Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca primește vizita Coronei Brașov în ultimul meci al primei faze

U-BT Cluj-Napoca primește vizita Coronei Brașov în ultimul meci al primei faze

Sâmbătă, 20 ianuarie, U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui CSM Corona Brașov, în ultima etapă a primei faze a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Formația gazdă are un bilanț de 15-0 și își dorește să rămână neînvinsă și să intre cu opt victorii în faza secundă a campionatului.

U-Banca Transilvania parcurge un sezon excelent, încasând doar patru înfrângeri până în acest moment, toate în EuroCup. În rest, clujenii au câștigat 28 de partide, aflându-se în situații foarte bune atât pe plan intern, cât și pe plan extern.

De partea cealaltă, Corona a fost una dintre surprizele plăcute ale competiției, reușind să se adapteze rapid la Liga Națională și adunând zece victorii și cinci înfrângeri. Brașovenii au produs câteva surprize și au arătat un baschet bun, profitând de un joc agresiv.

În etapa precedentă, gruparea lui Ionuț Bâscoveanu nu a evoluat, însă în runda a 16-a, aceasta a trecut fără probleme de Laguna București: 85-70. Tot cu trupa din Capitală a fost și ultimul meci din campionat al trupei lui Mihai Silvășan, iar rezultatul a fost același (87-69).

În tur, U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 87 la 73, grație unui double-double al lui Emi Cățe (13 puncte, 10 recuperări). Cel mai bun jucător al Coronei Brașov a fost CJ Williams: 19 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive.

Liderii gazdelor sunt Emanuel Cățe (14.4 puncte, 8.1 recuperări), Bryce Jones (5.1 pase decisive), Mihai Măciucă (12.1 puncte, 4.1 recuperări) și Jarell Eddie (50% de la distanță, 3.1 triple/meci).

În schimb, remarcații oaspeților sunt veteranul Ousmane Barro (10.3 puncte, 7.4 recuperări), care se va întoarce pe terenul fostei sale echipe, Jacoby Armstrong (12.3 puncte, 4.1 recuperări) și Brandon Anderson (11.8 puncte, 6.5 pase decisive, 4.3 recuperări).

Din punct de vedere statistic, U-BT stă mai bine decât Corona la toate capitolele, cea mai mică diferență fiind la numărul recuperărilor ofensive: 12.7 – 12.6.

Confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM Corona Brașov va fi arbitrată de Laszlo Bukuresti, Mate Andras Stretea și Dragoș Barbu, iar comisar va fi Doru Vinași. Meciul va începe la ora 18:00, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, și va putea fi urmărit, în direct, pe FRB TV.

*foto: Facebook – Corona Brașov

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!