Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca obține a 18-a victorie în Liga Națională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca obține a 18-a victorie în Liga Națională de Baschet Masculin

Sâmbătă, 3 februarie, U-BT Cluj-Napoca a primit vizita lui FC Argeș Basketball, într-un meci din etapa a 20-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. După un început mai bun al alb-violeților, alb-negrii au preluat inițiativa și au obținut o victorie fără probleme: 88-69.

U-BT Cluj-Napoca: Bryce Jones, Adam Mokoka, Mihai Măciucă, Jarell Eddie, Emanuel Cățe

FC Argeș Basketball: Raijon Kelly, Alin Andrieș, Tudor Fometescu, Christian Jones, Nikola Jevtovic

Oaspeții au început partida cu un parțial de 6-0, după un coș al lui Jevtovic și două reușite ale lui Jones. Mokoka și Eddie au răspuns pentru gazde, însă Jevtovic și Jones au continuat să își facă treaba în ofensivă. Într-un punct al sfertului inaugural, clujenii s-au apropiat pe tabelă, dar elevii lui Nebojsa Vidic au rezistat și au câștigat prima secvență cu 27 la 22.

În debutul actului secund, Patrick Richard și Mareks Mejeris au condus un run de 10-5 al alb-negrilor, care au egalat la 31 și l-au provocat pe Vidic să ceară un timp de odihnă. Indicațiile sale n-au dat roade, iar Richard și Mokoka au continuat să fie de neoprit în ofensivă, ducând scorul la 44-33. Eddie și Mejeris s-au remarcat și ei iar, la pauză, scorul era 52 la 38 pentru U-BT.

După revenirea de la vestiare, jucătorii români au izbutit să se remarce pentru ambele tabere. Măciucă și Cățe au condus atacul campioanei României, în timp ce Fometescu a dat replica pentru argeșeni cu două triple. Străinii lui FC Argeș Basketball au legat câteva acțiuni consecutive foarte bune dar, pe finalul sfertului al treilea, Richard l-a găsit pe Cățe de două ori și scorul a devenit 69-56.

Pivotul „studenților” a continuat să-și facă treaba excelent sub panoul adversarilor, iar diferența a devenit prea mare pentru a mai putea fi remontată. Treptat, Mihai Silvășan a început să își scoată titularii de pe teren și să le acorde minute tinerilor jucători din lot. Aceștia s-au descurcat excelent, iar U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 88 la 69, rămânând neînvinsă în Liga Națională.

Liderii învingătoarei au fost Emanuel Cățe (16 puncte, 12 recuperări, 4 pase decisive), Patrick Richard (18 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive), Adam Mokoka (16 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive) și Bryce Jones (11 puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive).

Din tabăra adversă s-au remarcat Corey Allen (16 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive), Nikola Jevtovic (14 puncte, 8 recuperări) și Naje Smith (12 puncte, 6 recuperări).

Datorită acestui rezultat, alb-negrii ajung la un bilanț de 10-0 în Top, în timp ce alb-violeții au cinci victorii și tot atâtea înfrângeri.

Sâptămâna următoare, pe U-BT Cluj-Napoca o așteaptă un duel extrem de important în BKT EuroCup, pe terenul lui Lietkabelis. În schimb, FC Argeș Basketball se va întoarce pe teren propriu pentru confruntarea cu CS Dinamo București.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!