Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca obține a doua victorie în semifinala cu FC Argeș

U-BT Cluj-Napoca obține a doua victorie în semifinala cu FC Argeș

U-BT Cluj-Napoca s-a impus și în al doilea meci al seriei cu FC Argeș Basketball, din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Ardelenii au terminat meciul din BTarena cu 101-74 în cursul serii de sâmbătă (27.04) și vor pleca la Pitești cu 2-0 la general.

U-BT Cluj: Bryce Jones, DJ Seeley, Mihai Măciucă, Jarell Eddie, Emanuel Cățe

FC Argeș: Corey Allen, Tudor Fometescu, Alin Andrieș, Christian Jones, Nikola Jevtovic

Elevii lui Mihai Silvășan au beneficiat de un parțial de 16-0 în decurs de cinci minute, după ce Andrieș a deschis scorul cu o triplă. Jevtovic și-a împărțit perechea de libere la 16-4, după care tot el a marcat următorul coș din acțiune al lui FC Argeș și Mejeris a beneficiat de o aruncare suplimentară după ce a fost faultat. Clujenii au încheiat primul sfert cu 27-13, la capătul unei perioade în care Piteștiul a stat foarte rău în privința procentajelor.

Layup-ul lui Stipanovic a fost urmat de punctele lui Christian Jones, respectiv Corey Allen, iar Mejeris a finalizat o acțiune cu dunk la 31-17. Faza colectivă care i-a avut în prim plan pe Richard, Stipanovic și Mejeris s-a încheiat cu coșul letonului, iar în urma unei apărări bune clujenii au fost aproape să încheie cu bine o acțiune în tranziție. Cățe a trecut pe la linia de pedeapsă pentru 38-19 la jumătatea celui de-al doilea sfert, Allen a răspuns cu o triplă și diferența s-a menținut între 14-18 puncte în următoarele minute. U-BT a intrat la vestiare cu 50-32, la capătul unei reprize în care a avut peste 50% din acțiune și controlat jocul.

Diferența a trecut în premieră de 20 de puncte la 55-34, iar peste câteva atacuri Bryce Jones a scuturat plasa pentru +26. Run-ul de 10-2 al gazdelor s-a încheiat în urma layup-ului reușit de Jevtovic (60-36) și Stipanovic n-a greșit de la linia liberelor la jumătatea celui de-al treilea sfert. Tripla lui Bryce Jones a mărit avantajul campioanei en-titre la 30 de puncte (69-39), americanul fiind precis peste câteva zeci de secunde și coșul spectaculos a dus la un time-out cerut de Nebojsa Vidic. Argeșul a trecut în double digits la nivelul punctelor marcate pe parcursul acestui act în urma reușitei lui Allen și perioada s-a încheiat cu 80-52, după ce Clujul a avut și +33 la un moment dat.

Eddie a continuat să arunce foarte bine din spatele arcului de cerc și cu șase puncte la rând a dus scorul la 86-54, în timp ce Jevtovic și Voinescu au fost următorii marcatori ai oaspeților. La jumătatea sfertului cu numărul patru a venit reușita lui Mokoka prin care scorul a devenit 90-61 și U-BT a încercat să depășească suta în minutele rămase din această confruntare. FC Argeș a bifat un parțial de 8-2 cu puțin înainte de final și în cele din urmă tabela a indicat scorul de 101-74 în favoarea lui U-BT Cluj-Napoca.

Jarell Eddie a stat cu 20 de puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive și 6/10 din spatele arcului de cerc, iar următorii în double figures au fost Bryce Jones (16 puncte, 6 pase decisive, 2 recuperări, 6/8 din acțiune), Emi Cățe și Mareks Mejeris (ambii cu 11 puncte). Asemenea primei confruntări, și în aceasta toți jucătorii pe care i-a avut la dispoziție Mihai Silvășan au putut să înscrie.

Liderii lui FC Argeș în această partidă din BTarena au fost Nikola Jevtovic (18 puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive, 8/11 la libere), Corey Allen (15 puncte, 8 pase decisive, 3 recuperări) și Christian Jones (12 puncte, 6 recuperări, 4 mingi pierdute).

Meciul trei va avea loc pe 30 aprilie, de la ora 19.00 în Pitești Arena și va fi transmis pe Digisport 4, respectiv Prima Sport 4.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!