Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca o întâlnește miercuri pe KB Rahoveci

U-BT Cluj-Napoca o întâlnește miercuri pe KB Rahoveci

Miercuri, 9 octombrie, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca găzduiește returul dintre U-Banca Transilvania și KB Rahoveci, ce contează pentru preliminariile FIBA Europe Cup. În Kosovo, trupa pregătită de Mihai Silvășan s-a impus cu scorul de 98-73.

România are deja două formații prezente în grupele FIBA Europe Cup. Este vorba de BC CSU Sibiu, care s-a calificat direct, și de CSM CSU Oradea, echipă ce a pierdut în prelungiri accederea în grupele Basketball Champions League. Foarte probabil, celor două rivale li se va adăuga mâine (09.10) și U-BT Cluj-Napoca.

În tur, ardelenii au avut o prestație foarte convingătoare, ce a putut fi observată, nu doar prin prisma scorului, ci și pe baza statisticilor. Alb-negrii au dominat de la început și până la final, iar Mihai Silvășan chiar și-a permis să joace o bună parte a ultimului sfert cu baschetbaliști U23.

În același timp, așa cum sublinia și antrenorul principal al lui U-BT Cluj-Napoca, KB Rahoveci este o formație ce a dovedit, în începutul acestui sezon, că poate să producă mari surprize. Trupa kosovară a pierdut finala Supercupei în fața celor de la Sigal Prishtina, dar apoi și-a luat revanșa în prima etapă a noii stagiuni. Drept urmare, ne așteptăm la un duel mai echilibrat, în BTarena.

Din punct de vedere al lotului, gazdele nu au anunțat nici o problemă în plus față de cele deja existente: factura de stres a lui Nandor Kuti și fractura condilului lateral a lui Brandyn Curry. De asemenea, foarte probabil, Andrei Calnicenco, sportiv ce suferise o accidentare în finala Memorialului Elemer Tordai, și-a revenit complet.

În cazul unei victorii, U-BT Cluj-Napoca va avansa în grupele FIBA Europe Cup. Conform site-ului oficial al competiției, echipa coordonată de Dusko Vujosevic ar ajunge în grupa G, alături de Sodertalje Kings, Balkan Botevgrad și Enisey Krasnoyarsk.

Confruntarea cu KB Rahoveci este ultima partidă a clujenilor înainte de debutul în sezonul 2019-2020 al Ligii Naționale de Baschet Masculin. U-BT Cluj-Napoca se deplasează luni, 14 octombrie, pe terenul lui CS Dinamo Știința București. Meciul are loc de la ora 17:30 și va fi transmis, în direct, de Digisport.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!