Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui CSM Târgu Jiu în etapa a 6-a a Ligii Naționale

U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui CSM Târgu Jiu în etapa a 6-a a Ligii Naționale

Vineri, 18 noiembrie, după trei săptămâni de pauză, U-BT Cluj-Napoca și CSM Târgu Jiu revin pe teren într-un meci din cadrul etapei a șasea a Ligii Naționale de Baschet Masculin, ediția 2022-2023.

Ardelenii vin după o perioadă complicată, în care au avut patru jucători plecați la echipele naționale (Patrick Richard, Emanuel Cățe, Nandor Kuti – România; Leonardo Meindl – Brazilia), astfel încât antrenamentele nu s-au desfășurat în efectiv complet.

De asemenea, campioana României a făcut o mutare surprinzătoare în această pauză, înlocuindu-l pe Jordan Taylor, baschetbalist ce înregistrase medii de 12.0 puncte, 4.3 pase decisive și 3.8 intercepții în Liga Națională, cu Nemanja Gordic, cel mai bun marcator din istoria Ligii Adriatice.

Duelul de vineri nu va reprezenta doar debutul lui Gordic în LNBM, ci și a lui Thomas Kottas, noul pivot al lui CSM Târgu Jiu. Acesta a început sezonul în Grecia, alături de ASK Karditsa, însă a ales în urmă cu doar câteva săptămâni să se transfere în România, unde va fi antrenat de Porter Troupe.

Până în acest moment, cele două adversare se află la poli opuși. U-BT Cluj-Napoca are un bilanț de 4-0 și împarte prima poziție a clasamentului cu CS Rapid București. În schimb, CSM Târgu Jiu are patru înfrângeri și nicio victorie și ocupă ultimul loc al conferinței A.

Alb-negrii au evoluat excelent în campionat și sunt lideri la puncte (96.0), pase decisive (25.5), eficiență (121.8), capace (3.5), procentajul aruncărilor de două puncte (62%) și la procentajul aruncărilor de trei puncte (50.5%).

De partea cealaltă, cel mai bun aspect al jocului gorjenilor este reprezentat de recuperări, acolo unde CSM Târgu Jiu se situează pe locul 7 (35.5). Alb-albaștrii obțin, în medie, 10.5 recuperări ofensive și 25.0 recuperări defensive.

În primele patru meciuri, liderii lui U-BT au fost Karel Guzman (13.8 puncte), Emi Cățe (6.8 recuperări) și Jordan Taylor (4.3 pase decisive). Din tabăra oaspeților s-au remarcat Xavier Cannefax (15.3 puncte), Tyler Creamer (8.3 recuperări) și Dylan Frye (3.5 pase decisive).

Confruntarea din BTarena va începe la ora 18:00 și va putea fi urmărită, în direct, doar pe FRB TV.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!