Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca începe anul 2022 cu dreptul

U-BT Cluj-Napoca începe anul 2022 cu dreptul

Marți, 4 ianuarie, CSM Focșani a primit vizita lui U-BT Cluj-Napoca în primul meci disputat de către cele două formații în anul 2022. Partida, ce a contat pentru etapa a 13-a a Ligii Naționale, a fost adjudecată de către oaspeți, la o diferență de 26 de puncte: 98-72.

La startul jocului, Mihai Petruț i-a trimis în teren pe Wade Chatman, Georgel Burlacu, Aliaksandar Pustahvar, Pavle Reljic și Demetris Morant, în timp ce primul cinci al lui Mihai Silvășan a fost alcătuit din Brandon Brown, Karel Guzman, Patrick Richard, Ștefan Grasu și Andrija Stipanovic

Pivotul lui U-BT a comis două turnoveruri la primele două acțiuni, iar adversarii au profitat de acest aspect, ducând scorul la 5-0. La celălalt panou, Guzman a înscris doar două din cele patru libere primite, iar Burlacu a răspuns cu o triplă. Cubanezul alb-negrilor a reușit mai multe acțiuni ofensive foarte bune, iar Hogue și-a adus echipa la conducere: 8-9. Reljic și Grasu au marcat fiecare câte o triplă iar, apoi, Guzman a fost eliminat din joc, pentru acumularea a două faulturi antisportive. După acest moment, oaspeții s-au dezlănțuit, în special datorită prestațiilor lui Elijah Stewart și Dustin Hogue, iar, după primul sfert, conduceau cu 31 la 20.

În prima jumătate a actului secund, Stipanovic s-a revanșat pentru greșelile de la începutul partidei și a înscris șase puncte. Kuti a reușit și el patru puncte, în timp ce gazdele au găsit cu foarte multă greutate drumul spre coș. Prin urmare, Petruț și-a utilizat al doilea time-out al întâlnirii. Alexandru Bratosin și Justin Baker au marcat fiecare câte un coș de la distanță și a urmat rândul lui Silvășan să ceară un timp de odihnă. După reluarea jocului, Stipanovic și Richard s-au remarcat cu cinci puncte și diferența de pe tabelă a crescut din nou la peste 15 puncte. În cele din urmă, la finalul primelor 20 de minute, U-BT Cluj-Napoca avea un avantaj de 19 puncte: 54-35.

După revenirea de la vestiare, alb-negrii au reușit un parțial de 14-0, iar Petruț a cerut încă o dată întreruperea jocului. Cele 14 puncte au fost înscrise de Stewart (7), Brown (3), Stipanovic (2) și Richard (2). După încă șase puncte marcate de clujeni, gazdele au răspuns cu un run de 8-0. Giordan Watson, aflat la cea mai bună prestație după revenirea în lotul lui Silvășan, a fost cel care a întrerupt seria echipei din Focșani, dar jocul a devenit mai echilibrat. Cu doar câteva secunde rămase din sfertul al treilea, Baker a obținut o recuperare ofensivă și a stabilit scorul înaintea actului decisiv: 53-84.

Această diferență a fost prea mare pentru a mai putea fi remontată, iar campioana României și-a asigurat cea de-a 25-a victorie stagională. O fază notabilă a avut loc cu trei minute înainte de fluierul final, când Chatman, după un fault mai agresiv al lui Stipanovic, l-a împins pe acesta înspre zona băncilor. Bircevic, aflat pe bancă, a sărit în apărarea coechipierului său și a fost sancționat cu greșeală antisportivă. Aceeași sancțiune au primit-o și cei doi jucători implicați inițial în acțiune, iar Chatman a fost descalificat. Finalul meciului a decurs fără alte incidente, iar U-BT s-a impus cu 98 la 72.

Trupa învingătoare a avut cinci baschetbaliști în double-digits: Elijah Stewart (23 de puncte), Dustin Hogue (15 puncte), Andrija Stipanovic (14 puncte), Giordan Watson (10 puncte) și Brandon Brown (10 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Pavle Reljic (22 de puncte), Justin Baker (12 puncte), Aliaksandr Pustahvar (11 puncte) și Wade Chatman (10 puncte).

Datorită acestui rezultat, clujenii ajung la un bilanț de 12-0 în campionat. În schimb, vrăncenii au cinci victorii și opt înfrângeri.

În etapa următoare, CSM Focșani se deplasează pe terenul lui BC CSU Sibiu, în timp ce U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui CSM Ploiești.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Intrebarea cuescen de 100 puncte
    De ce a primit Stipe fault antisportiv la altercatia Bircevic cu Chatman ?
    Cred ca numai asa sa poata Stoica sa-i sopteasca si sa-i arate la celalalt ( al carui nume imi scapa ) cum se semnalizeaza si cum se arata la masa oficialilor. Din imagini se vede ca habar nu are cum se semnalizeraza. Viitor de haur arbitrajul are !

    cu 2 ani în urmă (05.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Erata
      pina la urma Stipe a primit doar fault de joc, s-a repus din lateral. Dar problema suflerului ramine !

      cu 2 ani în urmă (05.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      arbitrajul
      Plus inca 2 faulturi antisportive date ușor la Guzman într-un meci fără miză.

      cu 2 ani în urmă (05.01.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!