mare masura, acest punct nevralgic si nesanatos sa dispara ...
    guzman nu este o problema a clujului sau a oradiei, este o problema a intregului baschet de la noi ... un huligan si dezaxat poate sa apara oricand la orice echipa ... si la oradea, si la timisoara, si la sibiu ... problema e ce faci cand apare un asemenea caz? ii dai o pedeapsa infima si confuza (nu se stia daca are drpt de joc cu oradea in ultima etapa, s-a aflat abia cand se stia ca meciul nu mai are miza) cum a facut federatia si ii prelungesti contractul, cum a facut clubul? prin validarea unui asemenea jucator nu faci decat sa creezi premizele pentru proliferarea acestui mod comportamental
    clujul chiar a facut eforturi mari in ultima perioada pentru a se afirma pe plan european ... s-a luptat sa obtina an de an un buget cat mai mare, are o sala la standarde foarte mari, a cooptat in staff personalitati unanim apreciate gen vujosevici ... insa decizia de a-si asocia imaginea cu un personaj care a aratat ca nu isi are locul in sport e in contrasens cu directia europeana, civilizata, catre care aspira, un pas inapoi ... ca tot vorbim de contrasens si atitudine europeana, sa ne amintim doar de cum a reactionat venezia cu sanders, cand acesta a avut o iesire in decor care afecta imaginea clubului ...
    ca jucator guzman are calitati, dar nu cred ca, din punct de vedere financiar, era o problema pentru club sa gaseasca un jucator similar
    de aceea decizia clujului de a-i prelungi contractul lui guzman mi se pare un pas inapoi regretabil si periculos

    cu 10 luni în urmă (08.06.2023)
    • pipzn:

      Re
      Cand am verificat ultima data Guerschon Yabusele nu fusese dat afara de cei de la Real Madrid. Nu pot vorbi in numele altora dar cred ca pe tipul care a fost trantit la propriu de pamant l-a durut mai rau decat daca l-ar fi injurat cineva sau l-ar fi amenintat. Sau i-ar fi pus o piedica nevinovata Markovic. Actul in sine cred ca putea intra lejer la "vatamare corporala" oriunde si in orice tara, daca s-ar fi intamplat pe strada, motiv de dare (cu succes) in judecata.

      Nu cred ca a fost sau este nimeni de acord cu ce a facut Guzman la Oradea dar motivele de a-l pastra in lot sunt rezonabile, rational vorbind: ca jucator si-a facut treaba, actul reprobabil a fost ceva cu totul exceptional de cand a venit aici; daca l-ar fi dat afara, probabil ar fi insemnat sfarsitul carierei la un nivel cat de cat inalt.
      Pe de alta parte eu sunt convins ca el are deja un "cartonas galben" atat din partea clubului cat si a federatiei si orice greseala grava va insemna plecarea lui.

      cu 10 luni în urmă (08.06.2023)
    • U si atat:

      Hai sa o luam altfel
      Daca ne gandim la aportul lui Guzman si impactul care il are, de ce sa il dea afara? E un aparator foarte bun, jucator atletic care de multe ori sare cu capul pana la inel pentru o recuperare si sezonul asta a fost relativ decent la 3p. Is ferm convins ca daca situatia s.ar fi intamplat la un meci de EuroCup, Guzman acum rula trabucuri in Havana, dar s.a intamplat intrun meci cu rivalii principali si din spusele jucatorilor provocarea a fost premeditata. II da asta dreptul la Guzman sa faca ce a facut? Nu... merita o pedeapsa mai aspra... Da. Dar clubul si Silva avazut in el un baiat de 28 de ani, care nu a ajuns la maturitate si care s.a lasat purtat de emotii in cel mai urat mod posibil. Probabil motivul deciziei pastrarii lui a fost ca poate a luat niste bani mai putini, dupa acel incident s.a comportat asa cum trebuia sa se comporte de la inceputul sezonului, si aportul lui inca poate fi unul foarte important... sa nu mai zic ca e greu sa gasesti un jucator de profilul lui chiar si in off season. Iar comparatia cu Sanders e umpic gresita din punctul meu de vedere. Sanders nu a avut acelasi rol si importanta in angrenajul Venetiei cum il are Guzman la U... inlocuitor la Sanders ii mai gasesti... inlocuitor la Guzman mai greu. Oricum, din punctul unora de vedere e o pata pe U cum zici tu, din punctul altora e exact ceea ce avea nevoie Guzman la momentul respectiv, sprijin, intelegere si ajutor in maturizare sa isi dea seama ce a gresit, ca sa nu mai repete niciodata gestul.

      cu 10 luni în urmă (08.06.2023)
    • Silvois:

      pipzn
      100% de acord cu tine. In lumea aia civilizata de care vorbeste Bihor, aceasta a doua si ultima sansa este un gest de normalitate. Deocamdata, Guzman a profitat de sansa primita, sa speram ca nu calca in strachini din nou. Ar fi, logic, sfarsitul carierei sale sportive!

      cu 10 luni în urmă (08.06.2023)
    Raspunde
  • YMCA alin67 :

    Dacă mai erau dubii
    Acum vreo 2-3 ani, am afirmat că U va deveni noul Asesoft. Recunosc că m-am înșelat. Asesoftul nu l-ar fi păstrat. Dar ce credeați fraierilor de suporteri, alții decât clujenii, că staff-ul si sponsorii fostei, actualei si pe veci campioanei României dau vreun ban pe fair play sau pe părerea voastră?

    cu 10 luni în urmă (08.06.2023)
    • Silvois:

      Nedreptate
      alin, daca tu cuplezi atat de strans si cu trecutul si cu viitorul, incat stii sigur ca asesoft l-ar fi dat afara pe Guzman si ca U va castiga veci, pururi, toate campionatele de acum incolo, nu putem decat sa te credem. In ce priveste asimilarea lui U BT Cluj cu fenomenul asesoft, da-mi voie sa consider ca e o mare nedreptate, e mai mult decat o exagerare! Inafara unui buget net mai mare decat al celorlalte competitoare, cel putin asa se vehiculeaza, U BT nu a beneficiat de alte avantaje hotaratoare in raport cu rivalele sale, in nici unul din cele 4 campionate castigate cu sponsorul BT! Majoritatea suporterilor, altii decat clujenii, cum te exprimi tu, stiu asta. Nu stiu daca esti oradean, dar daca esti, e intr-adevar dezastruoasa pentru destinele echipei voastre o astfel de atitudine fatalista, o spune chiar unul dintre voi in comentariile pe marginea declaratiilor lui Achim!
      Da, imi doresc sa mai vad trofee in vitrina lui U, dar acele trofee sa nu vina intinse pe tava de cineva, ci prin lupta sportiva dreapta cu cat mai multe competitoare de valoare. Spre onoarea ei, CSM Oradea a fost, pana acum, o astfel de rivala si sper sa ramana in continuare, cu sanse reale de a castiga si ea competitii!

      cu 10 luni în urmă (08.06.2023)
    Raspunde
  • andreea3w0 :

    Nuuuuuuu
    Din nou o sa vad comentarii cu " U rangaa" pe Facebook. "Abia astept!"" :((((((((((((((
    Acum lasand gluma la o parte, e un jucator foarte bun, dar pacat de comportament. Nu poti fii perfect pe toate planurile, pana la urma..

    cu 10 luni în urmă (13.06.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!