Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca, înfrângere în ultimul meci din EuroCup

U-BT Cluj-Napoca, înfrângere în ultimul meci din EuroCup

Astăzi, 29 martie, ratiopharm Ulm a primit vizita lui U-BT Cluj-Napoca, în ultima etapă a 7DAYS EuroCup. Ratiopharm Ulm s-a impus cu 91 la 71 și a terminat sezonul regulat pe locul al treilea în grupa A. În schimb, campioana României se clasează pe poziția a noua la finalul primei participări în această competiție.

Ratiopharm Ulm: Yago Dos Santos, Brandon Paul, Philipp Herkenhoff, Thomas Klepeisz, Bruno Caboclo

U-BT Cluj-Napoca: Nemanja Gordic, Kasey Shepherd, Karel Guzman, Stefan Bircevic, Emanuel Cățe

Gazdele au început meciul cu trei triple marcate de Caboclo, Klepeisz și Paul. Cățe a marcat un coș dar același Paul a dus scorul la 11-2, iar Mihai Silvășan a solicitat un time-out. Elevii lui Anton Gavel au continuat să controleze jocul și, după un coș de la distanță al lui Robin Christen, s-au distanțat la zece puncte: 20-10. Jalen Jones, cu două coșuri consecutive, a înjumătățit diferența de pe tabelă, însă apărarea nu a prea funcționat și, la finalul actului inaugural, U-Banca Transilvania era condusă la opt puncte: 23-15.

Juan Nunez a izbutit un coș și trei pase decisive în debutul sfertului al doilea, iar scorul a devenit 34 la 17 pentru germani. Mihai Silvășan a cerut imediat un timp de odihnă și a încercat să își motiveze jucătorii și aceștia au răspuns cu un parțial de 7-1, provocându-l pe Anton Gavel să solicite time-out. Jocul a rămas echilibrat până la finalul reprizei, însă clujenii au continuat să comite greșeli, n-au fost atenți în apărare și, la pauză, Ulm conducea cu 45 la 32.

După revenirea de la vestiare, Stipanovic, Kuti și Gordic au condus un parțial de 6-2 al oaspeților, dar a venit tripla lui Klepeisz și scorul a devenit 50-38. Guzman a înscris și el un coș de trei puncte, însă Klepeisz a mai marcat o triplă. În ofensivă, ardelenii au încercat foarte mult să puncteze din afara semicercului, însă fără succes. În schimb, Dos Santos a izbutit o triplă și Ulm s-a distanțat la 16 puncte: 59-43. Alb-negrii au schimbat apărarea de la om la om la zonă și au recuperat șase puncte, 60-50, provocându-l pe antrenorul gazdelor să ceară timp de odihnă. La finalul penultimului act, clujenii au jucat mai bine și au avut șansa de a se apropia la 6-7 puncte însă au pierdut mingea la ultimul atac. Drept consecință, înaintea sfertului final, scorul era 62 la 53 pentru Ulm.

Alb-negrii s-au apropiat în două rânduri la șapte puncte de adversari, dar Christen și Paul au înscris de două ori de la distanță și avantajul nemților a crescut la 13 puncte: 72-59. Paul a mai marcat o triplă, dar oaspeții nu au renunțat la luptă și Bircevic a răspuns și el de la distanță. Totuși, germanii au gestionat bine finalul partidei și s-au impus cu 91 la 71.

Liderii formației învingătoare au fost Brandon Paul (16 puncte), Yago Dos Santos (14 puncte), Thomas Klepeisz (12 puncte) și Robin Christen (11 puncte).

În schimb, de la învinși s-au remarcat Leo Meindl (12 puncte), Andrija Stipanovic (12 puncte), Nandor Kuti (11 puncte), Kasey Shepherd (11 puncte) și Jalen Jones (10 puncte).

Datorită acestui rezultat, elevii lui Gavel termină sezonul regulat cu un bilanț de 11-7. De partea cealaltă, jucătorii lui Silvășan încheie prima participare în EuroCup cu 5 victorii și 13 înfrângeri.

Pentru U-BT Cluj-Napoca urmează duelul cu CSM Constanța din etapa a 27-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, în timp ce ratiopharm Ulm va evolua în Bundesliga, împotriva lui BC Gottingen.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Cu
    mulțumiri pentru sezonul acesta de EuroCup tuturor, jucători și staf. Sper ca scouting-ul să urmărească cu atenție echipele rămase și să completeze lotul pentru anul competițional următor. Ținta ar trebui să fie jucători buni dar care nu sunt titulari la echipe tari și care ar putea deveni titulari la U. OBLIGATORIU cel puțin un jucător care să aibă 90% reușite la aruncările NECONTESTATE. La acest capitol cred că am suferit în acest sezon... inclusiv astăzi contra a trei juniori.

    cu 1 an în urmă (29.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!