Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca obține o victorie de răsunet în EuroCup

U-BT Cluj-Napoca obține o victorie de răsunet în EuroCup

Astăzi, 7 decembrie, U-BT Cluj-Napoca s-a duelat cu una dintre cele mai importante echipe care au jucat vreodată în România: Joventut Badalona. Campioana României a făcut un meci de excepție și s-a impus cu 98 la 82, reușind să obțină a treia victorie din actuala ediție a 7DAYS EuroCup.

U-BT Cluj-Napoca: Patrick Richard, Karel Guzman, Leo Meindl, Stefan Bircevic, Emanuel Cățe

Joventut Badalona: Pau Ribas, Andres Feliz, Joel Parra, Ante Tomic, Pep Busquets

Primele puncte ale jocului au fost înscrise de Meindl, dar apoi spaniolii și-au arătat calitatea de la mare distanță și au răspuns cu două triple, ducând scorul la 6-2. Tomic s-a remarcat și el din spațiul de trei secunde, însă Guzman a reușit două coșuri pe contraatac și gazdele s-au apropiat la două puncte: 8-6. Meindl și Guzman au „încins” plasa din afara semicercului și au marcat trei triple dar, în apărare, clujenii nu au găsit soluții de a opri ofensiva oaspeților. Pe finalul actului inaugural, Ribas a marcat foarte rapid cinci puncte și Badalona conducea cu 22 la 17.

Guzman a continuat să evolueze excelent și în sfertul al doilea, iar Gordic și Meindl au restabilit egalitatea: 26-26. Feliz a refăcut diferența de o posesie, însă Victor Sanders și-a trecut și el numele pe foaia marcatorilor și jocul a rămas echilibrat pentru o perioadă. Au urmat mai multe acțiuni de excepție reușite de Ribas, principala armă ofensivă a catalanilor, care s-au distanțat la șapte puncte: 36-29. După un timp de odihnă cerut de Mihai Silvășan, alb-negrii au răspuns cu un parțial de 9-2 și a fost rândul lui Carles Duran să solicite un time-out. Campioana României a gestionat foarte bine finalul reprizei și, după două coșuri ale lui Gordic, au intrat la vestiare cu un avantaj de cinci puncte: 46-41.

U-Banca Transilvania a început sfertul al treilea cu trei triple marcate de Bircevic și Guzman, prin care s-a distanțat la o diferență de nouă puncte: 55-46. Joventut Badalona a răspuns prin Tomic, Ellenson, Parra și Ribas și s-au apropiat la patru puncte: 55-51. Guzman, Richard și Stipanovic nu s-au lăsat mai prejos, iar ardelenii și-au construit un avantaj de peste zece puncte: 62-51. Revenit pe teren, Sanders a marcat două triple la rând și Duran a solicitat încă un time-out la scorul de 70-56 pentru U-BT. Pe finalul penultimului act, Richard a înscris și el un coș de la distanță și clujenii conduceau cu 76 la 63.

Tot căpitanul „studenților” a marcat, în debutul sfertului decisiv, cea de-a 16-a triplă a serii pentru U-BT. Badalona a răspuns cu un parțial de 5-0, după coșuri semnate de Guy și Parra, iar Silvășan și-a utilizat încă un timp de odihnă. Oaspeții au continuat să se apropie, iar Feliz a dus scorul la 81-73. Gazdele au trecut cu bine peste momentul mai dificil, iar Gordic și-a dus echipa la o diferență de 12 puncte: 85-73. Spaniolii au început să facă un pressing sufocant și au reușit să se apropie dar, la celălalt panou, Meindl a dominat în relațiile 1 la 1. Joventut Badalona nu a mai reușit să revină în meci, iar U-BT Cluj-Napoca a obținut o victorie de răsunet: 98-82.

Formația învingătoare a avut șase jucători în double-digits: Leo Meindl (21 de puncte), Karel Guzman (19 puncte), Victor Sanders (14 puncte), Patrick Richard (14 puncte), Nemanja Gordic (11 puncte) și Andrija Stipanovic (10 puncte).

De partea cealaltă s-au remarcat Pau Ribas (20 de puncte), Andres Feliz (20 de puncte), Kyle Guy (14 puncte) și Ante Tomic (12 puncte).

Datorită acestui rezultat, campioana României ajunge la un bilanț de 3-4 în actuala ediție a EuroCup. În schimb, Joventut Badalona are patru victorii și trei înfrângeri.

În următoarea etapă, U-BT Cluj-Napoca va juca în deplasare, pe terenul lui Prometey, în timp ce Joventut Badalona primește vizita Umanei Reyer Venezia.

*foto: Valentin Todea/BaschetRo

12 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Felicitări
    Ăsta este forma de care avem nevoie. Astăzi mă bucur pentru Mendl în mod special. Guzman tot mai bun, dar... în sfîrsit un Sanders care sper să devină ceea ce se așteaptă de la el.
    HAIDE U !

    cu 1 an în urmă (07.12.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Erată
      Asta este forma.

      cu 1 an în urmă (07.12.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Excelent!
    De acum home court ul e al nostru. Cine vine la noi vine cu sansa a doua. Sau cu un gand in the back of their minds ca e posibil sa incassze suta😁.
    Ne facem incet incet un nume si in EuroCup. Haide U!

    cu 1 an în urmă (07.12.2022) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Frumos
    In ritmul asta, poate prindem un wild card pt euroliga. Frumos, tot mai multe victorii, spre playoff. Haide U!

    cu 1 an în urmă (07.12.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Super Sanders
    Foarte bun Sanders, sper că nu îi mai căutăm înlocuitor.

    cu 1 an în urmă (07.12.2022) Raspunde
  • pipzn :

    Felicitari!
    O victorie a intregii echipe pentru ca in sfarsit au contribuit consistent toti care au intrat pe teren in aceasta seara. Dupa un inceput crispat si ezitant cred ca reusitele de 3 au inclinat balanta decisiv.

    cu 1 an în urmă (07.12.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Sanders
    A fost miezu'. Ghindașul de la filcău. Cred că adversarii nu s-au prea omorat cu el în pregatiri. Sper sa prindă încredere și să repete ce a făcut azi. Nici Cuic nu ne-a placut. Nici Bambale Osby. Dar au fost eficienți și nu odată au confirmat la vremea lor.

    cu 1 an în urmă (08.12.2022) Raspunde
  • Benjamin :


    - primul meci din acest sezon in care dpdv al evolutiei semanam cu jocul din sezonul trecut. Personal in sfertul 3 si 4 nu am avut emotii pentru victorie (si e waw asta in luam in calcul adversarul). Felicitari jucatorilor ca au stat bine in joc si au avut atitudinea potrivita!
    - Richard - asta e jocul cu care zne-a obosnuit!! Nu ma refer la puncte ci la impactul pe care l-a avut in teren si in mod special la inceederea pe care a avut-o in el
    - Stipe - de mult timp nu a mai jucat asa multe minute intr-un meci. S-a vazut experienta lui (in comparatie cu Cate) in apararea la Tomic. Mie mi-a placut mult cum a jucat
    - Sanders - sper ca asta sa fie doar inceputul si sa ne putem baza pe el de acum inainte.
    - Gordic - un super jucator.
    - Guzmawow!
    - Meindl - ma bucur ca si-a revenit dupa 2 meciuri importante in care nu a jucat mare lucru (rapid si bursa)
    - Bircevic - letal atunci cand am avut nevoie.
    - Felicitari si staff-ului care , din punctul meu de vedere, a pregatit super bine acest joc.
    - Ma bucura procentajul de la 3. A fost o seara buna din acest punct de vedere, dar cred ca cel mai bucuroa sunt pentru numarul de asisturi pe care l-am avut care arata o faptul ca am miscat bine mingea.
    - Faptul ca Badalona a avut doar 11 AST si 13 TO arata ca am pus ceva presiune pe ei in defensiva.
    - Eu inca astept acel extra jucator din rotatie. Am rulat 7 jucatori dintre care 2 sub 15 min (adevarul e ca Sanders a fost eficient si in 15 min a jucat super). Ritmul asta de joc eu zic ca e greu de sustinut cu o banca scurta. In campionat, din punctul meu de vedere singurul mare plus de pe banca e Edu.
    - ma bucur ca avem astfel de meciuri in Cluj.

    cu 1 an în urmă (08.12.2022) Raspunde
  • bela57 :

    Publicul ?
    Daca stiti, cati au fost la meci si care a fost atmosfera ? Multumesc anticipat, o zi buna !

    cu 1 an în urmă (08.12.2022)
    • U BT Cluj-Napoca cata2106:

      fani sala
      In jur de 5000-6000 de persoane.

      cu 1 an în urmă (08.12.2022)
    • U BT Cluj-Napoca CarlosCaribas:

      Bela57
      Aici apare dupa fiecare meci numarul de fani in sala:

      https://www.euroleaguebasketball.net/eurocup/game-center/2022-23/u-bt-cluj-napoca-joventut-badalona/U2022/63/

      cu 1 an în urmă (08.12.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca cata2106 . :

    meci
    Un meci pe care cred ca nu il anticipa nimeni ca si rezultat. Desi e doar o victorie in Eurocup, pare sa vina ca o descatusare pentru jucatori si sa speram sa le da increderea necesara ca sa ne luptam de la egal la egal cu oricine.
    As vrea ca Sanders sa ajunga sa ne contrazica si sa ne dea peste nas tuturor celor care i-am pus cruce dupa primele meciuri, sa speram ca nu e doar un foc de paie si ca de acum asta o sa fie forma lui.
    Arbitrajul mi s-a parut un pic ostil, cel putin ce am observat in sala, astept sa se puna meciul si in reluare sa revad cateva faze. E bine ca am reusit sa ne pastram calmul, desi la cativa jucatori s-au vazut nervii, pe buna dreptate. Bine ca nu ne-am precipitat.
    Inceputul de meci timorat, atat in sala cat si pe teren. Cred ca lumea a venit cumva resemnata ca nu o sa avem mari sanse, si nici primele minute nu ne-au ajutat. Dar incet, publicul si baietii au prins curaj si a fost o atmosfera frumoasa. Din pacate, asa cum anticipam, ceva mai putina lume ca si la meciul cu Brescia, si asta clar din cauza orei nefaste la care a fost programat meciul de fotbal. Si da, printre suporterii lui U sunt persoane care apreciaza mai mult fotbalui la nivelul la care e, altii care prefera baschetul. Nu cred ca avem ce reprosa nici unora, nici altora nimic cand televiziunile fac aranjamentele astea total in dezavantajul fanilor.
    In alta ordine de idei, sper sa trecem cu bine peste aceasta luna aglomerata, fara accidentari si cu un nivel de energie ridicat. Aveam impresia ca Prometey joaca in Lituania si ca i-ar o sa fie problema cu viza lui Guzaman, dar e in Letonia si sper ca au "standarde" diferite pentru cetatenii cubanezi.

    cu 1 an în urmă (08.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!