Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui CSO Voluntari în derby-ul etapei a 12-a

U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui CSO Voluntari în derby-ul etapei a 12-a

Astăzi, 7 decembrie, va începe etapa a 12-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, iar mâine, 8 decembrie, vom avea primul derby al acestei runde. Este vorba de confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari, câștigătoarele ultimelor patru cupe ale României.

Mai mult decât atât, formațiile care se vor întâlni vineri ocupă primele două locuri în grupa A și se află într-o formă foarte bună. U-BT Cluj-Napoca are nouă victorii pe plan intern și se descurcă excelent și pe plan extern, având un bilanț de șapte meciuri câștigate și trei pierdute în EuroCup.

La începutul acestei săptămâni, în 5 decembrie, campioana României s-a deplasat în Turcia, unde a fost învinsă cu scorul de 95 la 84 de Turk Telekom, o grupare care, deși avea la dispoziție doar trei străini, a impresionat prin efortul depus.

Așadar, ca urmare a acestui rezultat, U-Banca Transilvania își dorește, cu siguranță, să șteargă impresia arătată în Semilună și să înceapă o nouă serie de victorii, care să pregătească cele două partide de pe teren propriu care urmează în BKT EuroCup.

De partea cealaltă, CSO Voluntari nu a mai pierdut de aproape două luni, de la încleștarea cu CS Rapid București din 13 octombrie, care a avut nevoie de o repriză de prelungiri. De atunci, ilfovenii au obținut trei victorii în European North Basketball League și șase rezultate pozitive în campionat.

În ultimul joc din campionat, alb-albaștrii au trecut cu 72 la 68 de CSM Corona Brașov, în timp ce alb-negrii s-au impus cu 98 la 81 în fața lui CS Rapid București, fiind lipsiți de serviciile lui Bryce Jones, care s-a accidentat în duelul cu Lietkabelis. Totuși, fundașul american s-a recuperat și a jucat în disputa din Ankara, însă nu la capacitate maximă.

În tur, U-BT Cluj-Napoca a câștigat cu 86 la 73 confruntarea cu CSO Voluntari, liderii formației lui Mihai Silvășan fiind Emanuel Cățe (12 puncte, 11 recuperări, 5 pase decisive, 2 capace), Karel Guzman (15 puncte, 5 recuperări), Adam Mokoka (15 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive) și Jarell Eddie (14 puncte, 2 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Trevon Allen (22 de puncte, 3 pase decisive), Alexandru Olah (12 puncte, 6 recuperări) și Kwamain Mitchell (10 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări).

Până în acest moment, cel mai bun baschetbalist al gazdelor a fost Cățe, care are medii de 14.6 puncte, 8.1 recuperări și 2.1 pase decisive, fiind în topul Ligii Naționale la capitolul eficienței.

Un alt jucător care a impresionat în acest început de sezon a fost Eddie, sportiv ce are un procentaj de la distanță de 54.3%, marcând, în medie, 3.1 coșuri de trei puncte/partidă.

În schimb, adversarii au doi jucători cu medii de 15.2 puncte/meci. Este vorba de Trevon Allen, shooterul din lotul lui Ainars Bagatskis, și de Rashard Odomes, care și-a revenit recent după o accidentare și care se remarcă cel mai mult prin coșuri din interiorul semicercului.

Din punct de vedere statistic, U-BT Cluj-Napoca stă mai bine la toate capitolelele, cu excepția recuperărilor ofensive (11.7 – 12.1), capacelor (3.4 – 3.9) și greșelilor (14.8 – 12.0).

Duelul dintre U-BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari va începe la ora 18:00 și va putea fi urmărit, în direct, pe Digi Sport 4 și pe Prima Sport 3.

*foto: Facebook – CSO Voluntari - Baschet

2 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Mda
    Iar o ora de desfasurare nepotrivita in timpul saptamanii motiv pentru care eu (si probabil destui altii) nu vom ajunge la sala.
    (Eram pe drum si nu am vazut meciul cu turcii, nu am simtit nevoia sa vad inregistrarea dar, dupa ce am citit prin comentarii, meciul asta ar trebui sa aiba rolul de aducere cu picioarele pe pamant mai ales ca Voluntari pare ca se prezinta mai in forma decat Rapidul)

    cu 4 luni în urmă (07.12.2023) Raspunde
  • varu silvois :

    avand in vedere ca jocul va avea loc la Cluj
    ....nu pot aparea surprize, echipa chiar si in Turcia a jucat baschet, erorile insa....au pus capac! Haide U.

    cu 4 luni în urmă (07.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!