Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca își adjudecă la scor primul duel stagional cu CSM Oradea

U-BT Cluj-Napoca își adjudecă la scor primul duel stagional cu CSM Oradea

Săptămâna 4-10 octombrie s-a încheiat cu duelul dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea, ce a contat pentru etapa a treia a Ligii Naționale. Campioana României s-a aflat în controlul jocului de la început până la final și s-a impus cu ușurință, scor: 82-55.

Din formația de start a clujenilor au făcut parte Patrick Richard, Luca Colceag, Elijah Stewart, Stefan Bircevic și Andrija Stipanovic. În schimb, primul cinci al orădenilor a fost alcătuit din Dovis Bickauskis, Kris Richard, Tudor Fometescu, Garlon Green și Alexandre Gavrilovic.

După un debut de meci sărac în reușite, gazdele au preluat inițiativa și s-au distanțat la șapte puncte, 10-3, în mare parte datorită realizărilor ofensive ale lui Richard. La jumătatea actului inaugural, Cătălin Baciu a spart gheața pentru oaspeți și a marcat după o acțiune clasică de pivot dar, la celălalt panou, Colceag a răspuns cu două libere. Au urmat șase puncte înscrise de Stipanovic și apoi patru puncte reușite de Guzman, iar scorul a devenit 22-10. Cristian Achim a solicitat un timp de odihnă însă, după reluarea jocului, Vlad Marinău a călcat linia de aut, iar Colceag a marcat de la mare distanță, mărind diferența lui U-BT la 15 puncte: 25-10.

În primele 61 de secunde ale sfertului doi, elevii lui Mihai Silvășan au realizat un run de 6-0, iar CSM Oradea a cerut un nou timp de odihnă. Din punct de vedere defensiv, bihorenii au jucat mai bine, însă, în ofensivă, au comis o mulțime de greșeli care le-au limitat producția de puncte. Fometescu, Green, Markovic și Baciu au înscris 12 puncte pentru Oradea și, totuși, la pauză, U-Banca Transilvania conducea cu 46 la 24.

Trupa ce a evoluat în roz în această dispută a început foarte bine și repriza a doua, marcând rapid șase puncte. Roș-albaștrii au replicat cu șapte puncte contabilizate de Green și Bickauskis și scorul a devenit 54-31. În ciuda mai multor greșeli comise atât în apărare, cât și în atac, campioana României a continuat să controleze jocul și, înaintea actului decisiv, avea un avantaj de 25 de puncte: 68-43.

În ultimul sfert, spre bucuria fanilor prezenți în BTarena, formația gazdă a făcut spectacol și s-a distanțat și mai tare pe tabelă. Oaspeții au găsit foarte greu drumul spre coș și de-abia au depășit borna celor 50 de puncte marcate. Așadar, prima confruntare stagională între Cluj și Oradea a fost adjudecată de trupa lui Silvășan cu scorul de 82 la 55.

Învingătoarea a avut patru jucători în double-digits: Patrick Richard (18 puncte), Andrija Stipanovic (14 puncte), Karel Guzman (13 puncte) și Elijah Stewart (11 puncte).

De partea cealaltă, cel mai bun marcator a fost Garlon Green, cu 14 puncte.

În următoarea etapă, U-BT Cluj-Napoca se deplasează pe terenul lui CSO Voluntari. În schimb, CSM CSU Oradea primește vizita lui BC CSU Sibiu.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

27 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca caatmark :

    Felicitari baieti
    Meci solid facut de U BT. Dar nici Oradea nu a prins o zi grozava. Cand ai un singur jucator cu peste 10 puncte... Continua sa ma impresioneze Colceag. O sa fie un jucator pe care o sa putem baza in campionat si cupa. Un real castig. Daca si Stefan prinde un pic de tupeu. Si revine si Nandor...suntem ok la capitolul asta.

    cu 2 ani în urmă (11.10.2021) Raspunde
  • Vasilica :

    Reeditare finalei doar pe hârtie
    In acest moment, se vede ca U e in plin sezon, avand atâtea meciuri cu miza jucate. De partea cealalta Achim isi face treaba si cred ca Oradea va arata bine cand trebuie:primavara 2022.in acest moment pare ca U e favorita la titlu, dar campionatul e abia la inceput. Oricum, meciul a fost lipsit de interes dupa primele 14 poate 16 minute.

    cu 2 ani în urmă (11.10.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ereticus :

    Arbitraj
    Fabulos arbitrajul, astazi si-au merutat fiecare lețcaie primita!(sarcasm)

    cu 2 ani în urmă (11.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Alexandra
      si-a aratat valoarea chiar de la prima faza a meciului. Chiar nu stiu ce cauta in arbitraj,

      cu 2 ani în urmă (11.10.2021)
    Raspunde
  • uplifter :

    Cluj Oradea
    Lăsând la o parte diferența mare între forma și nivelul jocului din acest moment dintre cele doua, azi Oradea s-a prezentat rușinos. Ca atitudine, concentrare și motivație.
    A fost lejer pt noi, de fapt un meci după care nu pot trage nicio concluzie.
    Rămâne îmbucurător nivelul jocului, indiferent de adversar sau scor, echipa tureaza la maxim, nu sunt scăderi de forma sau de concentrare.
    Sper ca Brown sa intre curând și sa poată evolua la un nivel bun, pt ca în acest moment lipsa unui point guard ar fi singura problema.
    Și ca moft personal, sper sa nu mai vad tricourile astea niciodată. Ok, am înțeles mesajul și semnificatia lor, foarte frumos gestul. Dar sper sa nu le vina vreo idee celor de la marketing.

    cu 2 ani în urmă (11.10.2021)
    • pipzn:

      re
      Vizavi de tricouri, chiar m-am intrebat daca pasa directa a lui Stepanovic catre d-nul Achim nu a avut legatura si cu culoarea roz/rosu

      cu 2 ani în urmă (11.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca caatmark:

      Tricouri roz-TV
      Am vazut meciul la tv,stiam ca o sa joace in roz si am avut emotii ca o sa am dureri de ochi/cap. Dar o fost ok.

      cu 2 ani în urmă (11.10.2021)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    Oradea trebui sa-si anunte suporterii ca incep in primavara numa'
    E inceputul campionatului - bun. Oradea are propria tactica - bun. Incep intr-un fel si apoi tureaza motoarele - bun. Dar sa te prezinti intr-o reeditare a finalei, intr-un derby, intr-un meci cu rivalitate (cat de cat) numai ca sa semnezi condica e foarte dezonorant pentru Oradea. Sper macar ca nu au platit nici hotel la Cluj, ca au venit cu 2 ore inainte si au mai facut ceva economie de bani. Nu stiu daca nu puteau trimite numai condica sa o semneze la Oradea. Ar trebui sa le fie rusine.

    cu 2 ani în urmă (11.10.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Un meci foarte bun
    Am făcut un meci foarte bun, Colceag a avut o prestație bună. E foarte plăcut să văd jocul combinativ, sper sa continuam tot așa.

    cu 2 ani în urmă (11.10.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Spectacol facut de U
    Din pacate CSM nu a jucat aproape nimic azi.Un meci asa de slab nu am mai vazut de mult timp.
    Cauzele le stie mai bine staff-ul tehnic si nu vreau eu sa fac analiza aici.
    Dar este de notorietate diferenta de valoare dintre jucatorii nostri U23 si ai celorlalte competitoare.
    Un esec aproape sigur este si transferul celor doi lituanieni.
    Felicitari lui Silvasan pentru modul cum a pregatit echipa pentru acest joc.
    Echipa de fluierasi in nota obișnuită.Chiar nu era cazul sa fluiere in favoarea lui U,la diferenta de valoare care era pe teren.

    cu 2 ani în urmă (11.10.2021) Raspunde
  • Ricardo :

    Victorie clara pt UBT!
    Demult nu am mai avut o echipa de o asemnea valoare in LNBM! U-BT a dominat in in suficiente momente echipa turca si cineva se putea astepta ca Oradea astazi sa miste cumva?!?!?! Singura echipa care daca prinde o zi buna va pune probleme Clujului este Craiova! Notati asta inca de pe acum... Titlul de compioana este deja adjudecat restul este CANCAN!

    cu 2 ani în urmă (11.10.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Craiova
    Eu as pune totusi si Voluntari langa Craiova. Oradea a avut o zi proasta, azi. Vedem pe parcurs. Inca e devreme sa creionam primele 5, sa zicem.

    cu 2 ani în urmă (11.10.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Oradea a investit intr-un GOLAN
    Foarte urat gestul lui Nicolescu din finalul meciului! La fel de urata si atitudinea lui Achim, mai degraba lipsa totala a oricarei reactii.
    Gestul lui Nicolescu arata ca e un jucator cu frustrari uriase, frustrari aparute din faptul ca vede ca din spate vin juniori care l-au depasit deja. Astazi Colceag, un jucator abia aruncat in meciurile din LNBM, a fost cu 2 clase peste Nicolescu. Si probabil ca asta nu poate accepta acest golan.

    cu 2 ani în urmă (11.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Au fost
      mai multe gesturi de frustrare. Apropo, Nicolescu este căpitanul echipei naționale ?

      cu 2 ani în urmă (11.10.2021)
    • CSM CSU Oradea StayMe7o77:

      Chill
      Carlos, chill bro. Nu e Bobe golan, esti tu snowflake. Mare lucru ce-a facut... A inteles ca a gresit si a trecut mai departe

      cu 2 ani în urmă (11.10.2021)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    fara istoric. Da, stim cu totii ca Oradea porneste mai greu in sezon dar sincer, in ultimele 4 sezoane eu nu stiu sa fi dat vreodata o replica asa slaba Clujului. In prima repriza am vazut cam de ce nu a putut sa avanseze in Cupa Romaniei si ma asteptam sa vad altceva in repriza a doua. Nu am vazut. Am ramas cu senzatia de echipa cum a avut Clujul la un moment dat cu Dykes ca prima si unica vioara intai (si salariu sensibil mai mare decat restul) in care ceilalti jucatori au acumulat o anumita frustrare care ii impiedica sa joace impreuna. Regret dar in acest moment, cu putine exceptii, Oradea nu a mai aratat nimic din jocul combinativ care incanta (si oferea rezultate) in trecut.
    Refuz sa cred ca aceasta este adevarata diferentea valorica dintre cele doua. In acest moment se pare ca Voluntariul si Craiova pot sa ne ofere surprize.

    cu 2 ani în urmă (11.10.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Români
    Nu știu câți au remarcat faptul că „U” a avut, marea majoritate a meciului, pe Colceag sau pe Grasu, sau pe amândoi deodată, pe teren!

    cu 2 ani în urmă (11.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca SC:

      Naturalizați
      Apropo de naturalizați!

      cu 2 ani în urmă (11.10.2021)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    felicitari
    pentru victorie, dar asa cum am zis acu citeva zile in acest moment nu puteam emite pretentii in meciul cu Clujul, pt noi important e meciul de miercuri, dar sper sa aratam cu totul altfel fata de ce am aratat aici.
    Daca miercuri cistigam totul e inregula
    inca odata felicitari

    cu 2 ani în urmă (11.10.2021)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      Hogue
      in nota obisnuita nu gaseste cosul nici de aproape nici de departe, eventual din noroc sau ghinion depinde de unde privesti

      cu 2 ani în urmă (11.10.2021)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      Hogue
      in nota obisnuita nu gaseste cosul nici de aproape nici de departe, eventual din noroc sau ghinion depinde de unde privesti

      cu 2 ani în urmă (11.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      @Ion777
      In mod normal Oradea ar trebui să meargă mai departe în Europe Cup, deși a pierdut azi are o echipa destul de buna.

      cu 2 ani în urmă (11.10.2021)
    • pipzn:

      re Hogue
      Da, Hogue este un jucator atletic si se pare ca un adversar pe masura ii poate pune probleme la finalizare.
      Pe de alta parte, vorbind despre meciul de aseara, nu trebuie uitat ca acelasi jucator a avut 4 pase decisive (un singur jucator de la Oradea a ajuns la 3), 2 interceptii, 5 recuperari. Deci contributia lui este ok.

      cu 2 ani în urmă (11.10.2021)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      in mod normal
      Da ar trebuii dar pt asta nu putem arata in halu de duminica, iat referitor la Hogue m-am referit la aruncari. In aparare e bun dar nu gaseste cosul deloc si asta nu doar aseara ci in nici un joc in care l-am vazut. is curios daca are 15 puncte in toate meciurule jucate. deocamdata merge dar e baschet nu handbal sa ai jucatori doar de aparare

      cu 2 ani în urmă (11.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca air23:

      Hogue
      Daca esti asa curios uitate la statistica. Are 15 puncte inscrise intr-un singur meci. Si asta in Champions legue! Plus 9 cu Darussafaka, 9 cu Fribourg, 7 cu Peristeri

      cu 2 ani în urmă (12.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca caatmark:

      Hogue
      Ii foarte OK Hogue. Mie imi place. Bataios. Bun aparator. Nu are sut dar is inscrie punctele altfel. Si ii foarte bun recuperator pt inaltimea lui. Dupa accidentare ii mai precaut putin dar o sa fie ok. Parerea mea.

      cu 2 ani în urmă (12.10.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ereticus :

    Oradea
    Trecand peste sarcasmul primei postari, sper ca totusi nu asta este fata celor din Oradea, sper ca este doar celebra deja pornire greoaie!

    cu 2 ani în urmă (11.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!