Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca, prima echipă calificată în semifinalele Ligii Naționale

U-BT Cluj-Napoca, prima echipă calificată în semifinalele Ligii Naționale

Săptămâna trecută, U-BT Cluj-Napoca a obținut două victorii în fața lui Dinamo București și a ajuns la un singur pas de calificarea în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Meciul al treilea s-a desfășurat marți, 16 aprilie, începând cu ora 18:00, în Sala Dinamo din Capitală.

CS Dinamo București: Cortez Edwards, Andrei Mandache, Brandon Norfleet, Ștefan Grasu, Sean Evans

U-BT Cluj-Napoca: Bryce Jones, Mihai Măciucă, Karel Guzman, Jarell Eddie, Emanuel Cățe

Meciul a avut un început timid, cu multe greșeli de concentrare ale ambelor tabere. Norfleet a deschis scorul de la mare distanță, însă oaspeții s-au aflat mai mult la conducere chiar dacă adesea diferența de pe tabelă a fost de o singură posesie. În a doua jumătate a actului inaugural, combinațiile clujenilor au funcționat din ce în ce mai bine, iar Sotiris Manolopoulos și-a utilizat primul time-out. În cele din urmă, U-BT și-a adjudecat sfertul întâi cu 17 la 13, principalul remarcat fiind Eddie (6 puncte, 2 recuperări).

Ardelenii au avut un joc colectiv excelent și în debutul actului secund și au ajuns la un avantaj de zece puncte: 15-25. De partea cealaltă, bucureștenii au izbutit să scoată faulturi și să meargă la linia de libere, însă nu au fost preciși la aruncările de un punct. Revenit pe teren, Măciucă a condus ofensiva alb-negrilor, arătând o poftă deosebită de baschet. Jones a evoluat și el excelent, a înscris două triple și avantajul lui U-BT a crescut considerabil până la pauză: 48-22.

După revenirea de la vestiare, dinamoviștii au încercat să joace mai mult prin Evans, iar pivotul american a marcat patru puncte și a obținut două libere. Oaspeții au continuat însă să domine în ofensivă, pasând excelent mingea și asigurându-și aruncări ușoare din apropierea inelului. Pe finalul sfertului al treilea, Richard a înscris o triplă, scorul a devenit 65 la 33 și Manolopoulos a mai solicitat un timp de odihnă. Indicațiile sale n-au dat roade și U-BT a mai marcat încă cinci puncte în ultimele minute ale secvenței, conducând cu 70 la 33.

În actul decisiv, Silvășan le-a acordat multe minute lui David Lăpuște și Eduard Roschnafsky, iar aceștia și-au făcut treaba în ambele faze ale jocului. Din pricina diferenței de scor, gazdele și-au pierdut complet concentrarea, iar duelul nu a mai avut aceeași intensitate. Oaspeții au aruncat din ce în ce mai bine și de la distanță și, în cele din urmă, s-au impus cu 97 la 48.

Liderii învingătoarei au fost Bryce Jones (15 puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări), Mihai Măciucă (13 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive), Mareks Mejeris (12 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive), Andrija Stipanovic (11 puncte, 10 pase decisive, 6 recuperări), Adam Mokoka (11 puncte, 3 recuperări) și Patrick Richard (9 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive).

De partea cealaltă, singurul jucător în double-digits a fost Sean Evans: 13 puncte, 12 recuperări, 3 pase decisive.

Datorită acestui rezultat, U-BT Cluj-Napoca s-a calificat în semifinalele Ligii Naționale, acolo unde va da de FC Argeș Basketball, care a trecut cu 3-0 de CS Rapid București.

*foto: Lavinia Gordan/u-bt.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    Meci fără istoric
    Dinamo a cedat prea repede lupta . Chiar dacă într-un astfel de meci nu poți face referire la remarcați, totuși l-aș remarca pe Mejeris, extrem de solid la propriu și figurat. MereU nUmai U.

    cu 1 săptămână în urmă (16.04.2024) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    in care la Dinamo i s-a terminat ultimul strop de energie si concentrare. Probabil cel mai prost meci pentru ei din ultima vreme (asa cum prima repriza din primul meci al seriei a fost probabil cea mai buna).

    Ma bucur ca "U" a dat semne de concentrare inca de la inceputul meciului. Si ar trebui sa continue asa daca si-a invatat lectia din ultimul meci de la Pitesti.
    Sper ca Guzman sa fie ok pentru ca, si fara sa fiu lipsit de respect, doar cu Seeley apatic si Eddie care nu vrea sa riste accidentari defensiva va fi mai slaba

    cu 1 săptămână în urmă (17.04.2024)
    • varu silvois:

      raportat la defensiva
      sper sa nu fie Mejeris strainul sacrificat. Daca Guzman nu isi revine ( cred totusi ca accidentarea e una usoara), atunci vor juca toti ceilalti straini, altfel desigur, ca unul nu va sta pe bara. Greu de luat o decizie, Seeley si Eddie apatici, dar.....posibil ca in fazele superioare contributia lor sa fie una mai solida. MereU nUmai U.

      cu 1 săptămână în urmă (17.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Nu stiu daca
      Dintr-un meci in care diferența e de 50 de puncte si Stipe da alley-up, se pot trage foarte multe concluzii, in afara de decizii de moda la papuci.

      Pentru mine mai remarcabil e ca avem un jucator roman MVP (mihai), un jucator roman season MVP (emi) si pe lapuste care are un rol mic dar masurabil in socoteala clubului. Asta apropo de Silva si jucatorii romani.

      Tot de remarcat ar fi Bryce si cadenta in care a intrat in ultima vreme. Da, stiu ca joaca mult individual, dar este un interviu de la inceputul anului in care reiese ca asta i s-a cerut sa faca.

      cu 1 săptămână în urmă (17.04.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!