Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca începe drumul spre grupele Basketball Champions League

U BT Cluj-Napoca începe drumul spre grupele Basketball Champions League

U BT Cluj-Napoca debutează mâine, 13 septembrie, în preliminariile Basketball Champions League. Campioana României va juca în cadrul turneului organizat la Peristeri, Grecia, în perioada 13-17 septembrie.

Primul adversar de care trebuie să treacă U BT Cluj-Napoca este Salon Vilpas Vikings, campioana Finlandei. Partida este programată de la ora 20:30 și va putea fi urmărită pe pagina de youtube a clujenilor.

Salon Vilpas a efectuat cinci transferuri în această pieroadă de pauză. Finlandezul Roope Ahonen a fost adus de la Breogan din liga secundă a Spaniei. Brian Fobbs, Justin Young și Bryan Griffin vin din Statele Unite iar Marcus LoVett a sosit din Portugalia de la Ovarense.

Din lotul finlandezilor mai fac parte jucători de mare experiență precum Mikko Koivisto, Juho Nenonen și Jeremiah Wood, principalul jucător al lui Salon Vilpas în stagiunea precedentă. Trey Niemi, Perttu Blomgren, Onni Makynen, Tukka Juntunen, Niilo Karkkainen și Riku Laine sunt tinerii care completează lotul trupei finlandeze.

În presezon, U BT Cluj-Napoca a susținut șase partide amicale și a înregistrat următoarele rezultate:

  • 25 august vs. Proleter Zrenjanin 98-71
  • 27 august vs. FMP Zeleznik 92-99 
  • 29 august vs. Mega Basket 79-70
  • 2 septembrie vs. KK Igokea 64-63
  • 3 septembrie vs. Mornar Bar 74-88
  • 5 septembrie vs. Borac Banja Luka 88-86

Dacă va trece de campioana Finlandei, U-BT va da piept cu gazdele de la Peristeri (15 septembrie). În cazul în care reprezentanta noastră va reuși să obțină calificarea în așa zisa finală a turneului (17 septembrie), în partida care asigură calificarea pe tabloul principal al Basketball Champions League, se va confrunta cu una dintre echipele: KK Split (CRO)/ AEK Larnaca (CYP)/ Fribourg Olympic (SUI). 

foto: U BT Cluj-Napoca (facebook)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!