Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca își dorește revanșa în fața lui Tsmoki Minsk

U-BT Cluj-Napoca își dorește revanșa în fața lui Tsmoki Minsk

Miercuri, 29 ianuarie, U-BT Cluj-Napoca joacă un nou meci în FIBA Europe Cup, de această dată împotriva lui Tsmoki Minsk. Partida din BTarena va începe la ora 19:00 și va fi transmisă, în direct, pe canalul de Youtube al FIBA.

Ardelenii păstrează șanse importante de calificare în sferturile de finală ale competiției europene. Cu o victorie la minim trei puncte în fața lui Tsmoki Minsk, gruparea coordonată de Dusko Vujosevic ar face un paș uriaș spre faza următoare.

În același timp, U-Banca Transilvania nu parcurge cea mai bună perioadă baschetbalistică, pierzând trei din ultimele cinci jocuri. Alb-negrii au fost învinși de SCM U Craiova, BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea și au câștigat cu CSA Steaua București și cu CS Dinamo Știința București.

De partea cealaltă, Tsmoki Minsk pare să joace din ce în ce mai bine. În etapa precedentă, a câștigat categoric cu Ironi Ness Ziona, scor 97-75, și a preluat poziția de lider al grupei J. Duminică, 26 ianuarie, trupa din Belarus s-a confruntat cu Khimki Moscova, pierzând la o diferență de 14 puncte: 80-94.

În lotul condus de Rotislav Vergun se regăsesc patru baschetbaliști străini: Dominez Burnett, Rob Lowery, Alex Gavrilovic și Branko Mirkovic. În ultimele confruntări, fostul jucător al Oradiei a avut prestații foarte solide, reușind să devină liderul formației sale. Pe lângă cei patru, Tsmoki Minsk se bazează pe un contingent de sportivi autohtoni, cel mai important fiind Vladimir Veremeenko.

O știre importantă este că la U-BT Cluj-Napoca a revenit Artis Ate, jucător ce suferise o entorsă în disputa cu CSM CSU Oradea din etapa a patra. Pe lângă letonul de 30 de ani, Mihai Silvășan mai poate utiliza încă șase străini: Darko Planinic, Donatas Tarolis, Karlo Zganec, Andrei Calnicenco, Kerron Johnson și Patrick Richard.

Din punct de vedere statistic, gazdele au un ușor avantaj la nivelul recuperărilor, al paselor decisive și al intercepțiilor, dar oaspeții comit mai puține greșeli. De asemenea, U-BT aruncă mai bine din interiorul semicercului, însă Tsmoki e mai precisă de la distanță și de la linia de libere.

Prin urmare, mă aștept la un duel foarte echilibrat între cele două tabere. Un aspect decisiv pentru alb-negri va fi reprezentat de aruncările de trei puncte. În ultima perioadă, ardelenii au stat foarte slab la acest capitol și dacă vor continua să fie impreciși, atunci le va fi extrem de dificil să se impună în fața adversarilor din Minsk.

În același timp, avantajul lui U-BT Cluj-Napoca e că joacă pe teren propriu, loc unde s-a dovedit capabilă să învingă în meciurile cu miză din această stagiune. Cu o victorie la peste două puncte (în tur, Tsmoki Minsk a câștigat cu 78-76), trupa lui Silvășan ar urca pe prima poziție în clasamentul grupei J și ar avea șanse uriașe la accederea în sferturile de finală.

În celălalt meci al grupei, CSM CSU Oradea se deplasează pe terenul lui Ironi Ness Ziona.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!