Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca joacă în campionat, cu FC Argeș, după succesul istoric cu Gran Canaria

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
02.02.2024

U-BT Cluj-Napoca joacă în campionat, cu FC Argeș, după succesul istoric cu Gran Canaria

În urma uneia dintre cele mai mari victorii din istoria sa, U-BT Cluj-Napoca revine pe scena baschetului intern și va da piept pe teren propriu cu FC Argeș Basketball. Confruntarea este programată sâmbătă, 3 februarie, de la ora 18:00.

După cum amintea, echipa clujeană a scris istorie și a reușit să învingă deținătoarea en-titre a trofeului EuroCup, în deplasare. La mijlocul acestei săptămâni, U-BT s-a impus în Spania, în fața celor de la Gran Canaria, după o repriză de prelungiri, cu scorul de 113-111.

Emi Cățe a avut una dintre cele mai bune prestații ale carierei, reușind să semneze și coșul victoriei. Datorită evoluției sale, el a fost numit MVP-ul rundei în cea de-a doua competiție europeană inter-cluburi. Pivotul român a totalizat 23 de puncte, 10 recuperări și 3 pase decisive, fără să rateze vreo aruncare din acțiune.

De altfel, Cățe este și cel mai prolific jucător al studenților în campionat, unde este liderul ierarhiilor la puncte și recuperări, cu medii de 14.4 și 8 la aceste capitole, în timp ce Bryce Jones este în fruntea clasamentului la assist-uri, cu 5.3.

În prima rundă din Top 10, alb-negrii nu au avut prea mari emoții, reușind să câștige pe terenul celor de la CSM Târgu Mureș cu 85-95, după ce și-au construit un avans de 17 puncte încă de la pauza mare. Mokoka și Mejeris au fost cei mai valoroși jucători ai campioanei în acel duel.

La rândul său, FC Argeș a pornit cu dreptul în a doua fază de campionat, reușind să obțină o victorie departe de casă în fața revelației Ligii Naționale. Alb-violeții au trecut de Corona Brașov cu 80-70, pe spatele unei evoluții foarte bune a lui Corey Allen, care a avut 18 puncte, 5 recuperări și 9 pase decisive.

La fel ca și în cazul oponenților de sâmbătă, argeșenii sunt conduși de pivotul titular. Nikola Jevtovic înregistrează medii de 16.1 puncte și 7.6 recuperări, în timp ce Allen este cel mai bun pasator, cu o medie de 5 la acest capitol.

Cele două echipe s-au duelat ultima oară în prima fază a Ligii Naționale în sezonul trecut, ambele meciuri având loc în 2022. Ardelenii s-au impus cu 98-85 la Pitești, respectiv cu 98-89 în BTarena.

Confruntarea dintre U-BT Cluj Napoca și FC Argeș este programată sâmbătă, 3 februarie, de la ora 18:00, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    poate unii
    o sa rida, dar nu va fi un meci usor de bifat. Pitestiul a fost totdeauna o echipa incomoda. In plus azi noapate la ora 24-0,30, baietii nu erau in patuc ! :)
    Astazi ar fi bun un inot plus o sauna mica colo inainte de prinz, eventual pe seara citeva aruncari la cos si la ora 21-22 la somnic.
    Miine avem meci greut, haide U !

    cu 2 luni în urmă (02.02.2024)
    • boogie:

      Meci cu Argeș
      Problema nu este cu meciul de mâine în sine,chiar dacă pierdem(nu cred asta)nu-i bai,problema e să nu mai apară accidentări,pentru că miercuri e un meci teribil de greu

      cu 2 luni în urmă (02.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      O situatie grea
      Cu doi oameni pe minus si un meci crucial miercuri, rational ar fi sa ne odihnim chiar daca pierdem.

      Dar nu cred ca o sa accepte nimeni asta dintre jucatori.

      cu 2 luni în urmă (02.02.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!