Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca luptă cu CSM Târgu Jiu pentru al cincilea succes consecutiv în LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
27.10.2023

U-BT Cluj-Napoca luptă cu CSM Târgu Jiu pentru al cincilea succes consecutiv în LNBM

Campioana în exercițiu din Liga Națională de Baschet Masculin deschide etapa a șasea de campionat cu un meci pe teren propriu. U-BT Cluj-Napoca primește vizita celor de la CSM Târgu Jiu în acest weekend într-o confruntare programată sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 18:00.

Ardelenii vin după o nouă partidă memorabilă în EuroCup. Reprezentanta României în această competiție a câștigat al treilea meci în acest sezon european, tot în BTarena, împotriva muntenegrenilor de la Buducnost Podgorica. Scorul final al acelei dispute a fost 89-74, Andrija Stipanovic fiind cel mai bun marcator cu 18 puncte.

Până la acest moment, clujenii au suferit un singur eșec în campania europeană, în cele patru meciuri. Pe lângă victoriile cu Turk Telekom, Slask Wroclaw și Buducnost, echipa lui Mihai Silvășan a cedat în fața lui JL Bourg, în Franța. Studenții ocupă până la acest moment locul al doilea în grupa B. Doar Gran Canaria stă mai bine, cu 4-0.

În campionat, alb-negrii nu au avut nicio emoție până acum. În primele trei etape, aceștia au trecut de Rapid București, CSO Voluntari și SCM Timișoara la diferențe de 23, 13 și 12 puncte. Cel mai dificil test a fost cel din runda precedentă, la deplasarea cu Dinamo București, când oaspeții au câștigat doar datorită unui sfert al treilea câștigat la 22 de puncte.

Emi Cățe este principalul remarcat al lui U-BT Cluj-Napoca după primele patru etape de LNBM. Pivotul naționalei României este lider atât la puncte, cât și la recuperări, stând cu medii de 13, respectiv 7.3. La pase decisive se remarcă Bryce Jones, cu o medie de 5.

De cealaltă parte, CSM Târgu Jiu parcurge o formă oscilantă în acest start de sezon. Gorjenii au pornit stagiunea cu un eșec dificil în fața celor de la Dinamo București, cauzat de un colaps în ultimul act al acelei confruntări.

Echipa din Orașul lui Brâncuși s-a redresat rapid și a legat două victorii în următoarele două etape. Grupările de care alb-albaștrii au trecut au fost CSM Galați și Corona Brașov, cu 94-75, respectiv 89-76.

O rundă mai târziu, gorjenii au suferit un nou eșec, de data aceasta pe teren propriu, împotriva Coronei Brașov, formație ce a ajuns la trei victorii consecutive. Scorul final a fost 76-89 în favoarea grupării de sub Tâmpa.

Dimitrius Underwood este de departe cel mai bun jucător din formația lui Kresimir Basic în startul de sezon. În etapa precedentă, el a fost la un pas de primul triple-double stagional, totalizând 24 de puncte, 10 recuperări și 9 pase decisive. El este liderul echipei la principalele categorii de statistici, având în medie 18 puncte, 6.8 recuperări și 9.3 pase decisive.

Confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM Târgu Jiu are loc sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 18:00, în BTarena și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!