Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca o întâlnește pentru prima oară în acest sezon pe CSU Sibiu

U-BT Cluj-Napoca o întâlnește pentru prima oară în acest sezon pe CSU Sibiu

Sâmbătă, 10 februarie, U-BT Cluj-Napoca revine pe teren propriu pentru un meci din etapa a 21-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin și primește vizita lui CSU Sibiu, una dintre rivalele istorice ale grupării alb-negre.

Gazdele au un bilanț de 10-0, fiind neînvinse pe plan intern în sezonul 2023-2024, în timp ce oaspeții au cinci victorii și tot atâtea înfrângeri, aflându-se la jumătatea clasamentului în Top 10.

U-BT revine acasă după ce a reușit una dintre cele mai mari performanțe din istoria baschetului românesc și, anume, calificarea în sferturile de finală ale EuroCup. Elevii lui Mihai Silvășan au evoluat în Lituania, pe terenul lui Lietkabelis, și, chiar dacă au fost învinși cu 92 la 87, au beneficiat de succesul lui Buducnost Podgorica împotriva Gran Canariei (90-77) și au terminat grupa B pe poziția secundă.

În primele două meciuri din faza a doua a LNBM, U-BT Cluj-Napoca a obținut două victorii, în deplasare la Târgu Mureș (95-85) și acasă în fața lui FC Argeș Basketball (88-69).

De partea cealaltă, CSU Sibiu s-a impus împotriva lui CSO Voluntari (84-79), însă a pierdut cu CSM Corona Brașov (97-93).

Liderii formației lui Tomas Rinkevicius au fost Marc Loving (22 de puncte, 5 recuperări, 3 intercepții), Rareș Uță (18 puncte, 12 recuperări) și Jay Threatt (21 de puncte, 6 pase decisive, 2 recuperări).

Cu ocazia jocului din Sala Sporturilor „Horia Demian”, mai mulți baschetbaliști care au evoluat în trecut la U-BT se vor întoarce pe terenul fostei lor echipe. Este vorba de Mirel Dragoste, de Rareș Uță și de Nandor Kuti.

Dacă primii doi au mai jucat până în prezent împotriva clubului clujean, în schimb, pentru Kuti, va fi prima revedere cu trupa la care a petrecut 11 sezoane din cariera sa.

Uță și Kuti se vor întâlni la Cluj cu trei dintre coechipierii lor de la națională, Patrick Richard, Mihai Măciucă și Emanuel Cățe. Pivotul „studenților” a fost cel mai bun jucător al lui U-BT în victoria cu FC Argeș Basketball (16 puncte, 12 recuperări) și este principalul marcator și recuperator al campioanei en-titre.

Cel mai bun pasator al formației din orașul de sub Feleac este Bryce Jones dar, potrivit u-bt.basketball, fundașul american ar putea să fie indisponibil în disputa cu CSU Sibiu, din pricina unei operații la dinți. De asemenea, Karel Guzman încă nu s-a refăcut după accidentarea din duelul cu CSM Târgu Mureș.

CSU Sibiu s-a confruntat și ea cu mai multe accidentări la începutul acestui an, însă acum Rinkevicius are întreg lotul la dispoziție. Conform rezultatelor și a statisticilor, U-BT Cluj-Napoca este favorită clară în meciul din „Horia Demian”, aceasta căutând să își revină după înfrângerea din Lituania.

În același timp, galben-albaștrii au demonstrat în încleștarea cu CSO Voluntari că le pot pune probleme echipelor din vârful clasamentului, așa că pe fanii prezenți în „templul baschetului clujean” îi va aștepta un spectacol pe cinste.

Duelul va începe la ora 18:00 și va putea fi urmărit doar pe FRB TV.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Sean Barnette :

    Televizare
    Un asemenea meci merita sa fie transmis pe TV. Greu de inteles cum alege Digi meciurile pe care le baga.

    cu 2 luni în urmă (09.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Transmisii
    Din păcate Digi transmite în we doar fotbal și poate puțin tenis. Nu cunosc grafice de audiență, dar din păcate în afara de cele 4 orașe din Ardeal și puțin Pitești nu este mare interes pt baschet - poate pentru că e un sport mai complex și mai greu de înțeles pentru un privitor amator. Din păcate.

    cu 2 luni în urmă (09.02.2024) Raspunde
  • 'mpepo :

    Baschet televizat
    Chiar avem posibilitatea să vedem baschet la TV. Prima Sport transmite meciurile lui U-BT din EuroCup plus încă un meci din fiecare etapă a acestei competiții. Digi Sport transmite meciuri, și nu puține, din Euroligă. Amândouă posturile transmit meciuri din LNBM, în limita spațiului. Orange Sport transmite meciuri din NBA. Sportextra transmite meciuri din Liga spaniolă. Eu cred că aceste posturi ne oferă multe momente de satisfacție.

    cu 2 luni în urmă (09.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca John Ioan :

    Da, se transmite baschet
    Dar din pacate prea putin. Chiar si un meci de-al lui U din Eurocup a trebuit sa il urmaresc pe antena play, fiindca eta transmis doar pe prima sport 4 (si e in grila digi). Mai mult, in seara aia pe prima sport 1, 2 si 3 era pur si simplu niste reluari obosite din La Liga sau chiar Liga romaniei, reluari. Cine Dumnezeule se uita la reuari din Liga romaniei miercuri seara? Probabil ca au mai multi urmăritori ca altfel nu face sens, dar e foarte foarte trist.
    In weekend inteleg, forbalul primeaza, sunt meciuri din Superiga romaniei sau La Liga, Premier League etc, dar sa dai reluari de la fotbal in locul unui meci live de Eurocup la baschet mi se pare totusi aberant…
    Eu inteleg ca fotbalul primează la noi in Europa, evident, si in Romania (chiar daca la fotbal la echipe de club deja stam mai rau ca la baschet), dar ma socheaza faptul ca mai multi prefera sa vada reluarile alea…
    In fine, asta e. Acum ca urmeaza meciuri mai tari si in Liga Nationala de baschet, poate avem noroc sa mai vedem cate-un meci si pe digi 3,4 sau prima 3. Eu nu imi amintesc cand am vazut ultimul meci in campionat a lui U la tv de exemplu. Si aici cred ca multi alti fani ai altor echipe pot spune la fel.

    cu 2 luni în urmă (10.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca John Ioan:

      Ps
      Typo, am vrut sa mentionez ca prima sport 4 NU e in grila digi.

      cu 2 luni în urmă (10.02.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Nana Arpy :


    Din păcate DigiSport are o atitudine de ignorare ce ne privește pe noi clujeni. De două ori i-am mustrat pe pagina lor de Facebook pentru că nici măcar un titlu nu a scris despre victoria din Atlantic respectiv calificarea în sferturile Eurocup 🏆 Abia după comentariile mele după câteva minute a apărut câte un articol despre U BT. Într-adevăr ei transmit Euroliga și câteva meciuri, mai mult meciurile echipei din Oradea. Prea mult fotbal și mă simt suprasaturat de fotbal. Nici măcar un meci nu mai urmăresc până la capăt

    cu 2 luni în urmă (10.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca John Ioan:

      La fel
      La ce este in Romania nici eu nu ma mai uit de mult, cand vad cum sare mingea din ei ca din coltul mesei… Nivelul nu e slab, e o bataie de joc, dupa cum sunt si rezultatele.
      In schimb mai urmaresc Premier League sau La Liga, UCL. Acolo vezi fotbal frumos, in viteaza, estetic. Dar din pacate nici pe astea nu le mai prea urmaresc prea mult.

      cu 2 luni în urmă (10.02.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!