Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui BC CSU Sibiu în Derby-ul Transilvaniei

U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui BC CSU Sibiu în Derby-ul Transilvaniei

Sâmbătă, 22 octombrie, în BTarena, va avea loc duelul între U-BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu, ce contează pentru etapa a patra a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Ambele formații caută să își păstreze invincibilitatea în campionat, însă trupa gazdă este favorită clară.

De-a lungul ultimilor 20 de ani, confruntările dintre U-Banca Transilvania și CSU Sibiu au reprezentat una dintre atracțiile principale din prima divizie de baschet masculin a României. Cele două rivale s-au întâlnit în numeroase rânduri în playoff sau în meciuri eliminatorii, iar spectacolul a fost de multe ori nu doar în teren, ci și în tribune.

De această dată, însă, partida între alb-negri și galben-albaștri nu se anunță a fi la fel de echilibrată ca în trecut. U-BT a progresat foarte mult în ultimii ani și a început să obțină performanțe tot mai mari la nivel european, jucând în prezent în EuroCup, în timp ce CSU a ratat în sezoanele precedente prezența în primele patru grupări ale campionatului.

În ciuda acestui aspect, ambele formații sunt neînvinse în primele trei etape ale Ligii Naționale. Clujenii au trecut de CSM Ploiești, FC Argeș Basketball și SCM U Craiova, iar sibienii s-au impus împotriva lui FC Argeș Basketball, CSM Miercurea Ciuc și CSM Târgu Mureș.

În schimb, cele două tabere nu au avut aceeași soartă în Cupa României. U-Banca Transilvania a reușit să se califice în Final 8-ul competiției, în ciuda unei înfrângeri cu CS Dinamo București, în timp ce CSU Sibiu a ratat calificarea, după eșecul de la Mediaș cu SCM Timișoara.

Pentru elevii lui Mihai Silvășan, disputa de sâmbătă va reprezenta al doilea joc de pe teren propriu din acest sezon. „Studenții” au debutat în BTarena miercuri, cu ocazia confruntării cu Cedevita Olimpija Ljubljana, din 7DAYS EuroCup, reușind prima victorie din istoria clubului în această competiție: 94-76.

Principalii remarcați au fost Stefan Bircevic, care a stabilit un nou record personal de puncte în EuroCup (24 de puncte), și Leo Meindl (19 puncte, 11 recuperări), sportiv ce a reușit să depășească borna celor zece puncte marcate în toate cele opt meciuri oficiale disputate până acum.

De partea cealaltă, principala armă din lotul lui Miguel Angel Hoyo este Roberts Blumbergs, care are medii de 19.0 puncte și 6.0 recuperări. De asemenea, Gaston Whelan, jucătorul adus pe malul Cibinului după accidentarea lui Unai Mendicote, s-a integrat rapid în echipa sibiană și a avut prestații bune.

În sezonul 2021-2022, U-BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu s-au întâlnit de patru ori, trei dintre jocuri fiind adjudecate de către alb-negri. În campionat, fiecare formație s-a impus pe teren propriu, în timp ce în sferturile Ligii Naționale, clujenii au câștigat ambele confruntări (89-79, 81-86).

Din 2005 și până în prezent, cele două rivale ș-au duelat de 81 de ori, scorul fiind 53 la 28 pentru campioana en-titre a României. Partida de sâmbătă va începe la ora 20:15 și va putea fi urmărită, în direct, pe Digi Sport 4 și Prima Sport 5.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!