Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui CSA Steaua București în ultima etapă

U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui CSA Steaua București în ultima etapă

Sâmbătă, 18 ianuarie, BTarena va găzdui confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și CSA Steaua București. Partida contează pentru etapa a 14-a a Ligii Naționale și va începe la ora 19:00, fiind transmisă în direct de Digisport 4.

Ambele formații sunt deja calificate în Top 6. Echipa gazdă are 11 victorii și doar două înfrângeri, ocupând astfel poziția secundă, la egalitate de puncte cu CSM CSU Oradea (24). În schimb, trupa oaspete are șase victorii și șapte înfrângeri și se află pe locul al 4-lea.

Steaua a obținut calificarea în etapa precedentă, când a învins-o pe marea rivală CS Dinamo Știința București cu scorul de 73-70. Acel succes a venit la doar câteva zile după ce elevii lui Cătălin Burlacu fuseseră eliminați din Cupa României de gruparea lui Tudor Costescu.

Spre deosebire, U-BT Cluj-Napoca a reușit să se califice în Final Four-ul Cupei României, depășind-o chiar pe deținătoarea trofeului, BC CSU Sibiu. În retur, alb-negrii au pierdut la un punct (78-77), însă au avut de partea lor rezultatul din partida-tur: 83-64.

Așadar, echipa lui Mihai Silvășan pare să fie mai în formă decât adversara sa. În plus, ardelenii au un avantaj moral datorită victoriei din etapa a 7-a a Ligii Naționale. Atunci, U-Banca Transilvania a învins-o pe CSA Steaua la o diferență de 24 de puncte: 88-64.

Cei mai buni jucători ai disputei din Sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul” au fost: Kerron Johnson (19 puncte), Darko Planinic (16 puncte), Donatas Tarolis (16 puncte) și Will Davis (13 puncte).

Din punct de vedere al confruntărilor directe, echipa din Capitală este condusă cu 24 la 13. Medaliata cu bronz a stagiunii 2018-2019 a ieșit învingătoare în ultimele cinci dueluri cu vicecampioana din 2017 și 2018.

La nivel statistic, lupta este destul de echilibrată însă tot U-BT are cifrele mai bune: puncte (87.3 – 81.5), recuperări (37.5 – 35.1), pase decisive (18.3 – 14.7), eficiență (103.2 – 91.1), intercepții (7.9 – 6.2), aruncări libere (77.0% - 75.2%), aruncări de două puncte (58.7% - 53.6%) și aruncări de trei puncte (37.1% - 34.8%). În schimb, Steaua stă mai bine la capace (2.8 – 2.2) și la turnoveruri (11.6 – 15.6).

Într-adevăr, posesiile pierdute par să fie cea mai mare problemă a taberei clujene în această stagiune. Atât în duelul cu SCM U Craiova, cât și în cel cu BC CSU Sibiu, au existat momente de câteva minute în care U-BT Cluj-Napoca a făcut niște turnoveruri care au schimbat soarta meciurilor.

Prin urmare, ardelenii sunt nevoiți să fie foarte atenți la acest aspect în întâlnirea cu CSA Steaua București. Formația lui Cătălin Burlacu practică un baschet rapid, curajos în ofensivă și dispune de multe arme care pot pune probleme adversarei.

În același timp, trupa gazdă are niște baschetbaliști foarte experimentați ce au arătat până în acest moment un joc colectiv excelent. Așadar, dacă U-BT va reuși să își impună ritmul, atunci va fi foarte dificil pentru echipa din București.

Din punct de vedere al loturilor, CSA Steaua București evoluează în continuare fără Andrei Mandache, în timp ce la U-BT Cluj-Napoca a revenit recent Karlo Zganec. Totuși, în disputa cu BC CSU Sibiu, Patrick Richard a suferit o accidentare și rămâne de văzut dacă acesta va fi disponibil.

Chiar dacă nu mai există nicio miză legată de calificărea în Top 6, cu siguranță, ambele formații își doresc victoria. Alb-negrii au încasat două înfrângeri consecutive pentru a doua oară în această stagiune și nu își doresc să piardă al treilea meci consecutiv, iar CSA Steaua București își poate consolida poziția a patra în LNBM și, implicit, să acumuleze puncte foarte importante.

*foto: Răzvan Păsărică/Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!