Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca primește vizita finalistei sezonului precedent de EuroCup

U-BT Cluj-Napoca primește vizita finalistei sezonului precedent de EuroCup

U-BT Cluj-Napoca joacă din nou în 7DAYS EuroCup miercuri, 8 martie, atunci când pe terenul campioanei României sosește Frutti Extra Bursaspor, finalista ediției precedente a competiției.

Înaintea jocului direct diferența între cele două este de trei victorii, în favoarea turcilor, care stau cu 7-7 bilanț, iar U-BT are 4-10 și ocupă poziția a noua, cea care nu duce în playoff. Turcii și-au recuperat săptămâna trecută duelul restant cu JL Bourg, partidă pe care au câștigat-o pe teren propriu cu 92 la 82, francezii reușind să conducă doar în primul sfert și în unele secvențe din cel de-al doilea parțial.

În tur, U-BT a avut o primă repriză foarte bună în Turcia, diferența făcându-se după revenirea de la cabine și Bursaspor s-a impus atunci cu 95-80. În acel moment, a fost primul duel pe care formația lui Mihai Silvășan l-a pierdut la mai mult de cinci puncte diferență în EuroCup.

Ultima repetiție pentru turci înaintea deplasării la Cluj-Napoca a fost un meci în fieful lui Anadolu Efes (63-82), iar U-BT a trecut pe teren propriu de CSO Voluntari cu 74 la 66, la prima întâlnire în campionat între cele două după finala de anul trecut. Bursaspor a avut trei jucători în double figures în jocul cu Anadolu, Saybir fiind liderul echipei cu cele 15 puncte și 5 recuperări reușite.

Adversara lui U-BT a rămas recent fără Ahmet Duverioglu, acesta anunțându-și plecarea ca urmare a evenimentelor tragice provocate de cutremurele din Turcia și Siria, el luând o pauză de la baschet pentru o perioadă. În meciul tur cu „studenții”, Duverioglu a petrecut 16 minute pe parchet și a terminat cu 2 puncte, 6 recuperări, respectiv 3 intercepții.

În lotul turcilor au disputat recent două jocuri în EuroCup și Sindarius Thornwell, respectiv Aubrey Dawkins, primul fiind un jucător cu 160 de meciuri în NBA, iar cel din urmă a sosit în luna ianuarie a acestui an la Bursaspor. Pentru oponenții Clujului joacă și un fost baschetbalist din LNBM, David Dudzinski, acesta întâlnindu-se de opt ori cu U-BT pe parcursul sezonului 2016/2017, pe când evolua la Steaua CSM EximBank București. El a avut medii de 10.8 puncte și 5.9 recuperări în acele partide.

Bursaspor are cinci jucători în double figures la puncte, pe lângă Dudzinski fiind pe această listă și Onuralp Bitim, Derek Needham, Zach Auguste și Anthony Clemmons. La U-BT asemenea cifre au Leo Meindl, Andrija Stipanovic, Patrick Richard, Kasey Shepherd, iar Karel Guzman și Nemanja Gordic sunt aproape de 10 puncte pe meci.

Cifrele pe ofensivă sunt aproape identice în cazul celor două echipe, clujenii fiind în avantaj la recuperări și assist-uri, iar la procentajele de la două puncte ambele sunt în Top 5. Campioana României pierde însă mult la precizia aruncărilor din spatele arcului de cerc în comparație cu turcii. Defensiv, Bursaspor permite mai puține puncte oponenților, dar este sub U-BT la diferite categorii, diferențele nefiind semnificative.

Jocul din BTarena va avea loc miercuri, 8 martie, începând cu ora 19.30 și o să fie transmis în exclusivitate pe Prima Sport 2.

*foto: euroleaguebasketball.net

1 comentariu la aceasta stire:
  • Silvois :

    Clarviziune
    Am un feeling. Batem!

    cu 1 an în urmă (06.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!