Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca încheie turul de campionat fără înfrângere

U BT Cluj-Napoca încheie turul de campionat fără înfrângere

U BT Cluj-Napoca rămâne neînvinsă în Liga Națională de Baschet Masculin la jumătatea stagiunii. Echipa lui Mihai Silvășan a trecut astăzi, 9 februarie, de SCM Timișoara cu scorul de 87-86 la capătul unui meci în care a avut mult de muncă.

Prima repriză a ultimului meci din tur a fost una echilibrată. Timișoara a reușit să câștige la limită primul sfert, scor 22-21. Echilibrul s-a rupt puțin pe parcursul actului secund când clujenii au reușit un parțial de 8-0, încununat cu un dunk spectaculos al lui Edwards. Bănățenii au avut un răspuns bun după time-out și prima repriză se încheia cu scorul de 44-39 pentru U BT.

Laszlo Lazar a avut o primă repriză perfectă la capitolul aruncări, unde a terminat cu 4/4 de la 2 puncte și 3/3 de la libere. Pivotul bănățenilor a adunat 11 puncte în tot atâtea minute jucate. U BT Cluj-Napoca a fost mai bună la reuparea în primele 20 de minute de joc și au avut mai mult cu 9 mingi prinse la panou decât adversarii, 6 dintre acestea fiind ofensive.

Timișoara a egalat rapid situația pe tabelă la reluarea jocului. Stipanovic nu a permis ca adversarii să-și prelungească run-ul. Jocul a decurs totuși în favoarea oaspeților, care duceau scorul la 58-50, după o triplă a lui Komatina, cu mai puțin de 4 minute rămase din sfertul 3. Ultima parte a actului a fost echilibrat iar actul decisiv pornea de la scorul de 63-57 pentru bănățeni.

U BT Cluj-Napoca a echilibrat rapid situația pe tabelă. Cu 5 minute rămase până la final, Timișoara mai avea doar o posesie avantaj, 73-71.  Grasu egala la 75, după un slam dunk și Dragan Petricevic era nevoit să solicite timp de odihnă. Timișorenii au mai comis un tunrover și Clujul pe contraatac trecea în avantaj. Jocul pe tranziția a funcționat pentru clujeni și Guzman își ducea echipa la plus 4 cu puțin mai mult de un minut rămas de joc. Victoria se îndrepta spre clujeni după ce Edwards a dus scorul la 87-86. Grasu a comis un fault antisportiv. Mijajlovic a transformat liberele dar apoi timișorenii nu au au avut lucidatatea necesară la ultimul atac și partida s-a încheiat cu scorul de 87-86 pentru U BT.

U BT Cluj-Napoca a fost echipa mai bună la recuperare, cu 14 mingi prinse la panou în plus față de adversari. Clujenii au fost mai agresivi în atac și au beneficiat de 13 aruncări libere în plus și au forțat adversarii la 3 turnovers mai mult decât au comis ei. Timișoara se poate lăuda la finalul acestui meci cu procentaje mai bune la aruncările decât gazdele.

Patrick Richard a fost omul meciului cu 16 puncte, 11 recuperări și 8 pase decisive. Karel Guzman a reușit 17 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive.Justin Edwards a venit de pe bancă cu 15 puncte și 7 pase decisive iar Andrija Stipanovic a reușit 13 puncte și 5 recuperări.

Milos Komatina a fost principalul remarcat al timișorenilor cu 20 de puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Sherwwod Brown a terminat cu 19 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Gajic a venit de pe bancă cu 14 puncte iar Lazar a terminat cu cele 11  puncte pe care le avea la pauză.

*foto: Valentin Todea

2 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Meci
    pe care il vad mai degraba pierdut de Timisoara decat castigat de "U". Si asta pentru un singur motiv: li s-au terminat bateriile. Altfel, au avut un joc colectiv coerent si eficient. Daca in minutele in care Mijajlovic a trebuit sa fie odihnit ar fi avut un jucator pe masura venit de pe banca, altfel s-ar fi terminat lucrurile.

    Felicitari lui "U" pentru victorie.
    Chiar daca Richard e considerat de Baschet.ro omul meciului eu spun ca cele 30+ minute pe meci si acest sistem de jocuri fara pauza si-au pus amprenta asupra jocului sau (ma refer aici la aruncarile de 3 in primul rand dar si unele decizii la faza de constructie). Pentru restanta cu cei de la Constanta eu sper ca il vor odihni. La fel si pe Stipanovic mai ales ca Zganec are nevoie de minute daca vrem sa ne bazam pe el cand vor veni meciurile decisive.

    Cel putin din cate am vazut la TV, faptul ca gresala (care putea fi decisiva in pierderea meciului) lui Grasu nu a atras o reactie "a la d-nul Silvasan" din partea antrenorului (cand ma gandesc prin ce a trecut Karianuskas pentru lucruri mult mai putin grave) cred ca este un plus. Acum, ca sa fiu sincer, macar partial cred ca o putem pune si pe seama faptului ca d-nul Silvasan este constient ca in acest momement nu are o alta alternativa viabila pentru jucatorul roman U23 iar Grasu chiar a facut meciuri bune in ultimul timp.

    cu 3 ani în urmă (10.02.2021)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      is
      destul de complicate meciurile astea back to back cu doua echipe diferite, in special acele doua echipe fiind oradea si tm. victoria a fost norocoasa si, contrar celor spuse de silvasan, nu mi se pare mai importanta decat cea cu oradea. ca-i 11-1 sau 12-0 la finalul turului, tot aia ii. in conditiile in care sb are doua infrangeri. insa victoria cu oradea confirma cumva complexul pe care il au ei in meciurile cu noi. ceea ce nu-i rau din perspectiva bataliilor din playoff.
      altel, mi se pare ca avem echipa destul de tare, cu individualitati puternice, poate doar la PG cu probleme.
      speram sa vedem meciuri faine in continuare.
      haide U!

      cu 3 ani în urmă (10.02.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!