Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca o învinge pe SCM Timișoara în primul meci al anului 2020 din Grupa A

U-BT Cluj-Napoca o învinge pe SCM Timișoara în primul meci al anului 2020 din Grupa A

Sâmbătă, 4 ianuarie, începând cu ora 17:00, SCM Timișoara a primit vizita lui U-BT Cluj-Napoca într-un meci din cadrul etapei a 12-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Meciul, transmis în direct de Digisport 2, s-a încheiat cu scorul de 89-92 (30-18, 23-25, 12-25, 24-24) pentru U-BT Cluj-Napoca.

Partida a fost oficiată de o brigadă de arbitri formată din Ciprian Stoica, Alexandra Stan și Sorin Drugău, iar comisar a fost Marian Oprea.

Protagonistul primei părți a întâlnirii a fost Amaury Gorgemans, pivotul bănățenilor. După un capac primit de la Darko Planinic, acesta a arătat o mare determinare în joc și a înscris următoarele opt puncte, ducându-și echipa la 12-4. Mihai Silvășan a solicitat imediat un time-out și Planinic împreună cu Tarolis au redus deficitul alb-negrilor la patru puncte. A urmat, însă, un spectacol ofensiv excelent oferit de Sherwood Brown și Troy Franklin Jr., iar primul sfert s-a terminat cu scorul de 30-18 pentru SCM Timișoara.

Oaspeții au început mai bine sfertul al doilea și, grație lui Tarolis, s-au apropiat la șapte puncte de gazde. Adversarii au replicat prin două triple înscrise de Brown, însă apoi capcanele alb-negrilor au început să funcționeze și U-Banca Transilvania a revenit la opt puncte (40-32). Până la pauză, ofensivele celor două tabere s-au descurcat foarte bine și, după două reușite semnate de Franklin Jr., scorul era 53-43 pentru formația lui Dragan Petricevic.

Din punct de vedere statistic, în prima perioadă a confruntării, diferența s-a făcut la nivelul recuperărilor (17-13 pentru SCM Timișoara), la cel al paselor decisive (13-10) și la procentajul aruncărilor de trei puncte (63% - 16%).

După revenirea de la vestiare, elevii pregătiți de Mihai Silvășan au evoluat cu o mai mare concentrare și au arătat o precizie mai bună. Planinic, Richard și Johnson au condus ofensiva oaspeților și au adus-o pe U-BT la trei puncte de adversari: 62-59. Dragan Petricevic a cerut un timp de odihnă, însă alb-negrii au continuat să atace cu aceeași eficiență și au trecut în avantaj la finalul sfertului trei: 65-68.

„Studenții” au început foarte bine și actul decisiv și au reușit să se distanțeze la opt puncte însă, după un antisportiv al lui Artis Ate, gazdele au legat câteva faze cu succes și s-au apropiat la 73-75. U-BT Cluj-Napoca a continuat să controleze ritmul jocului fără să își creeze un avantaj decisiv. De partea cealaltă, bănățenii nu au renunțat la luptă și Brown împreună cu Franklin au readus-o pe SCM Timișoara în meci. Finalul a fost unul tensionat, însă oaspeții și-au păstrat calmul și, datorită recuperărilor ofensive, au reușit să se impună, scor 92-89.

În opinia mea, cheia succesului obținut de liderul LNBM a fost dăruirea și concentrarea arătată de alb-negri în repriza a doua. Acest detaliu este vizibil și din punct de vedere statistic, la capitolul recuperărilor (30-37), la cel al intercepțiilor (5-10) și la cel al paselor decisive (16-20). În același timp, scorul strâns de pe tabelă se datorează procentajului excelent de la distanță reușit de SCM Timișoara (57% - 12/21).

Formația învingătoare a avut doi jucători ce au înscris peste 20 de puncte: Donatas Tarolis (25 de puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive) și Patrick Richard (23 de puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții). De asemenea, din lotul lui Vujosevic s-au mai remarcat Darko Planinic (19 puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive, un capac) și Kerron Johnson (14 puncte, 7 pase decisive, 2 recuperări, o intercepție).

În schimb, cei mai buni baschetbaliști ai gazdelor au fost: Troy Franklin Jr. (23 de puncte, 6 pase decisive, 2 recuperări, 2 intercepții), Sherwood Brown (19 puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive), Nikola Pesakovic (13 puncte, 4 pase decisive), Amaury Gorgemans (13 puncte, 4 recuperări, o intercepție, un capac) și Milos Komatina (12 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție).

Datorită acestei victorii, U-Banca Transilvania se menține pe prima poziție a Ligii Naționale, cu 11 victorii și o singură înfrângere, în timp ce SCM Timișoara ratează o ocazie de a-și asigura matematic prezența în Top 6, dar rămâne pe locul al 4-lea, cu cinci meciuri câștigate și șapte pierdute.

În următoarea etapă, SCM Timișoara se deplasează pe terenul campioanei CSM CSU Oradea, în timp ce U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui SCM U Craiova.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Iar o victorie chinuita,
    care pare neverosimila daca ne gandim, ca timisorenii au avut 57% la 3 pct, iar noi un dezastruos 17%, mai exact numai 4 reusite din 23 de incercari ! Adevarul e insa, ca noi in afara de Richard nu avem suteuri pur sange, iar asta e un handicap serios . Apoi un prea inteleg formula cu care Silva a atacat minutele decisive din final, adica cu Kuti si Calnicenco pe teren, cu cei doi romani abordand si alte meciuri din ultima perioada . Ca cei doi nu reprezinta niste valori deosebite, o demonstreaza cifrele statistice la fiecare meci, dar asta inseamna ca avem straini sub ei, nu ? Ca daca n-ar fi asa, ar juca 4 straini si un roman macar in momentele decisive . Sa fie Ate sub ei, care a jucat doar 12 minute ? Eu chiar nu inteleg . Sau faptul ca i-ai folosit in prima repriza pe Vida, Grasu si Uta, nu a dus la scorul pauzei ? Desigur, suntem pe primul loc, dar asta nu inseamna ca totul merge bine si nu sunt destule intrebari care ne framanta . Probabil ca colegi U-isti vor pune si alte intrebari, la care viitorul apropiat ne va da intr-un sens, sau altul, destule raspunsuri , sper eu, favorabile !

    cu 4 ani în urmă (05.01.2020)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe MS:

      ate
      Daca nu ma insel Ate a luat 2 faulturi antisportive si a fost eliminat

      cu 4 ani în urmă (05.01.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Parere
    Impotriva rezultatului de pe tabela, cred ca meciul ar fi trebuit sa fie castigat de timisoreni. Nu am reusit sa-i blocam la aruncarile de 3 care le-au intrat si de la 7-8m. Au existat multe fauturi nesanctionate care ne-au tinut in meci. Apoi: cum sa nu vezi dublu tribilig clar la Grasu chiar in fata arbitrului? Ma bucur, dar sunt nemultumit de prestatie. Avem acum pivot bun, il avem pe Tarolis eficient, pe Franklin, Calnicenco isi revine, dar nu e suficient. Si se vede.

    cu 4 ani în urmă (05.01.2020)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      care
      franklin?

      cu 4 ani în urmă (05.01.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    my read on this game
    o combinatie de om de baza lipsa - Zganec, luat jocul la modul lejer, pastrarea fortelor pt urmatoarele meciuri - ca-s multe in Ianuarie si o zi de exceptie la sut pt TM. Cred ca astia au fost factorii care au contribuit la scorul atat de strans pana pe final. Greseli de arbitraj au fost intr-adevar, unele chiar evidente. Dar cred ca ai nostri au tras chiar numai cat sa isi asigure victoria.

    Haide U!

    cu 4 ani în urmă (05.01.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Erata
    Da, #Richard. Eram atent la jocul bun din prima repriza al tm si am trecut numele lui Franklin.

    cu 4 ani în urmă (05.01.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!