Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca, o nouă victorie la scor în fața lui CSA Steaua București

U-BT Cluj-Napoca, o nouă victorie la scor în fața lui CSA Steaua București

Sâmbătă, 29 februarie, U-BT Cluj-Napoca a primit vizita lui CSA Steaua București într-un meci din cadrul etapei a patra a Ligii Naționale de Baschet Masculin. După un prim sfert echilibrat, ardelenii au preluat inițiativa și s-au impus fără probleme în fața formației din Capitală: 96-69.

Disputa a fost arbitrată de o brigadă formată din Alexandru Olaru, Șerban Rașoga și Mate Andraș Stretea, iar comisar din partea FRB a fost Marian Oprea.

Primele puncte ale întâlnirii au fost marcate de Patrick Richard, după un stop-șut dar apoi au urmat nouă puncte înscrise de oaspeți. Parțialul Stelei a fost întrerupt de o reușită de la semi-distanță semnată de Darko Planinic și scorul a devenit 4-9. Căpitanul alb-negrilor a continuat să domine spațiul de trei secunde, însă elevii lui Cătălin Burlacu au fost foarte eficienți în atac și s-au distanțat la nouă puncte. Pe finalul sfertului, Kerron Johnson a luat câteva acțiuni pe cont propriu și a redus deficitul lui U-BT la cinci puncte: 19-24.

Gazdele au început actul secund cu un run de 10-2 și au preluat conducerea, provocându-l pe Burlacu să solicite un timp de odihnă. După reluarea jocului, Radosav Spajosevic s-a remarcat atât în apărare, cât și în atac, și situația a rămas echilibrată pe tabelă. Cu patru minute până la pauză, Donatas Tarolis a reușit un slam-dunk pe contraatac și U-BT Cluj-Napoca a ajuns la un avantaj de nouă puncte (39-30). De partea cealaltă, Radu Vîrnă a arătat mult curaj și a obținut în mai multe rânduri aruncări de la linia de libere. Chiar și așa, ardelenii au controlat meciul și au intrat la vestiare cu o diferență de 17 puncte: 49-32.

În prima repriză, diferența a fost făcută de procentajul aruncărilor de la distanță (5/10 – 50%, 1/8 – 12,5%), de numărul recuperărilor (26-18) și de loviturile de la linia de fault (8/10 – 80%, 11/19 – 57%).

Sfertul al treilea a debutat cu o serie de acțiuni ofensive finalizate de ambele tabere. Andrei Calnicenco a marcat două triple pentru clujeni, în timp ce Radu Vîrnă a reușit câteva pătrunderi excelente. De la jumătatea secvenței, U-BT Cluj-Napoca a început să domine categoric întâlnirea și s-a distanțat la 25 de puncte. Prin urmare, Cătălin Burlacu a decis să îi introducă în teren pe Mihai Gavrilă, Robin Mandisodza și Alexandru Hărănguș. După un coș de la distanță marcat de Vîrnă, scorul a devenit 75 la 53 pentru elevii lui Mihai Silvășan înaintea actului decisiv.

În ultimele zece minute, publicul prezent în BTarena a putut urmări duelul dintre jucătorii autohtoni ai lui U-BT și cei ai Stelei. Radu Vîrnă, baschetbalistul cu cele mai multe puncte din meci, a suferit o accidentare și a fost scos de pe teren după câteva minute. În cele din urmă, diferența a fost prea mare pentru a mai fi recuperată și clujenii s-au impus cu scorul final de 96 la 69.

Principalii marcatori ai gazdelor au fost LJ Peak (17 puncte, o recuperare, un capac), Patrick Richard (14 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții) și Kerron Johnson (13 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări, o intercepție).

De partea cealaltă, s-au remarcat Radu Vîrnă (18 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție, un capac), Radosav Spajosevic (12 puncte, 6 recuperări, 2 intercepții), Strahinja Jovanovic (10 puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări, o intercepție) și Dusan Kutlesic (10 puncte, 4 recuperări).

Datorită acestui rezultat, U-BT Cluj-Napoca ajunge la un bilanț de 14 victorii și 3 înfrângeri, în timp ce CSA Steaua București are șapte partide câștigate și zece pierdute.

În următoarea etapă, alb-negrii primesc vizita campioanei CSM CSU Oradea, iar roș-albaștrii se duelează cu marea rivală CS Dinamo Știința București.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    LJ Peak
    LJ Peak a făcut un meci foarte bun se vede că s-a acomodat cu echipa.

    cu 4 ani în urmă (01.03.2020)
    • pipzn:

      Meci
      despre care nu prea sunt multe de comentat. Steaua a venit cu un lot de 11 jucatori (unul nici macar nu a facut incalzirea) din care au ajuns sa evolueze, in final, 10 (atunci cand nu s-a mai pus problema invingatoarei). Cu bunavointa cred ca vreo 3 au aratat astazi un nivel de joc bun pentru acest nivel. Autorul articolului l-a remarcat pe Spajosevic in mod pozitiv, eu doar spun ca, de cand urmmaresc baschet, nu tin minte sa fi vazut vreun jucator profesionist cu un procentaj asa jalnic la libere (27% 3/11)
      Ma bucur sa aud ca accidentarea lui Virna nu e grava.

      U a inceput foarte moale jocul, sper sa nu devina un obicei mai ales ca urmeaza doua jocuri tari (in Europa si cu Oradea care s-a intarit intre timp cu un pivot) si ma indoiesc ca acei adversari iti vor permite reveniri usoare.
      Ma bucur ca am vazut reusite de 3 venite de la mai multi jucatori iar procentajul echipei a fost bun la acest capitol. De asemenea s-a rulat tot lotul, jucatorii tineri prinzand cateva minute bune.

      Felicitari pentru victorie, succes in urmatoarele doua partide de acasa, sper sa vad doua rezultate pozitive din tribuna.

      cu 4 ani în urmă (01.03.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!