Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca o învinge cu dificultate pe CS Dinamo Știința București

U-BT Cluj-Napoca o învinge cu dificultate pe CS Dinamo Știința București

Sâmbătă, 25 ianuarie, CS Dinamo Știința București a primit vizita lui U-BT Cluj-Napoca în prima etapă a Top 6. Confruntarea din Sala Dinamo a fost transmisă pe Digisport 4 și s-a încheiat cu scorul de 84 la 82 pentru oaspeți.

Duelul a fost arbitrat de Marius Ciulin, Laurențiu Grigoraș și Șerban Rașoga, iar comisar din partea FRB a fost Tiberiu Rist.

U-Banca Transilvania a început foarte bine confruntarea din București și în ofensivă s-a remarcat prin acțiunile lui Donatas Tarolis și Darko Planinic. Cei doi au contribuit pentru 16 puncte în prima jumătate a actului inaugural, în timp ce gazdele au înscris prin Andrei Calenic, Ousmane Barro și Andreja Milutinovic. Alb-negrii au continuat să domine întâlnirea și s-au distanțat la o diferență de șapte puncte, scor 21-28, la finalul primelor zece minute.

Debutul sfertului secund nu a fost la fel de interesant ca perioada anterioară, multe din puncte fiind înscrise de la linia de libere. Dinamo a reușit să se apropie la o singură posesie de adversari, însă, apoi, oaspeții au preluat din nou inițiativa și s-au distanțat la 13 puncte. Mihai Silvășan i-a introdus în teren pe toți jucătorii de pe foaia de joc, încercând să își odihnească baschetbaliștii mai experimentați. Gazdele au profitat de această decizie și au revenit pe tabelă, intrând la vestiare cu un deficit de șase puncte, 43-49, după un buzzer-beater semnat de Mladen Jeremic.

Din punct de vedere statistic, U-BT a dominat în prima repriză la următoarele capitole: recuperări (10-20), aruncări libere marcate (8-16) și puncte înscrise pe contraatac (7-14). În schimb, Dinamo a stat mai bine la pase decisive (12-6), mingi pierdute (4-7) și la puncte transformate de pe urma turnoverurilor (11-6).

După pauză, elevii lui Tudor Costescu au evoluat mai bine și au reușit să pună mai multe probleme defensivei adverse. Cele două tabere au oferit un recital ofensiv excelent, marcând 37 de puncte în sfertul al treilea. La fel ca în precedentele două acte, oaspeții s-au distanțat la zece puncte, însă gazdele nu au renunțat la luptă. Prin urmare, înaintea ultimelor zece minute, U-Banca Transilvania conducea cu 66 la 63.

Sfertul al 4-lea a început cu un concurs de trei puncte: Milutinovic și Gugino s-au remarcat pentru alb-roșii, în timp ce Kuti a înscris pentru alb-negri. Încleștarea a continuat să fie extrem de disputată și clujenii nu au reușit să își construiască un avantaj confortabil. Mai mult decât atât, oboseala a început să se vadă în jocul trupei lui Silvășan și astfel, dinamoviștii s-au apropiat la două puncte, 75-77, cu trei minute rămase. Patrick Richard a finalizat două acțiuni consecutive și a mai liniștit tabăra oaspeților, provocându-l pe Costescu să ceară un timp de odihnă. După reluarea jocului, Milutinovic a marcat un coș spectaculos de trei puncte și Dinamo s-a apropiat din nou la două puncte. Același jucător a transformat două libere și egalitatea a fost restabilită pe tabelă. La celălalt panou, Planinic a ratat două aruncări de la linia de fault, însă gazdele nu au reușit să fructifice acest avantaj și Masters a comis un turnover. Cu mai puțin de patru secunde până la final, Johnson a marcat un coș de la semidistanță și a adus victoria lui U-BT Cluj-Napoca: 84-82.

Principalii realizatori ai învingătorilor au fost: Donatas Tarolis (24 de puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive, 2 capace), Darko Planinic (13 puncte, 8 recuperări, o pasă decisivă, un capac), Patrick Richard (12 puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive, un capac) și Kerron Johnson (11 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive).

De partea cealaltă, s-au remarcat Andreja Milutinovic (20 de puncte, 2 recuperări, o intercepție), Ousmane Barro (15 puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție, un capac), Mladen Jeremic (12 puncte, 6 pase decisive, o recuperare) și Javon Masters (10 puncte, 8 pase decisive, 3 recuperări).

Datorită acestui rezultat, U-BT Cluj-Napoca o egalează în clasament pe CSM CSU Oradea, ambele rivale având câte 13 victorii și 2 înfrângeri. În schimb, CS Dinamo Știința București are un bilanț de 5 meciuri câștigate și 10 pierdute și se menține pe poziția a 5-a.

În următoarea etapă, trupa din Capitală se deplasează la Oradea, în timp ce formația ardeleană va primi vizita lui BC CSU Sibiu pentru derby-ul Transilvaniei.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Jojo Mojo :

    O victorie chinuita
    Aparent ne chinuim la orice meci....pe cand Oradea a defilat azi si la Timisoara. Echipa cu care la fel ne-am chinuit.
    Un joc foarte dezamagitor.

    cu 4 ani în urmă (26.01.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Ca să fiu pe placul unora
    Ce titlu e ăsta ? Ce aveți cu U-BT ? Acum cînd am cîștigat clar un meci excelent, dominat cap-coadă fără probleme puse de adversari, puneți un asemenea titlu ? Un joc fantastic făcut de U-BT, cîștigat mai ales tactic ( bravo tehnicienilor ) dar și fizic ( bravo jucătorilor ). Să nu scrieți nimic de Uță ( viitorul Olah) coșgeterul echipei ? Nu vedeți cum pur și simplu refuză să-i lase minute lui Planinic ? În schimb nimic de jocul submediocru cîștigat din întîmplare la 22 de puncte de orădeni. ( cu Timișoara, pentru neavizați ) Bine-nțeles oboseala și lipsa lui Ate ... O ultimă întrebare ( nu pentru redacție ) : E bun comentariul așa ? Nu avem cum pierde campionatul ! Am închis și am fugit că vin superoptimiștii...

    cu 4 ani în urmă (26.01.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!