Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca obține o victorie dominantă în meciul 4 al finalei

U-BT Cluj-Napoca obține o victorie dominantă în meciul 4 al finalei

U-BT Cluj-Napoca a reacționat după înfrângerea din meciul 3 al finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin și n-a oferit vreo șansă celor de la CSM CSU Oradea în cursul serii de luni, 20 mai. Clujenii s-au impus cu 108-80 pe terenul bihorenilor, în a patra confruntare din această serie, și au ajuns la 3-1 la general.

Oradea: Abdul Gaddy, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Lennard Freeman

U-BT: Bryce Jones, DJ Seeley, Patrick Richard, Jarell Eddie, Emanuel Cățe

Clujenii au lansat un mesaj pe parcursul primelor minute și Cățe a marcat patru din cele șase puncte cu care U-BT a deschis jocul, în timp ce Patrick Richard a scuturat plasa de la distanță pentru 2-9. Eddie l-a forțat pe Cristian Achim să solicite un timp de odihnă la 4-14, Nicolescu și-a transformat ulterior liberele și Seeley a răspuns cu un coș din spatele arcului de cerc. Intensitatea arătată de oaspeți s-a văzut pe tabelă și diferența a continuat să crească (9-23), Pearson fiind cel care a dus-o pe CSM Oradea în double figures la nivelul punctelor și actul s-a încheiat cu 13-31.

Patrick Richard a adus a șaptea triplă în puțin peste 10 minute pentru U-BT și ecartul a trecut de 20 de puncte, iar Eddie a păstrat un procentaj excelent în dreptul clujenilor cu reușita de la 15-37. „Studenții” au ajuns într-un parțial de 12-2 pe parcursul acestui sfert cu ajutorul lui Pat Richard, iar Kris Richard a putut să întrerupă această serie cu liberele transformate pentru 17-43. Tarolis a devenit al doilea jucător al gazdelor cu două reușite din acțiune (23-50), Richard a fost precis din spatele arcului de cerc și Mihai Silvășan a cerut time-out. Jones a refăcut avantajul maxim al vizitatorilor cu mai puțin de două minute rămase din prima repriză și la vestiare s-a intrat cu 28-58.

Clujenii au început repriza secundă așa cum au terminat-o pe prima și s-au desprins treptat la +34, după care Tarolis a înscris de la distanță pentru 33-64. Freeman a avut o perioadă cu nouă puncte la rând, Jones a contribuit între timp cu o triplă și ulterior a ajuns la linia de fault pentru 42-75, iar apoi Năstruț și-a trecut numele pe lista marcatorilor. Patrick Richard a ținut-o pe U-BT cu un procentaj de peste 60% din spatele arcului de cerc prin coșul de la 45-80 și sfertul al treilea s-a terminat cu scorul de 58-88.

Pearson s-a apropiat de Freeman pe lista marcatorilor prin coșul de la distanță pentru 61-90, iar peste câteva minute Năstruț și Tarolis au fost trimiși la linia de pedeapsă, pentru ca Pearson să fie cel care a modificat situația la 71-92. Clujul s-a apropiat tot mai mult de sută, bornă atinsă cu două minute înainte de finalul partidei din Oradea Arena, după triplele consecutive ale lui Patrick Richard. U-BT a câștigat în cele din urmă cu 80-108 și se va întoarce acasă cu 3-1 la general.

Meciul cinci va avea loc joi, 23 mai, de la ora 19.00 în BTarena. Confruntarea care poate trage cortina peste această stagiune va fi transmisă pe Digisport 3, Prima Sport 1 și FRB TV.

Bryce Jones (25 de puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, 10/10 la libere) și Patrick Richard (22 de puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, 6/7 de la distanță) au fost liderii lui U-BT. „Studenții” au încheiat partida cu 18/31 din spatele arcului de cerc.

Lennard Freeman a totalizat 17 puncte și 2 recuperări, alături de 6/6 din acțiune și 5/6 la linia de fault. Nijal Pearson l-a urmat cu 16 puncte, 5 recuperări și 3 intercepții, iar Donatas Tarolis a avut 14 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive și 5/7 la libere.

*foto: Lavinia Gordan / U-BT Cluj-Napoca

15 comentarii la aceasta stire:
 • U BT Cluj-Napoca BVT :

  👌👌👌👌👌👌
  18/31 de 3 pct. Felicitari!
  Echipa a prestat un baschet excelent, multa motivatie si ambitie.
  One more!

  cu 1 lună în urmă (20.05.2024) Raspunde
 • caraianu :

  Arbitraj sfert 4
  O-RI-BIL
  Fiecare contact,cât de minor rezulta în fault pentru Oradea.
  Sa nu mai adaug faulturi omise împotriva Oradiei sub cos când Freeman îl împinge pe Jones și Gotcher plesnindu-l peste mana tot pe Jones.
  În celelalte 3 sferturi,arbitraj bun.

  cu 1 lună în urmă (20.05.2024) Raspunde
 • CSM CSU Oradea The Optimiser :

  Diferență Evidentă
  Este clar că diferența dintre cele două echipe e uriașă în momentul de față, sunt mulțumit că am reușit, cu chiu cu vai, să luăm și noi un meci. Macar am ajuns în finală, după un sezon greu, sperăm să ne reunim mai puternici la anul.
  Ce nu înțeleg este aciditatea a câtorva suporteri clujeni la postarea aceasta de pe Facebook. Câțiva la care le lipsesc complet creierele și care reușesc să pună în umbră un colectiv întreg. Niște uscături care visează numai blaturi cu Dinamo tot restul vieții de acum încolo și care viețile lor nesemnificative depind de acel meci.
  Trist, din păcate... Nu fac cinste deloc și se arată de fiecare dată când trebuie să se arate...Probabil conceptul de "karma" se va întoarce împotriva lor pe viitor, sigur nu sezonul următor, dar cine știe...:)
  Să vină ultimul meci al sezonului joi!

  cu 1 lună în urmă (20.05.2024)
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

   Din pacate
   Acel blat va rămâne în istoria csm ca o pată neagră. Fie ca vrei sa accepți sau nu. Dacă te duci un pic sa vezi comentariile de pe pagina voastră de după meciul de sâmbătă ai sa vezi ca unii se vedeau campioni:)) dezgropând fel și fel de războaie sau acuzând jucătorii care câți îs de răi,nașpa samd. Exclud episodul securea lui Cuba ca și el tot cu pată va rămâne în istorie:)

   cu 1 lună în urmă (20.05.2024)
  • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

   @ovidiu89
   Da, așa este, nu te contrazic, totuși parcă e oleacă mai multă răutate din partea unora de la voi și inclusiv vin pe pagina noastră de Facebook în mod constant să agaseze, ceea ce nu cred că e în aceeași măsură și la noi. Măcar noi ne vedem campioni la noi pe pagină, nu venim și la voi să ne dăm mari ;)) Din păcate la voi sunt vreo 2-3 inapți care non-stop vin la noi pe pagină cu chef de scandal, personal i-am și ignorat, că nu merită să te iei la ceartă cu niște inculți.

   cu 1 lună în urmă (20.05.2024)
  Raspunde
 • U BT Cluj-Napoca Fiveseven :

  .
  Oradea Chainsaw Massacre

  cu 1 lună în urmă (20.05.2024) Raspunde
 • Vasilica :

  Joi sa fie o sala plina
  Deoarece aceasta echipă a avUt Un sezon fantastic. Era și păcat sa celebram câștigarea campionatului în deplasare. Haide U și ne vedem joi la sala!
  LE: nU am avut nici o emoție ca U ar putea pierde 2 meciuri la rand!

  cu 1 lună în urmă (20.05.2024) Raspunde
 • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

  Alt aspect
  La meciurile lui U în deplasare veșnic suntem ținuți în sectorul nostru, nu intri pe unde și cum vrei tu în sală, la fel cum nici nu ieși cum vrei și când vrei. Ex suporterilor de sâmbătă cărora li s-a zis ca nu le garantează jandarmeria integritatea în sală având tricou cu U. Eu am fost la multe deplasări cu copilul după mine dar veșnic jandarmeria mă pune să îmi dau jos tricoul sau fularul în ghiozdan dacă vreau să ies din sală. Pe când la Cluj ne-am întâlnit cu oameni în tricoul csm pe holuri, se fumează împreună și nu are nimeni treabă de integritate corporală. Aici îs două variante:
  Ori jandarmeria face abuz ca îs
  Obișnuiți cu fotbalul și deh să nu ne omoram.
  Ori suporterii orădeni au antecedente cu agresiuni și atunci evita discuții inutile. Posibil și pe la U să fie handralai cu ieșiri de genul dar încă jandarmeria din Cluj nu îi ține în țarc pe orădeni.

  cu 1 lună în urmă (20.05.2024)
  • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

   @ahile89
   Singura chestie la care te contrazic e legată de plecarea din sală, acolo suporterii echipei oaspete sunt puși să stea de regulă și până la 15-20 de minute după terminarea meciului ca să poată ieși ulterior din sală, așa a fost și la primul meci când am făcut personal deplasarea până la voi și așa e după fiecare meci.
   De restul nu știu. Eu de exemplu la primul meci nu am fost lăsat să intru pe unde intra galeria(deși așa m-am așteptat) fiind și eu suporter al CSM-ului și am intrat în rând cu toți suporterii clujeni :)) La faza cu fumatul la fel, toți la un loc pe partea cu arena de fotbal, nimeni nicio treabă.
   Totuși la baschet încă suntem mai civilizați ca și suporteri decât la fotbal și nu cred că există instanțe de răfuială între galerii, dar cel mai bine e să existe măsuri de precauție suficiente...

   cu 1 lună în urmă (20.05.2024)
  • CSM CSU Oradea Sean Barnette:

   Dimpotriva
   Astazi am vazut mai multi ca niciodata suporteri clujeni prin diverse sectoare, care aveau tricouri alb negre. Nu a avut nimeni treaba cu ei. Am fost si eu la Cluj, si la fel, nu am avut nicio problema. Si e normal pana la urma. De cele mai multe ori, suporterii din Cluj sunt mult mai civilizați decat unii jucatori.

   cu 1 lună în urmă (20.05.2024)
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

   Uite
   Îți dau exemplul personal și nu din auzite. Intri și ieși cu fularul în pungă sau ghiozdan. Protocolul jandarmeriei așa este. 15-20 min șezi blând și apoi pleci. Doar ca eu atât când am intrat când și la ieșire tot cu fularul în ghiozdan. O fi așa protectivi jandarmii cu mine să nu pățesc ceva? Posibil:).
   Doar ca la meciul 1 și 2 din Cluj erau suporteri orădeni printre noi bă mai mult se jucau copiii între ei în zona unde nu aveau ce căuta cei din deplasare. Dar nimeni nu le-a zis nimic și nici probleme n-au fost. Pe când la Oradea te țin frumos în țarc inclusiv la pauză . În așa zisa zona delimitată să nu ne scoatem ochii. De parcă eu merg la meci să îi arăt copilului cat de șmecher îs:)) și voi aveți 2/3 care tot placa aia cu ranga, zoo și stipe o au la gură.
   Și noi ca voi avem uscături ca să închei într-o notă frumoasă dar până una alta să ne bucurăm de sport.

   cu 1 lună în urmă (20.05.2024)
  • West Petrom Arad jordan 23:

   @ahile89
   Nu am fost aseară pt ca nu eram în localitate, dar sâmbătă am fost la sala. Am întâlnit clujeni chiar și în zona de food. La plecare am trecut chiar printre grupurile de clujeni și o parte au plecat pe jos în oras (probabil erau orădeni suporteri ai Clujului sau studenți). Toți aveau tricouri sau fulare cu U la vedere. Nu am văzut nici măcar un schimb de replici.
   Probabil așa are protocolul Jandarmeria dar nu e cazul.

   cu 1 lună în urmă (21.05.2024)
  Raspunde
 • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

  Meciul nr 4
  Din pacate nu am reusit nici macar o replica solida in acest meci.Ca sa fim sinceri,meciul trei a fost castigat de prestatia de exceptie a lui Richard si Tarolis,care au marcat 50% din puncte.Echipa a cazut psihic si se pare ca si fizic ,ceea ce pune sub semnul intrebarii pregatirea fizica .
  Si eu cred ca in aceasta formula de echipa (mult discutabila) ne-am atins maximul de potential.
  Arbitrajul bun,se vede experienta lui Ciulin,dar la diferenta de valoare de pe teren,unele erori au fost nerelevante in economia jocului.
  De remarcat gestul reprobabil al lui Lapuste,care dupa faultul grosolan asupra lui Tarolis,a gasit de cuviinta sa intre in altercatii cu spectatorii.
  Poate ar fi mai bine sa demonstreze mai multe pe teren.
  De la meciul cinci astept doar o replica a CSM demna de sustinerea suporterilor sai.

  cu 1 lună în urmă (20.05.2024) Raspunde
 • U BT Cluj-Napoca John Ioan :

  Imi doresc
  Sa avem sală plină Joi. Asta ar merita cea mai bună echipă de baschet din istoria Romaniei de până acum. A fost o chimie superbă în echipă, o atmosferă faină, o forță de grup. The last dance of this team is coming Thursday.
  Îmi doresc o echipă a oradenilor cel puțin la nivelul de Sâmbătă, să avem și un meci spectaculos.
  Echipa asta merită un final pe măsură. Ce știu io câți jucători mai rămân și sezonul viitor.
  Haide U!

  cu 1 lună în urmă (20.05.2024) Raspunde
 • U BT Cluj-Napoca radu V :

  Și totuși
  Dacă nu e joi last dance?

  cu 1 lună în urmă (22.05.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!