Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca începe cu victorie noul sezon din LNBM

U BT Cluj-Napoca începe cu victorie noul sezon din LNBM

U BT Cluj-Napoca a început ediția 2019/2020 a Ligii Naționale de Baschet Masculin cu o victorie pe terenul lui Dinamo Știința București. Echipa lui Mihai Silvășan s-a impus cu scorul de 100-90, chiar dacă a fost condusă și la 12 puncte. Patrick Richard a explodat pe final de meci și a apropiat victoria pentru trupa clujeană.

Startul de meci a fost unul productiv pentru ambele echipe și după doar minute de joc scorul era de 7-6 pentru U BT Cluj-Napoca. Johnson și Planinic au alimentat ofensiva clujeană iar la jumătatea primului act scorul era 13-9 pentru oaspeți. Dinamo a egalat după patru puncte venite pe mână lui Milutinovic. A urmat ca Javon Masters să o ducă pe Dinamo în față și echipa gazdă a rămas în avantaj până la finalul primelor 10 minute, când tabela din sala din Ștefan Cel Mare indica scorul de 31-26. Actul secund a început cu două libere transformate de Artis Ate, ca la celălalt panou, Marcu Badiu să răspundă cu același procedeu. Au venit două ratări pentru U BT și elevii lui Costescu au înregistrat cel mai mare avantaj de la startul jocului 37-28. Darko Planinic a oprit run-ul gazdelor. Banca Clujului a încasat un fault tehnic, Jeremic a transformat aruncare liberă iar Armin Cane a înscris un coș de la distanță prin care creștea ecartul bucureștenilor la 11 puncte, 41-30. U BT și-a mai revenit și la după jumătatea sfertului doi mai avea doar 6 puncte deficit, momentan în care Tudor Costescu a solicitat timp de odihnă. Tarolis a egalat situația la 51, chiar la intrarea în ultimul minut din prima repriză. Ate și Barro și-au mai trecut numele pe lista marcatorilor până la pauză și scorul în Dinamo și U BT rămânea egal, 53-53.

U BT Cluj a preluat conducerea în startul reprizei secunde, după reușitele lui Calnicenco și Tarolis. Elevii lui Silvășan nu au reușit să se desprindă iar Jeremic egala la 60, după două libere transformate. Replica a venit rapid de la Richard, care a marcat de la distanță. Oaspeții au pus pe tabelă pentru prima data o diferență mai mare de două posesii, după reușitele lui Tarolis iar scorul a ajuns la 71-64 pentru ardeleni. Jeremic a răspuns cu un three-point-play. Clujenii s-au maid us odată la 7 puncte dar Milutinovic a fost faultat pe ultima aruncare a sfertului și a mai adus trei puncte pentru Dinamo. După trei sferturi scorul avea să fie 76-72 pentru U BT Cluj-Napoca. Primul minut din actul decisive s-a scurs fără punct marcat. Planinic a deblocat tabela după un alt minut trecut de pe tabelă. Marcu Badiu înscria la celălalt panou de la distanță, chiar pe sirena care anunța încheierea celor 24 de secunde de atac. Oaspeții au ratat câteva atacuri și Milutinovic restabilea egalitatea, cum altfel decât cu un coș de afară, 80-80 cu 5 minute rămase de joc. Au urmat două minute în care cele două echipe s-au succedat la conducere. Cu două minute și jumătate rămase din meci, Dinamo conducea la limită, scor 90-89 și Tudor Costescu solicita timp de odihnă. La revenirea pe parchet, Patrick Richard a înscris 5 puncte la rând pentru U BT. Dinamoviștii au greșit repunerea după un nou time-out și Richard a mai punctat din apropiere. Gazdele nu au mai găsit drumul spre coș și clujenii s-au desprins la 8 lungimi, 98-90. Calnicenco atingea suta pentru U BT Cluj-Napoca și Acela era scorul final, 100-90.

Patrick Richard a fost cel mai bun om al meciului cu 24 de puncte, 7 pase decisive și 4 recuperări. Karlo Zganec a contribuit cu 20 de puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive, în timp ce Artis Ate a adăugat 16 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. Tarolis a terminat cu 12 puncte și 9 recuperări.

Andrija Milutinovic a fost cel mai bun marcator al gazdelor cu 23 de puncte plus 5 recuperări și 2 pase decisive. Mladen Jeremic a totalizat 21 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive.

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Usurare
    Bine ca am castigat, dupa un meci mult mai disputat decat credeau multi inainte de partida . Din pacate nu avem coordonator de joc eficient, Johnson cara bine mingea si atat, in rest rudimentar in aparare si spre zero la aruncari . Apoi la Planinic cum am mai zis, Doamne feri de accidentare, dar si asa cand se apropie de 4 greseli personale, tot o problema mare se numeste . La U21 am tot scris, avem ce-i drept tineri de perspectiva, dar inca necopti pt meciurile tari . Iar la romani, sa stam numai in Calnicenco, e si asta o performanta ...

    cu 4 ani în urmă (15.10.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    PS .
    Richard, cel mai bun de la noi, Zganec, cel mai bun joc de cand a venit ( o placuta surpriza evolutia de azi ), Planinic foarte util, dar sub celalalte evolutii, Ate un aport substantial, Tarolis util, dar poate mai mult . La tineri, Vida creste simtitor, ceilalti super-talentati, dar inca cruzi . Calnicenco, singurul roman, deci bine ca nu s-a accidentat !

    cu 4 ani în urmă (15.10.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu xpert4everus :

    Planinic
    Felicitari Cluj pentru victorie. trebuia sa fie mai lejera parerea mea, adica mai clara. Nu vreau sa pornesc discutii pe aici aiurea, dar sincer... eu n-am mai vazut de ceva vreme jucator de genul lui Planinic pe la noi prin campionat. atat de impulsiv, agresiv. COATELE lui sunt mi se pare ca sunt o extensie neplacuta a valorii, in sensul ca el este un jucator foarte bun, incontestabil. dar stilul de joc murdar, comentariile, clinch-urile continue cu adversarii in care el pare ca ar avea mereu de suferit (doamne fer' sa fie vorba despre asta) mi-l fac un jucator tare antipatic. de alfel, am observat ca si adversarii lui au aceeasi parere. incredibil cat de "urat" poate sa joace. eu sunt sigur ca o sa fie destule probleme in jurul acestui jucator in lnbm. sper ca nu si in europa, acolo unde va doresc sincer succes. dar.. sunt socat sincer. am fost si la league of the four, vezi meciul cu mornar. am fost si la sibiu la memorial. aceeasi poveste. am zis hai, poate e o intamplare. dar.. urat. in rest, bafta echipelor. dinamo e echipa interesanta. de cluj, cu richard al vostru, no comment. genial juactor. daca o sa isi dea drumul serios, nimeni nu o sa il poata opri parerea mea. sa fie baschet!

    cu 4 ani în urmă (15.10.2019)
    • BC CSU Sibiu /z/z/z:

      planinic
      Nu am vazut meciul de azi, insa ceea ce zici am observat la memorial. Foarte murdar a jucat in meciul ala amical, iar Falker era extrem de nervos.

      cu 4 ani în urmă (15.10.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Planinic
      Toti isi dau coate sub panou, sa fim seriosi. Falker e cel mai subtil si culmea, tot el e cel mai surprins. Planinic este greu de tinut si atunci apar clinciurile. Nu exista pivotul care sa joace perfect. Dar noi ca suporteri suntem subiectivi intodeauna. Sa fie baschet!

      cu 4 ani în urmă (15.10.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe MS:

      Planinic
      O da.Acuma Planinic va fi cel huiduit ca unii numai aia vad cum da el cu coate....Cat primeste nu se vede...Au dat si cei de la Mornar, si Falker si Cooper....numai ca astea nu se vad....
      las asta aici...

      https://www.eurobasket.com/Poland/news/582261/Eurobasket

      cu 4 ani în urmă (15.10.2019)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    in care "U" a castigat mai greu decat o arata scorul. As spune ca Dinamo a pierdut prin liberele ratate (si mai ales cand au fost ratate). Felicitari pentru victorie.

    Inca nu am vazut cum joaca Timisoara insa din ce am vazut la celelalte 7 echipe cred ca va fi cel mai echilibrat campionat din ultimii ani

    cu 4 ani în urmă (15.10.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!