Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca o învinge pe CSM Târgu Mureș după un sfert doi excepțional

U-BT Cluj-Napoca o învinge pe CSM Târgu Mureș după un sfert doi excepțional

Astăzi, 27 ianuarie, U-BT Cluj-Napoca (14-1) și CSM Târgu Mureș (6-9) s-au întâlnit într-un meci din cadrul etapei a 18-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Partida nu a avut nicio miză din punct de vedere al clasamentului, clujenii fiind siguri de prima poziție, iar mureșenii de locul 7.

U-BT Cluj-Napoca: David Lăpuște, Nemanja Gordic, Leo Meindl, Stefan Bircevic, Emi Cățe

CSM Târgu Mureș: Goran Martinic, Jonathan Person, Goran Gajovic, Vladislav Șolopa, Szabolcs Santa

Duelul din BTarena a început sub spectrul echilibrului. Șolopa și Cățe au marcat din apropierea coșului, apoi Meindl și Gajovic au înscris câte o triplă și, la jumătatea actului inaugural, scorul era 10 la 10. A urmat un parțial de 7-0 al oaspeților, încheiat de un and-one al lui Cățe. Mureșenii s-au menținut la conducere, grație unei ofensive excelente a lui Anthony Mathis și, după tripla lui Kasey Shepherd marcată pe final de sfert, scorul era 22-23.

CSM Târgu Mureș a izbutit un run de 6-0 în primele 90 de secunde ale secvenței secunde dar U-Banca Transilvania a răspuns prin Andrija Stipanovic, Patrick Richard și Nandor Kuti, iar scorul a devenit 32 la 29 pentru campioana en-titre. Elevii lui Mihai Silvășan au continuat să domine jocul, fiind conduși de un Stipanovic în mare formă. Alb-albaștrii nu au mai găsit cu aceeași ușurință drumul spre coș, iar alb-negrii s-au distanțat pe tabelă. „Studenții” au încheiat prima repriza cu un parțial de 32-6 prin care și-au construit un avantaj de 19 puncte: 54-35.

După revenirea de la vestiare, Shepherd a marcat imediat o aruncare de trei puncte, însă elevii lui George Trif au fost cei care au controlat jocul. Lowrance, Szabolcs, Gajovic și Mathis s-au remarcat pentru oaspeți dar aceștia nu au reușit să se apropie la mai puțin de zece puncte. Niciuna dintre cele două tabere nu a forțat, meciul a avut un aer de amical, iar sfertul al treilea s-a încheiat cu scorul de 69 la 56 pentru U-BT.

Clujenii nu au apăsat pedala de accelerație nici în actul decisiv, iar mureșenii au profitat de acest aspect și s-au apropiat la opt puncte, 75-67, cu patru minute și 50 de secunde rămase până la final. Mathis a continuat să evolueze excelent în ofensivă, iar Gajovic, Person și Lowrance și-au făcut și ei treaba. În cele din urmă, oaspeții nu au mai putut schimba soarta meciului, iar U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 94 la 73.

Liderii gazdelor au fost Andrija Stipanovic (18 puncte), Leo Meindl (16 puncte), Emi Cățe (13 puncte) și Nemanja Gordic (11 puncte).

De partea cealaltă, s-au remarcat Anthony Mathis (20 de puncte) și Goran Gajovic (13 puncte).

Datorită acestui rezultat, clujenii au încheiat prima fază cu o singură înfrângere și au câștigat conferința A, în timp ce mureșenii au terminat cu un bilanț de 6-10.

*foto: Facebook – CSM Târgu Mureș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!