Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca, în fața ultimei apariții pe teren propriu în sezonul regulat din EuroCup

U-BT Cluj-Napoca, în fața ultimei apariții pe teren propriu în sezonul regulat din EuroCup

U-BT Cluj-Napoca se pregătește pentru ultima partidă de acasă în sezonul regulat al EuroCup. Duelul cu Dolomiti Energia Trento va avea loc marți, 23 ianuarie, cele două formații fiind cele care vor deschide runda cu numărul 16.

Partida din BTarena găsește campioana României cu un bilanț de 11 victorii și 4 înfrângeri, elevii lui Mihai Silvășan fiind siguri de poziția a treia în clasamentul grupei B. În plus, alb-negrii vor juca pe teren propriu în faza optimilor, asta dacă nu se califică direct în sferturi, situație care este posibilă cu trei runde înainte de finalul sezonului regulat. De partea cealaltă, Trento se află în cursa pentru calificarea în playoff, cu un bilanț de 7 victorii și 8 înfrângeri fiind pe poziția a șasea.

Italienii sosesc la Cluj-Napoca după ce au obținut trei victorii în precedentele patru partide din EuroCup. Între aceste momente a apărut și un succes categoric pe terenul celor de la Gran Canaria, în runda a 12-a, scor 98-76. De atunci, Trento le-a învins pe Lietkabelis (76-70) și Slask Wroclaw (85-79), între cele două jocuri fiind depășită de Turk Telekom (70-78). 

Pe lângă parcursul foarte bun de acasă, U-BT are de partea sa și prestația dominantă din tur. În Italia, „studenții” s-au impus cu 98-60 în ceea ce a ajuns să fie a doua cea mai convingătoare diferență stagională pentru Patrick Richard și compania, indiferent de competiția în care echipa de sub Feleac este angrenată.

Într-o statistică disponibilă pe 3stepsbasket.ro, se arată faptul că ardelenii vor avea în față una dintre echipele cu un rating ofensiv modest. Trento ocupă poziția a opta în grupa B la nivelul punctelor marcate, doar Slask Wroclaw și Aris Salonic fiind mai slabe la acest capitol. În plus, italienii au probleme în privința eficienței aruncărilor și permit peste 27 de recuperări defensive în medie oponenților.

Dacă în plan ofensiv a întâmpinat destule dificultăți, Trento beneficiază de un rating defensiv aproape identic cu al Clujului. Dintre jucători, la acest capitol ies în evidență Mattia Udom și Derek Cooke Jr., iar Paul Biligha este unul dintre baschetbaliștii aflați în Top 5 la nivelul capacelor în EuroCup. Prestația defensivă a lui Biligha este dublată și de cele 3.7 capace pe care le are Trento în medie, doar Prometey fiind peste italieni la acest detaliu.

Principalii marcatori din lotul condus de Paolo Galbiati sunt Kamar Baldwin (14.5 puncte, 36.5% de la distanță) și Andrejs Grazulis (13.4 puncte, 44% de la distanță), americanul fiind extrem de important pentru Trento în succesul cu Slask Wroclaw, de săptămâna trecută. În replică, DJ Seeley (13.9 puncte), Andrija Stipanovic (11.7) și Patrick Richard (11.1) sunt jucătorii în double digits din tabăra clujeană, Bryce Jones (9.7) fiind foarte aproape de acest prag prin punctele pe care le-a marcat în precedentele patru etape.

Înainte de duelul cu U-BT Cluj, italienii s-au văzut învinși cu 69-93 acasă, în fața Bresciei. Grazulis a terminat cu 16 puncte, iar Forray și Alviti l-au urmat cu câte 10. În schimb, campionii României au încheiat prima fază a Ligii Naționale cu un nou meci în care au depășit suta, 101-83 cu CSM Corona Brașov. Emi Cățe a contribuit cu 18 puncte, 11 recuperări și 3 capace pentru +32 la eficiență.

U-BT Cluj-Napoca și Dolomiti Energia Trento vor juca în cursul serii de marți, 23 ianuarie, de la ora 19.00 în direct pe Prima Sport 1.

 

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • pipzn :

    Intrebarea
    este: DJ Seeley va juca maine sau in urmatoarele n meciuri de Eurocup?

    cu 3 luni în urmă (22.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!