Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj Napoca primește vizita celor de la SCM Timișoara

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
09.12.2018

U-BT Cluj Napoca și SCM Timișoara se reîntâlnesc în etapa a 9a a LNBM.

Clujenii vin după o victorie greu-obținută pe terenul celor de la BCM U Pitești, după o lupta cot la cot, desfășurată pe tot parcursul meciului. Partida din sala ”Trivale” a fost una cu numeroase schimbări de lider, deznodământul fiind oferit de echipa oaspete în ultimul minut, când Jeremic a adus gazdele la doar un punct în spatele ardelenilor, însă Stamenkovic și Dykes au înscris pe rând câte o aruncare liberă, ducând scorul la 83-80.

Căpitanul oaspeților, Aleksandar Rasic a fost cel mai bun jucator al clujenilor, cu 23 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, toate pentru o cotă a eficienței de +24.

De partea cealaltă, SCM Timișoara vine după o înfrângere clară în fața campioanei en-titre CSM CSU Oradea, scor 99-76. Oaspeții au dominat partida încă din primul sfert, reușind să-și mențină avantajul pe tot parcursul partidei. Milos Komatina a tonul unei posibile reveniri printr-un run de 5 puncte, ajutat ulterior de Brandon Randolph și Sherwood Brown, scor 50-62, însă Dragan Zekovic oprește imediat inițiativa timișorenilor cu o aruncare de la mare distanță. Pavle Reljic stabilește scorul final al partidei prin primele sale puncte în calitate de jucător al celor de la CSM CSU Oradea.

Cel mai bun marcator al celor de la SCM Timișoara a fost Brandon Randolph, cu 13 puncte la care a mai adăugat 3 recuperări și 4 pase decisive, toate pentru un indice al eficienței de +11.

În partida tur, sala Constantin Jude din Timișoara a găzduit o confruntare spectaculoasă între BC SCM Timișoara și U-BT Cluj-Napoca. Cele două formații s-au aflat într-o formă ofensivă foarte bună, drept dovadă stând cele 176 de puncte marcate. În cele din urmă, datorită unei mai mari concentrări pe final, deținătoarea Cupei României s-a impus cu 90-86.

Atunci, pentru U-BT, Kyndall Dykes a fost din nou cel mai bun marcator, terminând partida cu 20 de puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive, în timp ce Nandor Kuti a înscris 16 puncte, toate în prima repriză. De partea cealaltă, BC SCM Timișoara a avut patru jucători în double-digits: Sherwood Brown, cu 14 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive, Brandon Randolph, cu 14 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, Marko Stojadinovic, cu 13 puncte și Vladan Vukosavljevic, cu 12 puncte, 6 recuperări.

Cele două formații s-au întâlnit de 44 de ori până acum, iar U-BT Cluj Napoca este liderul meciurilor directe, cu 28 de victorii.

Partida se joacă luni, 10 decembrie, începând cu ora 18.00 în sala Polivalentă Cluj-Napoca. Meciul se va transmite în direct pe Digi Sport 4.

 

*foto: Facebook Baschet SCM Timișoara

 

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!