Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca obține o victorie categorică în Sala Transilvania din Sibiu

U-BT Cluj-Napoca obține o victorie categorică în Sala Transilvania din Sibiu

Ziua de duminică, 24 martie, s-a încheiat cu derby-ul dintre CSU Sibiu și U-BT Cluj-Napoca, jucat în atmosfera superbă creată de fanii celor două formații în Sala Transilvania. Dacă duelul din tribune a fost echilibrat, în schimb, pe teren, situația a stat diferit, alb-negrii dominând jocul și impunându-se cu 99 la 65.

CSU Sibiu: Jay Threatt, Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Marc Loving, Rareș Uță

U-BT Cluj-Napoca: Bryce Jones, Karel Guzman, Mihai Măciucă, Jarell Eddie, Emanuel Cățe

Primul coș al partidei a fost marcat de Măciucă, jucător care a fost principalul remarcat al actului inaugural, înscriind 8 din cele 26 de puncte ale oaspeților. Gazdele au răspuns prin Loving, însă clujenii s-au distanțat mai întâi la 9-3, apoi la 22-6 și, cu puțin peste două minute rămase, la 26-11. Primul sfert s-a încheiat cu două layup-uri reușite de Monyea Pratt și Mouhamed Barro, prin care sibienii s-au apropiat la 11 puncte de adversari: 26-15.

Pratt a condus ofensiva trupei lui Tomas Rinkevicius și în sfertul al doilea, în timp ce Uță a fost de neoprit în spațiul de trei secunde. Nandor Kuti a intrat și el cu multă energie de pe bancă, iar CSU Sibiu s-a apropiat în două rânduri la cinci puncte de adversari (28-33 și 30-35). DJ Seeley, cu opt puncte, a făcut ca U-Banca Transilvania să treacă peste perioada mai complicată, iar Măciucă și Cățe au restabilit diferența formată din două cifre. În cele din urmă, după un coș de la semi-distanță al lui Threatt, s-a stabilit scorul final al primei reprize: 54-44 pentru alb-negri.

După revenirea de la vestiare, scenariul de la începutul primei reprize s-a repetat, campioana României izbutind un parțial de 9-2 care l-a provocat pe Rinkevicius să solicite un time-out. Indicațiile sale n-au dat roade și galben-albaștrii au continuat să irosească atacuri astfel că, la un moment dat, diferența dintre cele două rivale a crescut la peste 20 de puncte: 48-70. Pe finalul sfertului al treilea, U-BT nu a mai avut la fel de multă precizie în ofensivă, însă gazdele nu au reușit să profite și scorul era 74 la 51 cu zece minute rămase.

Actul decisiv nu a mai schimbat nimic în soarta jocului, elevii lui Mihai Silvășan având o prestație dominantă. Clujenii au făcut spectacol în ultimele zece minute și s-au impus cu 99 la 65.

Liderii învingătoarei au fost Mihai Măciucă (13 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive), Jarell Eddie (13 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive), Emanuel Cățe (12 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive), Adam Mokoka (11 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive), Mareks Mejeris (10 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive), DJ Seeley (10 puncte), Patrick Richard (9 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări) și Karel Guzman (9 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Rareș Uță (15 puncte, 7 recuperări), Monyea Pratt (13 puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive) și Mirel Dragoste (10 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive).

Datorită acestui rezultat, campioana României ajunge la un bilanț de 16-0. În schimb, elevii lui Tomas Rinkevicius au șapte victorii și nouă înfrângeri

În următoarea rundă, CSU Sibiu se va deplasa pe terenul lui CS Rapid București, în timp ce U-BT Cluj-Napoca va primi vizita lui CSM Constanța.

*foto: Răzvan Spechea/BC CSU Sibiu

11 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    Meci foarte frumos
    Valoare mare, echipa sudata, suporteri pe măsură. Mă bucur că Edu a avut minute și parcă a fost mai dezinvolt. Se vede că Petrică e abătut, firesc și regretăm cu toții aceasta perioadă neagra. Felicitări UBT

    cu 1 lună în urmă (24.03.2024) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    macelul era deja evident dupa primul sfert
    destul de anormal pentru U sa inceapa un meci din LNBM asa tare. Apoi in sfertul 4, la +30, a reintrat Jones pe teren?! Banuiesc ca deplasarea suporterilor si/sau fluieratul imnului (urat gest) au facut ca echipa sa tureze motoarele. Stipe e fantastic "pe galerie". Haide U!

    cu 1 lună în urmă (24.03.2024) Raspunde
  • didi.alex. :

    #Vilnius.
    Echipa Sibiului a arătat ca antrenorul nu mai contează, s-a văzut la penultimul timeout…
    Rinkevicius cred ca împachetează …
    One way ticket!

    cu 1 lună în urmă (24.03.2024) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fair play💛💙 :

    👏👏
    Felicitări studenților, victorie frumoasă, în partea cealaltă...sunt prea multe pentru a le enumera.
    Felicitări suporterilor (cu câteva excepții) ambelor echipe.

    cu 1 lună în urmă (24.03.2024) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    $uperioritate $"U"premă
    Duelul dintre echipa care progresează de la an la an și echipa care regresează de la un an la altul, a atins astăzi un nou record, unul de nesuportat pentru mine și pentru majoritatea celor care țin la echipa asta.
    Simt cum stă să îmi explodeze capul sub presiunea celor aproape 100 de puncte ale universitarilor clujeni și a celor 34 de puncte diferență, care se materializează din acest moment într-o statistică istorică în duelurile celor două echipe, de-a lungul timpului.
    Prea multe nu ar mai fi de spus, defapt nici nu știu de ce scriu mesajul ăsta, pentru că în seara asta randurile trebuie umplute de clujeni sau de oricare alt iubitor de baschet, de la Sibiu mai puțin.
    Am fost umiliți în ultimul hal astăzi, dar poate acesta este doar un sentiment al nostru neconform cu realitatea, pentru că poate ar trebui să ne împăcăm cu ideea că nu mai însemnăm mare lucru în baschetul romanesc.
    În altă ordine de idei, pentru că despre echipa sau meci nu mai este nimic de spus, vreau să acord o bilă neagră celor din conducere care nu știu cum au reușit performanța de a organiza accesul suporterilor la meci astfel încat sala nu a fost plină, au fost destule locuri libere, iar o parte a suporterilor clujeni au fost împrăștiați peste tot prin sectoarele C și D.
    Nu în ultimul rand, pentru grupul de baieți în negru din stanga galeriei noastre, tot respectul pentru că țineți steagul sus de atata timp, dar e cazul să nu vă mai vărsați supărarea pe adversari mai ales atunci cand nu suntem provocati, haideți să nu devenim penibili la toate capitolele.

    cu 1 lună în urmă (24.03.2024)
    • varu silvois:

      rautate
      La anul va mai da Clujul un jucator de perspectvia ( in forma continua) si atunci e rezolvat definitiv capitolul progres.

      cu 1 lună în urmă (25.03.2024)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    cu faze frumoase/spectaculoase in care, in sfarsit, "U" a inceput cum trebuie si si-a pastrat constanta chiar si cu foarte tinerii jucatori pe teren. (cu mentiune speciala pentru Roschnafsky)

    As mai observa distributia "rationala" a minutelor in care cei care au jucat, indiferent de motive, mai putin o buna parte din jocurile de pana acum (Guzman, Mejeris) au fost mai mult pe teren in timp ce cei care au dus greul in campionatul intern cel putin (Cate, Maciuca si Richard) au jucat cat a trebuit.

    In acest moment nu cred ca se punea problema invingatoarei dar scorul putea fi mai strans daca sibienii isi fructificau aruncarile (destul de putine ce-i drept) necontestate si reuseau sa aiba grija mai mare de minge.
    Stim cu totii ca e o chestiune de buget dar cred ca ar avea de unde sa inceapa sezonul urmator (ordine aleatorie) reconstructia: Uta, Threatt, Ivanov, Loving +/- Dragoste si Kuti (pentru ca probabil mai este nevoie de 1-2 sezoane pana sa se fi "copt" destul talentele de care amintea gyke si altii cu alta ocazie).

    Astept cu interes meciul cu Oradea chiar daca rezultatul nu va conta pentru ca matematic ambele formatii stiu pe ce loc vor termina faza aceasta a competitiei

    cu 1 lună în urmă (25.03.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Delekon :

    Prima repriza
    A fost faina. Mi-a plăcut si intensitatea si cheful de joc la ambele echipe.

    Altfel, jucatorii de la Sibiu par ca nu sunt destul de bine pregatiti fizic. Asta e parerea mea personala bazata pe ce se vede la televizor.

    Sa speram ca o sa aveti o sala mai mare in viitor. Sibiul merita!

    cu 1 lună în urmă (25.03.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    chiar
    nu vorbeste nimeni de ideea de la inceputul meciului? In spatele mastilor toti iubim baschetul. Daca o interpretez eu bine, e ceva pozitiv, un follow-up la ce a fost la Pitesti. Ceea ce ar fi de apreciat. Ar fi un pas inainte spre o relatie mai sanantoasa si poate un indirect pardon pentru faza de la Cluj care ne-a cam iritat desi intr-adevar, privind retrospectiv, n-a fost ceva atat de grav - cantatul peste imnul nostru.
    Oricum, felicitări pentru meci si pentru atmosfera.

    cu 1 lună în urmă (25.03.2024)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @studentU
      o parte dintre suporterii vechi ai Sibiului (printre care ma numar si eu) nu au apreciat deloc ideea, deoarece credem ca o rivalitate corecta este mult mai sanatoasa pentru competitie, decat o admiratie necuvenita; ok respectam tot ceea ce a facut Clujul ca si organizatie in ultimii ani, este clar un exemplu de bune practici, unii chiar venim sa vedem baschet de calitate cand jucati in Europa.
      postarea clubului inainte de meciul vostru cu London Lions a fost frumoasa, dar suficienta; in campionat trebuie sa ramanem rivali, chiar daca in ultima vreme pe teren, ne scoateti baschetul din cap.
      mesajul asta de dragoste (pentru baschet) adresat inaintea meciului a fost perceput de "talibani" ca o renuntare la rivalitate si o cadere in admiratie organizationala, care nu-si are locul.
      cam atat...

      cu 1 lună în urmă (25.03.2024)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      nu moare rivalitatea
      dintr-un gest frumos, de apreciere, nu de ”cadere in admiratie”.

      Pentru mine a fost un gest fain, acum depinde de fiecare cum interpretează.

      cu 1 lună în urmă (25.03.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!