Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca obține a cincea victorie oficială din sezonul 2023-2024

U-BT Cluj-Napoca obține a cincea victorie oficială din sezonul 2023-2024

Astăzi, 7 octombrie, CSO Voluntari a primit vizita lui U-BT Cluj-Napoca, într-un meci din etapa a treia a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Ambele formații reușiseră să obțină victorii în runda secundă a campionatului, astfel că abordau acest duel cu moralul ridicat.

CSO Voluntari: Lucas Tohătan, Trevon Allen, Cristian Cotoară, JT Shumate, Keyshawn Feazell

U-BT Cluj-Napoca: Bryce Jones, Karel Guzman, Mihai Măciucă, Jarell Eddie, Emanuel Cățe

Campioana României a început excelent confruntarea din Sala „Gabriela Szabo”, marcând primele opt puncte, prin Cățe, Guzman și Măciucă. Ainars Bagatskis a solicitat imediat un timp de odihnă și apoi Feazell a reușit să înscrie trei puncte pentru gruparea ilfoveană. Pivotul gazdelor a izbutit o fază excelentă și în apărare, „căpăcindu-l” pe Jones, iar Allen și-a trecut în cont o triplă la celălalt panou. Cu toate acestea, oaspeții au continuat să domine jocul, profitând de lipsa de precizie a adversarilor și de un joc bun al lui Guzman. Astfel, după trei libere înscrise de Eduard Roschnafsky, U-BT Cluj-Napoca avea un avantaj de 13 puncte, 21-8, la finalul actului inaugural.

Ofensiva alb-albaștrilor a funcționat mai bine în prima parte a sfertului al doilea, aceștia punctând prin Laszlo Polyak, Kwamain Mitchell, Alexandru Olah și Titus Nicoară. Totuși, Adam Mokoka, Patrick Richard și DJ Seeley au dat replica pentru gruparea ce a evoluat azi în roz și tehnicianul lui CSO Voluntari a cerut un nou time-out, la scorul de 31-18 pentru adversari. Au urmat patru puncte la rând ale lui Nicoară și Mitchell și a fost rândul lui Mihai Silvășan să solicite întreruperea jocului. Indicațiile sale n-au dat roade, iar diferența de pe tabelă s-a redus din ce în ce mai mult, datorită acțiunilor lui Allen și Mitchell. După un coș de la distanță a lui Allen, scorul a devenit 31-29 și antrenorul „studenților” a cerut încă un timp de odihnă. A urmat un slam-dunk spectaculos al lui Cățe, care a întrerupt perioada de secetă a lui U-BT. În cele din urmă, după 20 de minute, scorul era 39 la 31 pentru campioana României.

După revenirea de la vestiare, Jones a izbutit două pase decisive consecutive pentru Cățe și apoi Eddie a dus scorul la 46-33. Allen a dat replica imediat, dar același Eddie a mai marcat o triplă. Mitchell și Nicoară au înscris cinci puncte pentru CSO Voluntari, însă Eddie și Măciucă au mai reușit două coșuri de trei puncte și Bagatskis a solicitat imediat time-out. Ardelenii au evoluat din ce în ce mai bine, mai ales în ofensivă, însă ilfovenii nu au renunțat în niciun moment la luptă. Tohătan și Olah au izbutit trei triple consecutive și apoi Seeley a stabilit scorul final după trei sferturi: 69-56.

Tohătan a început excelent actul decisiv, marcând patru puncte din apropierea panoului. Tot fundașul autohton a reușit o pasă decisivă pentru Allen și CSO Voluntari s-a apropiat la zece puncte: 72-62. De partea cealaltă, Mokoka a înscris primele șapte puncte ale oaspeților în ultima secvență. Cu mai puțin de cinci minute rămase din meci, Allen a înscris din afara semicercului, diferența a scăzut la trei posesii, iar Silvășan a cerut un timp de odihnă. U-BT Cluj-Napoca a reușit să își conserve avantajul și a obținut a doua victorie în Liga Națională de Baschet Masculin: 86-73.

Liderii învingătoarei au fost Adam Mokoka (15 puncte), Karel Guzman (15 puncte, 5 recuperări), Jarell Eddie (14 puncte), Emanuel Cățe (12 puncte, 11 recuperări, 5 pase decisive) și Bryce Jones (4 puncte, 5 recuperări, 10 pase decisive).

De partea cealaltă, s-au remarcat Trevon Allen (22 de puncte), Alexandru Olah (12 puncte, 6 recuperări) și Kwamain Mitchell (10 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări).

Pentru CSO Voluntari urmează disputa cu CS Rapid București, care este programată vineri, 13 octombrie, la ora 19:00, în Sala Rapid, în timp ce U-BT Cluj-Napoca se va duela miercuri, 11 octombrie, la ora 21:00, cu Slask Wroclaw, în etapa secundă a BKT EuroCup.

5 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    Cu gândul la polonezi
    UBT a înregistrat o victorie fireasca. Firesc ar fi că toate meciurile interne sa fie câștigate, nefiresc însă sunt momentele de recul in care se pierd avantaje mari de scor, boala reportată de anul trecut. Dar.....nUmai U!

    cu 6 luni în urmă (08.10.2023) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    castigat meritat. Felicitari!

    La Voluntari remarc procentajele foarte bune de la libere, performanta individuala a lui Allen si faptul ca le-au lipsit poate cel mai important jucator (daca e sa ne luam dupa comentatorul meciului). Deci returul cred ca va fi mai greu.

    In ceea ce priveste "U", Guzman perfect ieri;
    Se pare ca avem in sfarsit:
    -un conducator de joc (Jones) in stare sa distribuie pase decisive atat in meciuri interne cat si internationale (regret dar mai am in minte dezinteresul lui Brown pentru meciurile din campionatul intern),
    -un shooter (Eddie), cu 4 reusite consecutive dupa ce si-a reglat tirul (si a primit mingi)
    -o usoara tendinta de scadere la capitolul mingi pierdute. Daca vor reusi sa le tina in zona asta de 10 ar trebui sa fie in regula, indiferent de competitie.
    -un procentaj bun la libere (ok, nu a avut de aruncat Stipanovic)

    In ceea ce priveste jucatorii romani, faptul ca Maciuca a avut si va avea minute bune e ceva normal pentru ca le merita. Pentru mine o surpriza a fost introducerea intr-un meci cu un adversar bun a lui Roschnafsky. Foarte bine, numai asa va scapa de trac. Anticipez ca in meciuri (interne) cu adversari mai buni va juca el sau Lapuste iar daca situatia o va permite, amandoi.

    cu 6 luni în urmă (08.10.2023)
    • Ricardo:

      Pipzn
      Trebuie sa te felicit pentru analiza făcută, sunt de acord cu ce ai precizat. Am spus-o și cu alte ocazii și ma repet, este cea mai completa echipa pe care am văzut în LNBM vreodată . Peste Asesoftul care trecea și ea de grupele EUROCUP. Acum pe lângă pg de clasa, shooteri de top mai ai și forța sub panou. Ai la dispoziție 3 jucători care pot evolua pe 5. Nu uitați ca în sfârșitul de meci cu turcii Mejeris a prins ofensiv de 2 sau 3 ori foarte important pentru acel final de meci. În campionat nu vad echipa care sa le poată face fata cu excepția Oradei intr-o eventuala fimala sa câștige un meci maximum doua!

      cu 6 luni în urmă (08.10.2023)
    Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Așteptari
    Mă așteptam Cățe să rupă inelele sezonul asta..surprinzător Moko și Guzman.

    Off topic: ce se mai aude de scandalul de la federație, cu meciurile investigate de blat din cupa?

    cu 6 luni în urmă (10.10.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    tare
    tare

    cu 6 luni în urmă (13.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!