Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca învinge din nou pe BC SCM Timișoara

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
31.03.2018

U BT Cluj-Napoca a înregistrat o nouă victorie pe teren propriu în fața lui BC SCM Timișoara. Campioana României a bifat astfel prima victorie în Top 6, lucru pe care bănățenii îl mai au de așteptat. U BT Cluj-Napoca s-a aflat în majoritatea timpului la conducere în jocul cu BC SCM Timișoara, pentru ca la final să se impună cu scorul de 98-89.

Partida din Sala Sporturilor „Horia Demian” a avut un start echilibrat. Cele două echipe și-au luat pulsul și pe tabelă  nu s-a consemnat nimic spectaculos. Clujenii au fost primii care au reșit să se desprindă. Drungilas și Kromah au dus campioana la 7 puncte avantaj, după jumătatea sfertului inaugural. Diferența a mai crescut puțin, iar Tudor Costescu solicita timp de odihnă. Timpul de odihnă le-a prins bine bănățenilor care au venit la 4 puncte, după tripla lui Burgess. Sakic a răspuns pentru gazde tot cu un coș de la mare distanță. Timișorenii au mai marcat de două ori din apropiere până la finalul sfertului, Torok a înscris o triplă pentru scorul de 27-21 după primele 10 minute de joc. Actul secund a fost deschis mai bine de echipa vizitatoare care reușea să înscrie de trei ori în primele 2 minute. Clujenii au avut răspuns de la linia de libere și scorul era de 29-27 în favoarea lor. Timișoara a preluat conducerea imediat apoi, după un coș de 3 puncte al lui Tudor Gheorghe. Urma rândul lui Mihai Silvășan să ceară timp de odihnă. Clujul nu reușea s marcheze din acțiune în prima jumătate a sfertului doi. Watson a reglat acest aspect și Clujul era din nou în față, 33-32. A urmat o perioadă de joc în care cele două echipe s-au succedat la conducere. Jocul a fost fragmentat pe final de repriză, cu multe libere, după ce ambele echipe au ajuns în penalizare. Echilibrul s-a păstrat însă, și la cabine se intra cu scorul de 49-46 pentru echipa gazdă.

Kuti și Kromah au fost primii marcatori ai reprizei secunde și Clujul mergea din nou la 7 puncte în față. Drăgușin a spart gheața de la libere pentru Timișoara în secvența secundă, după aproape 3 minute de joc. Oaspeții nu și-au reglat tirul din acțiune, ănsă elevii lui Mihai Silvășan nu au profitat.Totuși pe final de sfert Clujul a reușit să se desprindă la o diferență formată din două cifre, 65-55. Diferența a rămas aproape acieași și înaintea sfertului decisivse pleca dela scorul scorul de 72-62 pntru U BT Cluj-Napoca. Formația gazdă a dat senzația că se desprinde decisiv. Timișorenii au luptat să țină diferență la sub 10 puncte în primele minute ale actului decisiv. Fără cursivitate în acțiunile ofensive, elevii lui Tudor Costescu nu au avut cum să reducă din deficit și cu 4 minute rămase de joc tot 11 puncte despărțeau cele două echipe 86-75. Cu un parțial de 7-2, ultima reușită din acest run aparținând lui Jeremic de la mare distanță, Timișoara relansa partida. Clujenii au venit cu un răspuns prompt după un time-out, iar cele 9 puncte dinaintea ultimului minut de joc au fost imposibil de răsturnat de oaspeți. U BT Cluj-Napoca a învins la final pe BC SCM Timișoara cu scorul de 98-89.

Giordan Watson a fost cel mai bun jucător al partidei cu 25 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. Zeljko Sakic a terminat cu 21 de puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive, în timp ce Lasan Kromah a contribuit cu 20 de puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări.

Mladen Jeremic a fost cel mai bun marcator de la oaspeți cu 19 puncte plus 2 recuperări și 2 pase decisive. Adrian Diaz a venit de pe bancă cu 16 puncte și 7 recuperări. Igor Mijajlovic a adăugat 14 puncte, iar Ionuț Drăgușin a terminat cu 10 puncte.

foto: U BT Cluj-Napoca

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!