Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca o învinge pe CS Dinamo București după un meci „încâlcit”

U-BT Cluj-Napoca o învinge pe CS Dinamo București după un meci „încâlcit”

Joi, 14 ianuarie, U-BT Cluj-Napoca a primit vizita lui CS Dinamo București într-un meci din cadrul celui de-al 5-lea turneu LNBM. După trei sferturi echilibrate și tensionate, alb-negrii au preluat controlul și au câștigat la o diferență de nouă puncte: 98-89.

Primul cinci al gazdelor a fost alcătuit din următorii jucători: Andrija Stipanovic, Ștefan Grasu, Patrick Richard, Justin Edwards și Karel Guzman, în timp ce oaspeții au intrat pe teren cu Antonio Năsturescu, TJ Price, Andrei Calenic, Armin Cane și Isaiah Armwood.

Agresivitatea dinamoviștilor din debutul partidei a dat roade și, după trei minute, scorul era 7-2 pentru alb-roșii. Elevii lui Antonis Constantinides au continuat să se mențină în avantaj, grație coșurilor marcate de Armwood, Popa Calotă și Cane. Cu 100 de secunde rămase din actul inaugural, Kevin a reușit o intercepție și a dus-o pe Dinamo la 19-13, iar Mihai Silvășan a cerut primul time-out al întâlnirii. Au urmat trei puncte și un assist pentru Michael Dixon, aflat la debut, iar U-BT s-a apropiat la două posesii de adversari. În cele din urmă, gazdele au intrat în avantaj și, la finalul sfertului, conduceau cu 28 la 26.

Primele minute ale actului secund au fost caracterizate de mai multe faze în care jucătorii din Capitală și-au arătat spiritul de luptă, reușind câteva intercepții și recuperări ofensive prin care au revenit la conducere. Jocul a devenit foarte echilibrat, ambele tabere oferind acțiuni spectaculoase în ofensivă. La jumătatea sfertului, Guzman reușit un layup și un slam-dunk, iar U-Banca Transilvania s-a distanțat la cinci puncte: 43-38. După patru minute fără coș pentru Dinamo, spiritele s-au încins și Paul Helcioiu a avut un scurt clinch cu Mihai Silvășan, contabilizat în câte un fault tehnic primit de fiecare. În cele din urmă, la pauză, scorul era 49 la 44 pentru ardeleni.

În partea a doua a meciului, adversarele au mers cap la cap, oferind un joc foarte disputat, cu multe greșeli și faze neinspirate. Niciuna dintre cele două trupe nu a reușit să se distanțeze pe tabelă și, înaintea actului decisiv, U-BT conducea cu 70 la 66. În ultimele zece minute, alb-negrii au preluat inițiativa și au controlat duelul. Dinamoviștii nu au mai avut energia necesară pentru a reveni și U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 98-89.

Învingătoarea a avut cinci jucători în double-digits: Justin Edwards (22 de puncte), Andrija Stipanovic (20 de puncte), Michael Dixon (16 puncte), Donatas Tarolis (12 puncte), Karel Guzman (12 puncte). De partea cealaltă s-au remarcat Armin Cane (21 de puncte), Isaiah Armwood (17 puncte), Octavian Popa Calotă (16 puncte) și Mohamed Abukar (14 puncte).

În urma acestei victorii, formația clujeană ajunge la a șaptea victorie stagională, în timp ce trupa din Capitală are un bilanț de cinci meciuri câștigate și trei pierdute.

Mâine, 15 ianuarie, CS Dinamo București se duelează cu rivala CSA Steaua București (16:30), în timp ce U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui SCM U Craiova (19:30).

*foto: Valentin Todea/Baschet.ro

10 comentarii la aceasta stire:
  • Benjamin :

    Meci
    Un meci frumos, dar un arbitraj extrem de penibil. Decizii gresite de ambele parti.

    Azi ne-am gasit greu ritmul. Noroc cu Stipanovic si Edwards care ne-au tinut in joc in primele doua sferturi.
    Multe TO-uri. Petrica a facut vreo 8 azi.
    Mie personal in jocul asta mi-a placut cum a jucat Dixon. Un jucator care s-a adaptat rapid si se vede ca stie ce face ca si PG.
    Doar eu am impresia ca Guzman rateaza mult de sub panou? Asta asa in general nu doar azi. Parca uneori am emotii si la cele mai simple aruncari.. daca ar da doar slam-uri as fie cred mai linistit!

    La cat mai multe astfel de meciuri!

    cu 3 ani în urmă (15.01.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      Poate am văzut eu alt meci... Dar la 46 de turnovers și 51 de faule eu nu aș putea da calificativul de "meci frumos"...
      Din păcate pentru ei, clujenii nu au reușit să-și facă partida ușoară și a rezultat un meci tensionat inutil și plin de greșeli... Cele câteva realizări mie nu mi-au șters impresia proastă...
      Că să fiu răutăcios, aș spune că Ciucul și Focșaniul au scos Clujul din mână...
      La modul serios, jocul lui U-BT trebuie să mai crească, partea bună este că există suficient "room for improvement".

      cu 3 ani în urmă (15.01.2021)
    • Benjamin:

      ...
      Intr-adevar, frumos poate nu e cuvantul potrivit. Voiam sa exprim incantarea de a vedea un meci echilibrat (nu fara cusur si nici enorm de placut ochiului). Recunosc ca in mare urmaresc doar meciurile lui U si sincer asteptam sa vad un meci in care sa jucam mai intnes. Am si subliniat multimea de TO-uri, dar permite-mi si mie incantarea de a vedea un meci mai serios. Nu vreau sa intru in polemica decalaratiei lui Silva.

      cu 3 ani în urmă (15.01.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Concluzii
    O echipa scurtă a Clujului (aici cred că o să fie problema lor) mai bună la perimetru. De felicitat Calota de la Dinamo

    cu 3 ani în urmă (15.01.2021)
    • BC CSU Sibiu /z/z/z:

      Dinamo
      Eu as felicita întreaga echipa. Au fost o nuca tare astăzi, chiar dacă au jucat doar cu 4 străini. La un moment dat aveau 3 sau 4 romani in teren, ceea ce e de apreciat.

      cu 3 ani în urmă (15.01.2021)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    castigat mai greu decat credeam. Felicitari pentru victorie.

    Dinamo arata (zic asta pentru ca mai vazut cate ceva si din alte partide ale lor, inclusiv meciul cu Craiova) un joc destul de coerent si bataios. Uneori pare cam prea bataios. Daca in locul lui Grasu ar fi fost un junior cred ca am fi vazut si un K.O. dupa acel cot. Aviz si celor care spera ca in meciurile cu miza vor exista menajamente.
    Altfel, sa ai un lot de 10 jucatori si sa joci suficient de agresiv incat sa risti sa ai cazuri de out pe motiv de greseli personale mi s-a parut o tactica destul de riscanta.
    Cu un buget mai mare si acelasi antrenor in sezonul urmator ar putea fi o echipa de top 4.

    Pentru "U" ar trebui sa fie inceputul trezirii la realitate, la fel si meciul cu Craiova. Iar radiografia momentului o vom vedea doar dupa meciurile cu Sibiu si Oradea.
    Nu am ce sa mai deplang la jocul (lipsa) de echipa (cum am facut-o intr-un comentariu legat de jocul Oradiei) pentru ca, dupa atatea sezoane nu cred ca voi vedea asta prea curand, cu antrenorul actual.
    (Si) in acest meci ne-a salvat faptul ca, individual vorbind, comparativ cu alte echipe probabil avem cativa jucatori pe banca care pot face diferenta.

    Noua achizitie pare ce trebuie, cel putin ofensiv vorbind. Nu mi-e clar inca daca pe partea defensiva va fi un plus fata de Vargas

    Una peste alta, la ce am vazut eu pana acum "U" a avut parte de meciuri care vor creste in dificultate (au inceput cu echipe mai slabe sau mai putin in forma (aici vorbesc de meciul cu Voluntari), deci oarecum varianta ideala.

    cu 3 ani în urmă (15.01.2021) Raspunde
  • uplifter :

    Cluj Dinamo
    Foarte dezamăgit de jocul nostru. Și n-am cum sa fiu altfel tinând cont de ce calitate este în lot și de faptul ca Dinamo a stat în doar 4 străini.
    Mult prea multe greseli și parca și coeziunea a lipsit în majoritatea momentelor la noi.
    Și oricât m-aș chinui, nu pot înțelege de ce nu s-a adus un U23 roman cât de cât de valoare. Înțeleg ca ai aproape cei mai valoroși străini din campionat, dar totuși, baschetul se joaca în 5 inși. La ce bani aveai, puteai bate la orice ușa, dar este clar ca nu s-a vrut.
    Dinamo, jos pălăria. Îmi place mult jocul făcut de antrenorul lor. Încearcă ceea ce se joaca acum afara și la noi nu prea vezi: agresivitate, viteza, mișcare. Evident raportând la ce material are la dispoziție.
    As fi foarte curios cum ar arata echipa noastră cu un astfel de antrenor. Evident voi rămâne curios...

    cu 3 ani în urmă (15.01.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Neconectați...
    ...la intensitatea unui meci. Așa au fost cei de la U. Jucătorii care au făcut TO-uri sunt buni și inteligenți, dar e greu să joci un meci ceva mai tare într-o lună dar să rămâi conectat mental și concentrat 100%. E o chestie care se construiește după 2-3-4 meciuri puternice succesive.

    După meciul cu Voluntari noi n-am mai jucat cine știe ce jocuri dificile. Unele au fost simple formalități. E o chestie demonstrată că un adversar te trage către nivelul lui (fie te ridică fie te coboară, în funcție de nivel). Așa s-a instalat starea aia de semi-apatie și sub-nivel la care au jucat mulți ieri. În plus, cele două săptămâni trecute de la ultimul meci (ăla cel mai dificil, cu Miercurea Ciuc) au influențat la rândul lor.

    Dinamo a venit în priză, motivată, agresivă, în turație full. Noi abia încălzeam motorul...

    În condițiile astea sunt mulțumit de rezultat și chiar nu-s supărat pe nimeni că au greșit mai mult decât i-am văzut vreodată. Din punctul meu de vedere e foarte bine că s-a întâmplat, a fost dușul rece care i-a trezit. Sunt curios să văd cât de schimbată va fi echipa în meciul următor.

    P.S. de acord cu @pipzn - ”Uneori pare cam prea bataios. Daca in locul lui Grasu ar fi fost un junior cred ca am fi vazut si un K.O. dupa acel cot.” Agresivitatea e foarte bună, dar până la o limită. După o limită nu face decât să încerce să compenseze lipsuri, dar în același timp aduce probleme. Vor vedea cei de la Dinamo că nu-i va duce prea departe tactica asta...

    cu 3 ani în urmă (15.01.2021) Raspunde
  • Grecul :

    Dinamo-Cluj
    Pentru meciurile dificile ale lui ,,U” s-au inventat arbitrii romani ...!

    cu 3 ani în urmă (15.01.2021) Raspunde
  • Grecul :

    Dinamo-Cluj
    Pentru meciurile dificile ale lui ,,U” s-au inventat arbitrii romani ...!

    cu 3 ani în urmă (15.01.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!