Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca își continuă parcursul perfect în LNBM

U BT Cluj-Napoca își continuă parcursul perfect în LNBM

U BT Cluj-Napoca are cinci victorii din tot atâtea meciuri desfășurate în Liga Națională de Baschet Masculin. În această etapă, echipa antrenată de Mihai Silvășan a trecut pe teren propriu de SCM Timișoara cu scorul de 79-70.

SCM Timișoara a câștigat primul angajament la meciului dar clujenii au fost primii care au marcat prin Tarolis. Pesakovic a egalat dar startul de joc a fost puțin haotic în ofensivă pentru oaspeți. U BT s-a desprins la 8-2. Komatina a marcat o triplă din colț și Timișoara rămânea aroape. Scorul a ajuns la 13-5, după ce Planinic și Tarolis au împărțit liberele iar Vida a înscris o triplă. Jocul a curs în continuare ăn favoarea gazdelor și scorul a ajuns la 18-7. A venit time-out cerut de Petricevic dar Timișoara nu și-a revenit și după 10 minute de joc scorul era 22-9 pentru U BT Cluj-Napoca. Oaspeții au început cu altă față actul secund și au reușit un parțial de 6-2 în primul minut.Franklin a făcut spectacol dar echipa lui nu s-a apropiat prea mult pe tabelă. Clujul a absorbit startul bun de sfert al timișorenilor și până la jumătatea acestuia și-a refăcut avantajul considerabil, 31-19. Pesakovic și-a mai trecut în cont o triplă și venea rândul lui Mihai Silvășan să solicite timp de odihnă. Au urmat câteva moemnte mai tensionate, după care Timișoara a profitat și a redus deficitul la doar două posesii, scor 35-31. Ate pentru gazde și Pesakovic pentru oaspeți  au mai înscris până la pauză, când se intra cu scorul de 37-32.

Tarolis a deschis și repriza secundă cu coș. Richard a marcat de la distanță și diferența a ajuns rapid la 10 puncte. Calnicenco a marcat și el de la distanță, scorul ajungea la 44-32 și Dragan petricevic solicita time-out, după nici două minute trecute din repriza secundă. Dragoste și Komatina au combinat pentru 5 puncte la rând pentru Timișoara. Gorgemans a continuat parțialul oaspeților și refăcea diferența de la pauză. Clujul s-a mai desprins o dată dar Franklin cu trei coșuri de la distanță și-a readus echipa în meci, 51-48, cu 2 minute rămase din sfertul trei. Diferența de o posesie s-a păstrat până la finalul actului, doar că timișorenii au mai recuperat un punct, 53-51.U BT Cluj-Napoca a început din nou mai bine sfertul iar Uță și Zganec au înscris primele 5 puncte. Răspunsul a venit de la Franklin, cel care a punctat de la mare distanță. Gorgemans a ratar un dunk, după care gazdele s-au desprins din nou, 63-54. Nu a durat mult până când diferența a sărit de 10 puncte, 67-56 și Petricevic solicita din nou timp de odihnă. Pesakovic s-a accidentat e parcursul ultimului act. Gazdele nu au avut probleme în a-și păstra avantajul în jurul a celor 10 lungimi iar pe final Silvășan a folosit și jucătorii tineri, când a simțit că și-a asigurat victoria. S-a terminat cu scorul de 79-70.

Patrick Richard a fost cel mai bun jucător de la învingători cu 15 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă. Kerron Johnson a terminat cu 13 puncte, 7 pase decisive și 3 recuperări. Rareș Uță a terminat cu 11 puncte iar Artis Ate cu 10.

Troy Franklin a fost principalul artizan al oaspeților cu 22 de puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Pesakovic a adăugat 11 puncte iar Brown 10.

foto: u-bt.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • floo :

    Sala de teatru...
    Oare chiar nu le mai place clujenilor baschetul ?
    80 % din meci s-a auzit doar scartaitul baschetilor pe noua suprafata de joc . Desi Clujul se pare pana in prezent ,ca in acest an are o echipa “solida” ,un antrenor coordonator care doar cand citesti CV -ul dansului iti vine sa te ridici in picioare ,spectatorii sunt tot mai putini , Un jucator tanar crescut de academia lor si promovat la echipa de seniori renunta la baschet. Ceva nu se leaga .
    Pacat .
    Sper sa avem si la Oradea cat mai curand asa sala sa putem sa o umplem la fiecare meci.

    cu 4 ani în urmă (10.11.2019)
    • Ciprian Alexandru:

      U-BT
      Ba da, clujenilor le place foarte mult baschetul...Problemele sunt mai de profunzime si ma tem ca, actuala conducere, fie din dezinteres, fie din comoditate, fie din neintelegerea acestui oras, nu e capabila sa le rezolve acest subiect important. Am sa enumer doar trei chestiuni (desigur ca sunt mai multe) care, din punctul meu de vedere, au indepartat suporterii de aceasta echipa:
      1. sala e dominata de suporteri de rezultat, amatori de sclipici, popcorn, majorete si selfie-uri; genul de suporteri care azi vin la baschet (chipurile, la U), iar maine merg la meciul lui CFR Cluj la fotbal. Adevaratii "U"-isti (cu bunele si relele lor, dar suporteri adevarati )au fost indepartati de langa echipa si...in ultimii ani nu a facut nimeni absolut nimic, sa-i readuca la sala. Doar rusinea de a nu fi dominati sonor de suporterii sibieni la ei acasa, i-au facut pe U-isti sa vina sa sustina echipa, strict in meciurile cu acestia. In rest, plictiseala mare la sala...
      2. In ultimii multi ani, desi avem cea mai mare si cea mai productiva academie de juniori in tara (lucru absolut laudabil), talentele locale ori copii care au crescut la aceasta acedemie sunt de cele mai mute ori dati la o parte, pentru a fi adusi jucatori din alte zone, de valori comparabile si care sunt promovati direct la seniorat...Stiu, mi se va sune ca e o competitie deschisa, insa a nu se uita ca acesti copii au prieteni, parinti, rude, care sufera alaturi de ei si care, vazandu-le acestora visurile spulberate, nu gasesc alta reactie decat aceea de a ignora fenomenul baschetbalistic local. Nici macar cei care azi au copii in academie, nu se omoara cu mersul la sala, din motivele deja expuse; Si vorbim de numere de ordinul sutelor...
      3. antrenorul care a dezamagit atat de mult prin tot ce a aratat sezoanele trecute pe banca, a fost "demisionat" si readus la butoane printr-o scamatorie de prost gust, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic si noi toti am fi niste miopi naivi...Faptul ca i-a fost adus un supervizor "de marca" nu schimba cu nimic peisajul. Vedem acelasi personaj grobian ca si comportament si cu foarte putina scoala in materie de baschet. La ora asta, echipa este pregatita de dl. Vujosevic, joaca meciurile dupa planurile tactice ale dlui Vujosevic, iar Silvasan culege. Chiar ma intreb destul de des, ce s-ar intampla daca U-BT l-ar pune pe liber? L-ar angaja cineva? Ma indoiesc. "U" e un adevarat paradis pentru el. Probabil, singurul.
      Ar mai fi multe de spus, dar dezamagirea e prea mare...Pacat ca si CS Universitatea are ghinionul de a fi pa meini proaste...

      cu 4 ani în urmă (11.11.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!