Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca o învinge fără probleme pe CS Dinamo București

U-BT Cluj-Napoca o învinge fără probleme pe CS Dinamo București

U-BT Cluj-Napoca și CS Dinamo București s-au duelat în al doilea meci al etapei a cincea din Liga Națională de Baschet Masculin. Campioana României a controlat jocul de la început până la final și s-a impus la o diferență de 22 de puncte: 82-60.

Cu Stefan Bircevic lăsat în afara rotației, formația de start a clujenilor a fost alcătuită din Brandon Brown, Patrick Richard, Karel Guzman, Ștefan Grasu și Dustin Hogue. De partea cealaltă, primul cinci al bucureștenilor a fost următorul: Nenad Miljenovic, Alexandru Coconea, Cecil Williams, Viktor Gaddefors și Keith Clanton.

Miljenovic și Clanton au înscris primele patru puncte ale partidei, dar Brown, aflat la debutul pentru alb-negri, și Hogue au restabilit egalitatea. Conducătorul de joc american a reușit încă două coșuri și două libere și scorul a devenit 11-4 pentru U-BT. Hristu Șapera a cerut un timp de odihnă, însă acesta nu a avut efectul dorit și gazdele au continuat să controleze jocul. În ultimele minute ale actului inaugural, Gaddefors a marcat două coșuri de la distanță și un slam-dunk prin care Dinamo s-a apropiat la trei puncte: 17-14. Mihai Silvășan a solicitat și el un time-out, iar elevii săi au încheiat secvența cu un parțial de 5-0 prin care s-au distanțat la opt puncte, 22-14, la prima pauză.

Andrija Stipanovic a deschis sfertul al doilea cu o acțiune clasică de pivot, dar Miljenovic a răspuns imediat cu o aruncare din zona liberelor. Au urmat patru puncte înscrise de tânărul Luca Colceag și avantajul ardelenilor a devenit format din două cifre. Guzman a reușit două coșuri fără replică și antrenorul lui Dinamo s-a văzut nevoit să ceară încă o dată întreruperea jocului. Gaddefors a continuat să fie principalul remarcat al oaspeților, care au reușit să se apropie la 13 puncte: 35-22. U-Banca Transilvania a reușit un parțial de 8-4 pe finalul actului secund și conducea cu 43-26.

După revenirea de la vestiare, jucătorii celor două echipe au oferit un recital ofensiv cu aruncări marcate atât din interiorul semicercului, cât și de la distanță. Stewart și Mandache au impresionat în începutul reprizei secunde, în care s-au mai remarcat Richard și Miljenovic. Au urmat câteva faze excelente reușite de Ștefan Grasu și sfertul al treilea s-a încheiat cu scorul de 63 la 41 pentru trupa ce a evoluat în roz.

În debutul actului decisiv, Guzman a recuperat mingea și a înscris un slam-dunk care a ridicat publicul clujean în picioare. Oaspeții au răspuns prin Miljenovic și Calenic, însă același Guzman a dus scorul la 70-46. Williams, Korita și Mandache au redus din nou avantajul gazdelor, în jocul cărora s-a văzut o ușoară relaxare. Silvășan a cerut imediat un timp de odihnă în încercarea de a-i reconecta pe elevii săi la meci, iar Guzman a percutat și a finalizat un coș cu fault. U-Banca Transilvania a controlat finalul confruntării și s-a impus cu 82 la 60.

Formația învingătoare a avut trei jucători în double-digits: Karel Guzman (17 puncte), Ștefan Grasu (13 puncte) și Elijah Stewart (11 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Viktor Gaddefors (17 puncte) și Andrei Mandache (16 puncte).

Pentru U-BT Cluj-Napoca urmează restanța cu SCM U Craiova din etapa a doua a Ligii Naționale. În schimb, CS Dinamo București primește vizita lui BC CSU Sibiu într-un meci din etapa a 6-a.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

17 comentarii la aceasta stire:
  • Benjamin :

    ...
    Sunt curios sa aud o parere despre cum s-a miscat Browm. Am reusit sa vad doar ultimele 5min din meci.
    Strict dupa statistica pare ca are un impact in joc mult mai mare decat watson. Numarul de pase mi se pare unul foarte bun avand in vedere ca e primul lui meci. E din cauza jocului lejer sau se datoreaza unor scheme de joc?
    Punctele marcate mie imi arata ca are mai mare increder. Am vazut meciurile jucate de watson, dar sincer parea ca arunca doar in ultimele secunde si niciodata nu a reusit sa patrunda ca sa scoata un fault sau sa arunce la cos mai lejer.

    Pare un inceput bun, dar sunt curios sa aud o parere mai avizata.

    cu 2 ani în urmă (23.10.2021)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca msarto:

      Pedigree
      Meciul a fost unul de vineri seara - incepuse weekendul si pe teren si in tribune. Momentan echipele din LNBM nu prea vin la Cluj sa castige, clar nici nu incearca. Inca.
      Brown are pedigree - e clar titularul postului 1. UIta-te la el in primul sfert - meciul e pe youtube (https://www.youtube.com/watch?v=ygXWE8uQXc4)

      cu 2 ani în urmă (23.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca caatmark:

      Bun Brown
      Mi se pare bun. Nu o fortat. O facut cateva interceptii bune. O dat cateva pase decisive. Cateva nu o fost finalizate. Sut de afara se pare ca are. Patrunderi nu o facut. Se vede ca nu forteaza.

      cu 2 ani în urmă (23.10.2021)
    Raspunde
  • Popescu Marcu-George :

    Victorie la 22 de puncte pentru echipa pe care de acum din campionatul romanesc o sustin pentru ca este una competitiva
    de la Dinamo s-au remarcat Gaddefors 17 puncte si Mandache 16 . O defensiva buna facuta de U . Guzman si Stefan Grasu au facut un joc foarte bun 17 puncte cubanezul si 13 puncte romanul , joc bun in defensiva facut de tanara speranta Colceag un joc overal foarte bun . Dinamo continua foarte prost campionatul

    cu 2 ani în urmă (23.10.2021) Raspunde
  • Popescu Marcu-George :

    @Benjamin
    Brown Brandon a avut 9 puncte si 6 pase decisive se va mai inbunatati cum continua sezonul sunt sigur de asta

    cu 2 ani în urmă (23.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      Brown
      Sigur o sa joace mai bine după câteva meciuri, e important să revină în formă maximă pentru Champions league.

      cu 2 ani în urmă (23.10.2021)
    Raspunde
  • Popescu Marcu-George :

    @Benjamin
    Brown Brandon a avut 9 puncte si 6 pase decisive se va mai inbunatati cum continua sezonul sunt sigur de asta

    cu 2 ani în urmă (23.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      @ Marcu
      Ca sa nu mor prost, zi-mi si mie te rog ce varsta ai. Chiar sunt curios. Merci :)

      cu 2 ani în urmă (23.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca Jojo:

      Ce relevanta are varsta lui?
      E cumva vreo limita de varsta? Este o marja, in care cei care lasa comentarii pe acest site, sa se incadreze? Nu iti plac comentariile care le lasa? Exista si aici un model pe care ar trebui sa il urmeze? Lasa omul sa spuna ce vrea in felul in care vrea fara sa va tot bagati tu si inca cativa ca tine in seama degeaba cu si despre ce scrie omul asta. Stiu stiu...toti suntem destepti, unii mai mult decat altii. Nu mai fiti troli!.
      @Marcu, te salut si ma bucur ca aceasta comunitate care isi mai duce veacul pe acest site a mai castigat un membru si un iubitor de baschet.

      cu 2 ani în urmă (23.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca caatmark:

      Felicitari Jojo
      Subscriu

      cu 2 ani în urmă (23.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Într-adevăr
      vîrsta nu contează. StudentUle ți-ai căutat gîlceava.
      Sincer, eu sunt ușor dezamăgit, că nu-i dădeam mai mult de 12-14 ani. În schimb îi prevăd o "strălucită" carieră în "politica" românească.

      cu 2 ani în urmă (23.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      Da de ce nu ti vezi tu de treaba ta Jojo?
      Omul face comentarii puerile si am fost pe bune curios ce varsta are. I am zis eu sa nu mai scrie sau l am contrat cu ceva? Esti maica sa ii iei apararea in fata colegilor?
      Nu am trolat cu nimic din punctul meu de vedere si omul a raspuns cu bun simt. Numa tu te ai gasit in treaba sa te ataci. Frustrari mai vechi?…

      cu 2 ani în urmă (23.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      @Titi
      Da, pe langa faptul ca sunt telegrafice, multe dintr le formulari si si o topica ciudata spre gresita. Am crezut ca omu ii prin generala.
      In fine, s au gasit si pe acest site minunat aparatorii corectitudinii politice care sa ma traga de urechi ca vezi domn le de ce l trolez pe om. Sictir! 😅

      cu 2 ani în urmă (23.10.2021)
    • Silvois:

      Marele maestru Marcu
      Mai baieti, v-ati aprins ca iasca de la comentariile/maximele lui Marcu-George, care le zice mai departe imperturbabil, ca si cum n-ar exista decat el si baschetu pe fata Pamantului. E haioasa tare situatia, o sa comentez si eu in stilul lui Marcu. Bravo, maestre!

      cu 2 ani în urmă (23.10.2021)
    Raspunde
  • Popescu Marcu-George :

    @studentU 21 de ani am
    Cred ca meciurile din deplasare cu Târgu Jiu si cu Craiova le vor castiga de asemenea la o diferenta de scor mare , echipa U BT Cluj-Napoca

    cu 2 ani în urmă (23.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      Merci
      Pt raspuns

      cu 2 ani în urmă (23.10.2021)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    care pare ca se inscrie deja in urmatorul tipar: echipele vizitatoare stiu ca le-ar fi prea greu sa incerce macar sa castige la Cluj si, cum suntem departe de meciuri decisive (fie ca vorbim de accederea in play off, un anumit loc in play off sau chiar meciurile de play off propriuzise), evolueaza in consecinta.

    Pentru cazul de fata, sunt sigur ca Dinamo poate mai mult (ca sa nu mai spun despre Oradea)

    Revenind la meci, mai ales in conditiile de mai sus, prea multe mingi pierdute; e bine ca s-au impartit minutele rezonabil si s-a acordat incredere juniorilor. Grasu a avut un inceput de meci nu prea bun dar a fost lasat in teren destul cat sa isi revina.
    Brown a aratat cate ceva din fiecare lucru remarcat in filmuletul acela de prezentare: interceptie, pase decisive aruncare buna de la semi si distanta. Cand se va fi considerat refacut deplin, odata cu regula unui singur naturalizat nu m-as mira sa il vad pe Watson ca strain care nu va fi in lot la meciurile interne mai importante.

    Meciul cu Craiova va fi interesant de urmarit mai ales ca se va desfasura la Craiova

    cu 2 ani în urmă (23.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!