Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca rămâne neînvinsă și după derby-ul de la Oradea

U BT Cluj-Napoca rămâne neînvinsă și după derby-ul de la Oradea

U BT Cluj-Napoca a câștigat derby-ul cu CSM CSU Oradea din etapa a 19-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Partida desfășurată astăzi, 29 ianuarie, în Bihor s-a încheiat cu scorul de 81-79 , la capătul unui joc în care clujenii au avut 15 puncte avantaj, dar totul avea să se decidă în ultimele secunde.

Partida din Arena Antonio Alexe a avut un start alert, cu reușite de la distanță de fiecare parte. După doar 3 minute scurse de pe tabelă, U BT Cluj-Napoca conducea cu scorul de 12-8. Gazdele au reușit egaleze, după două triple la rând venite de la Holt și Gavrilovic. Stipanovic a irosit două libere, iar Green a mai lovit o dată de la distanță și scorul devenea 19-16 pentru orădeni. După un time-out a venit momentul clujenilor să marcheze două triple și să egaleze situația pe pe tabelă. Echilibrul s-a păstrat până la finalul actului inaugural, când Ștefan Grasu cu un slam dunk pe contraatac ăși ducea echipa în față, 26-24. Tot tânărul jucător român a marcat primele puncte și din actul secund, de la linia de pedeapsă. Guzman a marcat spectaculos după o intercepție iar Cristian Achim solicita rapid timp de odihnă. Orădenii și-a regăsit apoi cadența de la distanță și au reușit să egaleze din nou, la 32. Kris Richard, cu o nouă triplă, l-a determinat pe Mihai Silvășan să ceară și el timp de odihnă. Clujenii au reacționat bine și au marcat 7 puncte la rând. Fometescu nu le-a permis oaspeților să se desprindă la mai mult de două posesii și a făcut ca scorul să devină 39-37. Stipanovic și Brown au mai pus 5 puncte pentru echipa lor iar diferența creștea când mai erau 90 de secunde din prima repriză. CSM CSU Oradea nu a reușit să mai puncteze și prima repriza, care se încheia cu scorul 50-37 pentru U BT Cluj-Napoca.

Repriza secundă a început cu o triplă pentru orădeni prin Ogden, ca mai apoi, Green cu o reușită asemănătoare să reducă diferența la una din doar două cifre. Stefan Bircevic și Guzman au fost „on-fire” în sfertul trei, fiind singurii marcatori clujeni, ducând scorul la 63-48. Oradea a marcat 5 puncte la rând și reducea din handicap. În ultimele secunde ale sfertului, Ogden a marcat două libere după o intercepție, cu care închidea sfertul trei cu scorul de 65-58, tot în favoarea lui U BT. Elevii lui Cristian Achim au început perfect secvența decisivă, iar după o triplă venită pe mână lui Markovic au redus deficitul la doar o posesie, când mai erau 7 minute de joc. Clujenii au rămas cu doar 5 puncte marcate până la jumătatea ultimului sfert, când Stewart lovea de la distanță și scorul devenea 73—69. Bickauskis a marcat pe pătrundere, ca mai apoi bihorenii să rateze două șanse de a egala. Guzman a refăcut diferența de două posesii, după care Bickauskis mai înscria o dată pe pătrundere. Oradea a mai avut o șansă de a egala dar Markovic a fost prea îndrăzneț cu o încercare de dunk peste Stipanovic. Stewart a marcat două libere la următoarea fază. Green i-a ținut în viață pe orădeni, tot de la linia de fault, când mai erau 18 de secunde de joc. Brown a fost trimis la linia de fault, de unde a fost precis și scorul devenea 79-75. A urmat un time-out, iar Kris Richard a semnat un four-point-play cu care a egalat. Au mai rămas 9 secunde pentru clujeni să câștige un meci pe care l-au avut în buzunar. Patrick Richard cu un tip in a decis jocul , 81-79.

U-BT Cluj-Napoca a avut patru jucători în double-digits: Stefan Bircevic (16 puncte), Karel Guzman (13 puncte), Elijah Stewart (12 puncte) și Brandon Brown (11 puncte). În aceeași situație s-a aflat și CSM CSU Oradea: Mark Ogden Jr. (16 puncte), Garlon Green (14 puncte), Kris Richard (14 puncte) și Stephen Holt (11 puncte).

foto: U BT Cluj-Napoca (facebook)

58 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Watson și Grasu
    Meci foarte bun făcut de Watson și de Grasu fata de ce au jucat în ultimul timp, am avut puține emoții pe final, ambele echipe au jucat foarte bine, un meci cu mult peste nivelul campionatului. Sper sa batem și în Ucraina.

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca RobertMugabe :

    Meci frumos
    Peste nivelul campionatului. Am crezut prea repede ca am castigat. Ma bucur ca Oradea a jucat bine si sper sa isi revina , sa vedem cat mai multe meciuri bune.Bircevici si Guzman din ce in ce mai buni

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    frumos cu final si atmosfera demne de o finala.
    Felicitari amblelor echipe si lui "U" pentru o victorie mult mai grea fata de au anticipat probabil majoritatea (ma includ si pe mine aici).

    La Oradea m-au impresionat atat reusitele din afara cat mai ales jucatorul nou adus. Nu am apucat sa il vad prea mult dar cel putin azi a aratat multiple calitati. Daca vor reusi sa il tina si sezonul urmator il vad ca titular de drept si cu multe minute.

    Dat fiind recentele probleme de sanatate de la Oradea, ma asteptam ca echipa clujeana sa ii oboseasca mai mult si sa isi faca meciul mai usor

    Una peste alta, multele cosuri de 3 primite de "U" ar trebui sa ii puna pe ganduri mai ales ca si (cel putin) urmatorul adversar din BCL pare a prefera aceeasi varianta ofensiva.

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Hmm
    U-BT a experimentat azi valabilitatea zicalei "pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești".
    Au coborât nivelul concentrării în prea multe momente, iar Silvă a insistat prea mult cu mâinile moarte în teren și asta era să-i coste victoria. Greșeala aia enormă a lui Stewart din final a fost incredibilă..
    Oradea a jucat extraordinar și au fost foarte aproape de o victorie mare, și-au revenit extrem de repede din pumnii portughezilor. Sper să mai vedem multe meciuri de nivelul ăsta...

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Meci frumos
    Am pierdut meciul dar se pare ca am invins o bariera psihologica care bloca echipa.
    Mi-a placut determinarea cu care au jucat cele doua echipe.
    Ma intreb cum ar fi aratat meciul daca am fi avut si noi un PG de valoarea lui Brown.
    Poate la viitoarea intalnire.
    Felicitari CSM!
    Felicitari U-BT !

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Time to say good bye
    Înainte ca arbitrul să vadă reluarea și să anunțe dacă coșul victoriei a fost valabil sau nu, Cuic s-a dus la Sere și i-a zis la ureche, în vacarmul sălii:"...dacă batem noi azi, atunci voi bateți în finală!", apoi au dat mâna s-au despărțit și au așteptat verdictul...

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    felicitari U
    un rezultat si mai ales un joc cu mult peste ce m-am asteptat. se pare ca suntem pe calea cea buna. preferam jocul asta in meciul cu voluntari
    succes ambelor echipe mai departe

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Maradona
    Citat transpus la Petrica: a fost Mana lui Dumnezeu.

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    App
    De romani: 11pct total, 5 fome, 6 grasu. DEZASTRU!!!
    Kuti nici macsr nu si mai pune problema sa arunce la cos, ce sa mai, Chetreanu era peste el; Bobe da airball singur din 0. Cu ce Dzeu sa joci la nationala? Poa sa vina antrenor si Pop.

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • BC CSU Sibiu mircealitCSU:

      studentU
      Pai cum? Romanul Kris Richard cu cosul de 3+1 ca sa egaleze meciul iar romanul Petrica cu game-winnerul, ce vrei mai mult?

      Fac si eu misto, dar e un pic jale, da. Sper ca tinerii sa progreseze si sa ajute mai mult pe viitor (ma refer aici la Grasu si Colceag, ca la Oradea nu am vazut sa vina ceva din spate)

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Bun si ce facem ?
      Ne inscriem la campionatul de U23, ca dupa aceasta virsta ai nostri baieti se plafoneaza sau se pensioneaza. Aceasta regula U-citofi ( idioata, dupa parerea mea ) face mai mult rau. Unde este generatia care in 2017 facea furori la tineret ? Kuti mai mult accidentat, Bobe plafonat dupa cum s-a vazut si ieri, Uta joaca crispat, Olah plafonat, doar Cate mai joaca 15-20 minute prin Spania. Diculescu si Tohatan singurele sperante care joaca ceva apropiat de baschetul modern. Eu tot astept ca tineri plecati de mici prin strainataturi sa creasca si sa se afirme prin diverse campionate si daca vor dori vor juca si pentru nationala.

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca CCI:

      In sfarsit o zice cineva pe aia dreapta
      Kuti este doar o umbra a ceea ce era la juniorat, nu stiu de ce se mai insista atata pe el…ar trebui sa ne focusam pe colceag si grasu, care vin din spate cu ceva, dau semne ca misca.Fara niciun hate aruncat aiurea spre Kuti, cred ca vede si el ca nu mai e cum era odata, dar ar trebui sa trecem peste acest subiect

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      Tot
      Pt aparare ii jucat. Inclusiv in BCL. Amu, daca o luam pe aia dreapta, parca sunt mai importante 1-2 posesii aparate bine decat 1-2 cosuri date intamplator de Grasu sau Colceag. Cel putin in meciurile cu miza. In rest si eu sunt de acord ca ar trebui jucat mai mult cei doi. Sau, de ce nu, si Lapuste?

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • BC CSU Sibiu mircealitCSU:

      TitiAcs
      Totusi cred ca exagerezi un pic. Nu e realist sa astepti ca dintr-o generatie, toti jucatorii promitatori sa si ajunga jucatori de valoare. Da, este un pic trista situatia cu Bobe si Kuti, insa totusi, din acea generatie il avem pe Cate care joaca in cea mai buna liga din Europa, lucru deloc mic, Uta care joaca bine anul asta la Sibiu, Tudor Gheorghe care isi face treaba la Pitesti etc. Deci nu e o generatie chiar ratata, mai ales ca baietii au doar 24-25 de ani inca, de acum ar trebui sa-si dea drumu. Iar din spate vine Tohatan, Diculescu, Maciuca... pe langa baietii de la Cluj care cred ca sunt foarte talentati. Grasu mi se pare foarte talentat insa eu cred ca s-a gresit cu el cand a fost pus pe pozitia 4, el trebuia sa fie impins sa joace pe 3. Colceag e un super talent si el. Deci speranta este, chiar multa as zice eu avand in vedere cat de prost este sistemul in Romania. Acestea fiind spuse, daca vrem sa fim si noi cineva in baschetul european, trebuie investitii enorme la nivel de juniori.

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @mircea
      Nu e nimeni absurd sa creada ca in fiecare generatie trebuie sa fie jucatori valorosi. Dar acea generatie ( 2017) a cuprins jucatori de valoare cit-de-cit si in care multi si-au pus sperante. Un cinci ca Bobe-Kuti-Olah-Uta si peste toti Cate, care toti joaca si la nationala de seniori nu a mai avut tare de mult Romania. Stii de cind ? Ce zici de generatia Opsitaru-Branisteanu-Ermurache-Fluturas ani 80. Sau mai aproape cea cu Ghita Muresan- Rosnafschi- Stefan-Alexe- Sinevici si ceilalti din generatia anilor 90. La tineret au facut minuni , dar apoi la seniori doar Ghita si Rosnafschi au performat international. Eu m-am exprimat impotriva reguli absurde U21 care da un loc gratuit unora si ii conduce spre plafonare pe cei care trec de acea virsta. Cum sa-si revina Kuti sau Bobe dupa accidentari daca stiu ca vor juca 5-10 minute. Ce pot arata , in afara de trac si frica de a gresi. Practic acea generatie s-a IROSIT ! Iar cum e greu sa prinzi contracte afara, nu vad cum sa-si revina toti la o forma competitiva. Eu sunt de parere ca locul trebuie sa-l obti prin valoare, munca si daca este, de ce nu, talent.

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Meciul de azi...
    ...nu a fost despre azi și concluzia nu e 81 - 79, cu un tip-in foarte fain al lui Pat. Au jucat două echipe cu priorități diferite. Fiecare a muncit în sensul în care avea nevoie. Ambele au ieșit câștigate pe moment. Pe termen lung, însă, nu e aceeași poveste. Mai avem de lucru, mai e mult până departe, dar esențial e că suntem pe drumul cel bun.

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Da
    Meci superb, demn de 2 campioane. Bickauskis in nota obisnuita, un dezastru si psihic si in teren. Felicitari Clujului, dar un singur lucru nu inteleg la ei. Ai un sezon impecabil atat in plan intern cat si in Europa, de unde atatia nervi? Atitudinea "blase" o inteleg, Hogue ii spunea la final lui Grasu ca "yeah, they can ball", iar Stewart a facut o fata de "serios?" cand a intrat prima de 3 a lui Ogden, zici ca au venit sa joace cu juniorii de la liceul economic. Dar nervii la alde Guzman, Hogue sau Stipanovic, sa nu mai zic de iesirea lui Bircevic, nu ii inteleg absolut deloc. Ei intre ei ca lot par ca se inteleg, dar e extrem de multa tensiune care se revarsa pentru niste nimicuri. Frate, e sfertul 1, a gresit Stoica, de ce urlii 2 minute la el? Puteau fi 2 tehnice lejereanu. Hogue, reactie de grobian cu Vescan, amenintari pe fata, Guzman sa nu mai zic, un pacalici. Care sa fie cauza?

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      Good catch
      Sunt de aceeasi parere. Desi au un sezon senzational pana in acest moment, baietii trebuie sa inteleaga ca in campionat sunt inca 2-3 echipe care joaca baschet si pe care ar trebui sa le respecte mai mult. Eu cred ca de conducerea tehnica porneste totul ca doar nu ii trazneste lui Hogue, dintr o data, s o faca pe desteptul. In BCL au cu totul alta atitudine, atat fata de adversar, cat si fata de arbitrii. E un pic de infatuare zic eu prematura. Totusi, inca n au castigat nimic sezonul asta. As pleda si eu pentru mai mult respect. Daca puneau capul in pamant si trageau de ei ceva mai mult, atentie, nu 90-100%, ci doar ceva mai mult, eu cred ca puteau tine Oradea la 10p aseara. In fine, discutii…

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Grobian și păcălici...
      ...pe bune?... Dar chiar nu vă e deloc jenă?... așa ceva...

      P.S. @studentu, îți mai intră unele, dar de data asta ai dat un airball de toată frumusețea

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      Prefer pacaliciul
      Dar explica te, de ce suntem asa, de ce am dat airball? De ce nu avem deloc dreptate si meritam aceste apelative din partea ta? Care le nimeresti tot timpul…sau?

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      Eu
      Cred ca esti putin prea implicat emotional si nu vezi anumite aspecte. Sau poate le vezi dar nu vrei sa le accepti/recunosti.

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      @baschet.ro
      Si, domnilor, poate incercati va rog moderati astfel de comentarii, atacuri la persoana si cuvinte jignitoare ca grobian si pacalici. Nu aduc nici un beneficiu nimanui. Sunt doar frustrari pe care cineva nu le poate stapani si le varsa pe net. Va rog.

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @studentu
      O să-ți explic imediat, într-un comentariu separat. Cât despre ”Grobian și păcălici”, că tot ai sărit ca ars (și o dau cu implicare emoțională, etc) - nu-ți era nimic adresat. Ca să fie pe înțelesul tău, l-am citat pe coelgul orădean care a scris ”Hogue, reactie de grobian cu Vescan, amenintari pe fata, Guzman sa nu mai zic, un pacalici. ” Tu ai fost la ”P.S.” cu airball. Primul pe ziua de azi, că iată ai mai dat câteva.

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      și pe cale de consecință...
      ...întrebam dacă nu le e un pic jenă să catalogheze jucătorii de la U ca ”Groban și păcălici”. Treaba ta dacă te identifici cu vreuna din ele sau nu.

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      și pe cale de consecință...
      ...întrebam dacă nu le e un pic jenă să catalogheze jucătorii de la U ca ”Groban și păcălici”. Treaba ta dacă te identifici cu vreuna din ele sau nu.

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Pai
      La mine grobian inseamna prost crescut sau badaran. Sa ameninti un junior mi se pare un gest golanesc, grobian. Guzman iar, dupa cum zicea si colegu, isi flexeaza muschii prea lejer, ca un mic pacalici. Daca asta e de moderatie, moderati-le frate, dar nu i-am bagat si i-am scos de niciunde si nici invective nu am folosit.

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Respect
    Infatuarea unor jucatori de la Cluj este deranjanta si pentru spectatori si pentru adversari.
    Foarte curios ca in BCL Guzman nu-si etaleaza ostentativ bicepsii,iar Stipanovici este imediat pus la punct pentru șicanele sale.
    In LNBM fac asta pentru ca li se permite.
    Astept ca Guzman sa-si umfle muschii si marti in Ucraina.
    Succes U !

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Serios?
      Orice jucator reactioneaza dupa reusite, mai ales spectaculoase. Se pare ca nu ai urmarit meciurile di BCl, de faci astfel de afirmatii. Pentru buna cunoastere a ta, urmareste doar meciul cu turcii sa vezi ca se practica. Si sa vezi si arbitraj corect. Se fluiera si impingerile lui Stipe )e jucatorul cu cele mai multe faulturi comise de la noi), dar si faulturile pe aruncare - cel putin un aspect la care fluierasii de la noi au lipsit la scoala.

      Da, echipele din LNB sunt slabe - cu 3-4 exceptii - dar arbitrii sunt si mai slabi. Iar aceste prostii fluierate de purtatorii de fluier pot sa te scoata din pepeni - cu toate ca nu inteleg nici eu reactiile jucatorilor si consider ca nu-si au locul. Iar problema vine [si] de la conducere ca nu le explica clar care sunt limitarile arbitrilor si sa-i pregateasca si pentru astfel de situatii - nedorite, categoric, dar din pacate prezente in fiecare meci.

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Mda
      Doar ca nu ma duc sa ma incord in fata bancii adverse si a lui Sere. Asta se cam cheama taunting. Dar la voi tot sunt sfinti, joaca cu inima. Cum v-ar pica sa faca Markovic asta la banca voastra in Cluj? Hai sa lasam tam tamul, ca si jucatori au valoare, dar sunt plini de ego si nervi, dupa cum corect si admirab recunostea si studentU.

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      Guzman
      Guzman face aceleași gesturi după Slam in orice competiție, in BCL face mereu, nu mi se pare că e lipsa de respect, nu provoacă pe nimeni, doar se bucură.

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Plus
      Sa fim bine intelesi, nu le stirbesc meritele sau valoarea. Sunt niste jucatori de valoare incontestabila care ne fac cinste in Europa, dar mai usor cu pianul pe scari.

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Nu stiu
      daca e vorba de infatuare. Eu as zice ca s-a acumulat o "oboseala" psihica, pe linga cea fizica. Dar asta este, totdeauna adversari vad la ceilalti problemele. Iar daca ar fi ramas concentrati ( daca mai puteau ) baietii lui U puteau cistiga la 10 puncte si nu ar mai fi fost atitea comentarii. Cit despre muschii lui Guzman, poti sa-i vezi la lucru pe YouTube in meciurile de la Istanbul si Israel. Dupa aproape toate dunk-urile isi incoarda muschii. Deci nu e vorba doar de Oradea. Din duelul Cluj-Oradea se pare ca va profita Voluntariul. Lupta la titlu ramine deschisa intre cele trei, asta este cit se poate de clar. Oradea a facut o achizitie buna in Odgen si clar isi va reveni, conform obiceiului, pina la play-off. Eu imi doresc sa ne intilnim in finala si nu in semifinala ! Pina atunci se termina si campania europeana si poate se mai odihnesc putin.

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Da
      Asa sa fie, dar Oradea imi pare, dupa cum zice toata lumea, la un fundas distanta de sansa la finala. Multa bafta Marti.

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • #LLKB:

      .
      Nu este cea mai fairplay celebrare, dar totusi astfel de gesturi se fac si in ligile mai mari cum ar fi NBA dupa o faza spectaculasa. In schimb gestul lui Bickauskis cand a fost eliminat sau a lui Bobe la celebrarea lui Guzman nu cred ca le-am mai vazut altundeva.

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Vezi
      Exact la asta ma refer, nici noi nu ne vedem intotdeauna propriile uscaturi si recunosc asta, mai ales cand e atata tensiune si frustrare in jur. Bobe sincer nu am vazut ce a facut, dar il cred in stare de orice. Plus ca Guzman, in toata lumina lui, nu am mai vazut jucator care sa puna mana pe cineva din staff-ul echipei adverse nu am mai vazut. Noroc ca Micinic e baiat simtit.

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • #LLKB:

      Pana la urma
      Tensiunea meciului si a programului incarcat pt ambele echipe si-au pus amprenta pe psihicul anumitor jucatori, ceea ce e si normal in astfel de dueluri. Oricum, peste cateva zile toata lumea v-a uita de ce a facut X si ce a facut Y in meciul, dar spectacolul oferit de ambele echipe v-a ramane. La cat mai multe astfel de meciuri

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Dap
      Doamne ajuta, noi sa fim sanatosi.

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Grobian și păcălici...
    ...au fost cuvintele care au fost folosite pentru a descrie doi jucători de la U. Se cere ”respect”, ca și când nu s-ar primi destul. Se clamează ”infatuare”, când de fapt jucătorii nu vor nimic altceva decât să fie lăsați în pace să joace.

    De ieri și până acum s-au scris suficiente neadevăruri și s-a aruncat cu acuze și noroi spre U absolut aiurea. N-am spus nimic fiindcă, deh, mă gândeam că-s înfierbântați și că se vor opri până la urmă și aia e. Dar nu, chestiile astea continuă și deja e lpsit de fair play și bun simț. Domnilor, acceptați-vă neputința de moment, bucurați-vă de o înfrângere frumoasă și terminați cu prostiile.

    Cică Hogue grobian. Domnule, Hogue e un tip absolut de bun simț, căruia nu-i stă în caracter să amenințe. Genul ăsta de chestie înflorită, neprobată, inventată e lipsă crasă de fair play. Vescan a faultat clar la faza aia (se vede foarte bine pe youtube), îi ține cu două mâni brațul stâng al lui Hogue. Sub ochii arbitrulor. Care până la urmă dau fautl spre Hogue. Serios?

    Guzman își ia îmbrânceli peste îmbrânceli, nu vede nimeni nimic. Dar când se manifestă, defulând tensiunea, după două dunkuri (la fel cum se manifestă mulți jucători de baschet) publicul orădean este oripilat de atitudinea lui. Ar fi trebuit să se bucure în liniște?... sau poate să-i fie jenă sau cum?

    Stew probabil s-a mirat mai tare când a dat un umăr în mizeria aia de instalație de panou publicitar din sală. Instalația aia nu e conformă, nu are voie să aibă muchia aia ascuțită și nici să fie ridicată de la sol. Asta TOCMAI pentru că se pot întâmpla accidente de genul celui de ieri. N-au de ce să fie deranjați nici de asta jucătorii, nu?

    Hogue e prieten bun cu Green, de pe vremea când erau la Enisey. Și chiar îl apreciază. Nu a fost nevoie să treacă jocul ca să știe cum joacă Green. Și că they can ball. Iar echipa face studiul adversarului înainte. N-a fost nimeni suprins de nivelul de care e capabilă Oradea. Dar cred că au fost surprinși de două chestii:

    - faptul că Oradea au prins o zi bună la 3 puncte
    - niște decizii foarte tâmpite și incorecte ale arbitrilor

    Nervii jucătorilor au venit pe fondul unui arbitraj prost care a reușit să-i frustreze. Nu e prima oară în campionatul nostru(nici ultima). Iar jucătorii sunt deja probabil exasperați de faptul că MEREU arbitri greșesc. În plus, meciul de ieri pentru U nu a fost un meci de 100%. A fost un meci de ”hai să trecem neaccidentați de partida asta și să ne obosim cât mai puțin, că marți jucăm la naiba în Ucraina și avem de făcut zeci de ore pe drum".

    Închei oservând manifestările și exprimările multora dintre suporterii oradiei. Atât în sală (s-a văzut clar pe transmisia TV) cât și pe social media, aici pe baschet.ro, etc. Variază. De la chibițăreală, făcutul pe fecioarele, la înjurături (cu zâmbetul pe buze, chiar), fantasmagorii și dat cu fundul de pământ, urlete și degete ridicate sau căutat proverbialul nod în papură. Frustrare mare.

    cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Ok
      Cu tot respectul, vad ca venim din doua unghiuri absolut diferite si clar nu vom cadea de acord niciodata, dar absolut tot ce ai zis cu privire la public, manifestari si asa mai departe e perfect valabil si la voi in sala. Sunteti buni, mult mai buni ca noi, nu e nevoie de refulari de genul si pus paie pe foc, si crede-ma, lucrirle astea denota o la fel de mare lipsa de respect pentru adversar. Aia e.

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Nu, de data asta nu, chiar nu...
      ...accept ideea că ”da, așa e cum zici, dar de fapt și la voi e la fel”. Strict la partea de ”sală” pot să spun că avem și noi destui suporteri care sar calul și nu au un comportament pe care eu să-l aprob. DAR! În rest, social media, baschet.ro, etc,. chiar NU e la fel!

      Fanii U își văd de treaba lor, comentează la postările propriei echipe pe facebook, instagram, etc. Dacă e să critice țintă sunt arbitri sau federația (vezi deciziile ”faine” de la începutul sezonului). În general ne vedem de treaba noastră și suntem (aproape sigur) cei mai critici suporteri cu propria lor echipă. Adică eu nu țin minte să fi văzut supoteri ai vreunei alte echipe fiind atât de exigenți cu proprii favoriți cum se întâmplă în cazul nostru (printre altele, ca exemplu amintesc că până anul trecut aici pe baschet.ro a fost roast show Silvășan).

      Eu, ca suporter U, NU am nicio treabă cu celelalte echipe. Așadar, nici cu Oradea. Ba chiar îi urmăresc în Europa și le doresc să aibă succes. De asemenea, nu mă interesează să cataloghez jucători în fel și chip. De la Oradea pot să zic că nu-mi place caracterul lui Achim, dar pot și să-i recunsoc meritele (așa cum am făcut într-o postare recentă unde, practic, i-am luat apărarea... lui Achim, omului care mie NU îmi place...). Am spus că apreciez și Sibiul și fenomenul baschet de acolo, etc. Dar, la fel ca ceilalți suporteri U, eu chiar nu am nicio treabă cu alții.

      Cât despre respect - eu respect orice echipă și consider că e un adversar începând de la secunda 0 și până la minutul 40. După care suntem colegi de competiție. Atâta tot. Dar nici nu-mi vine să stau impasibil când se aruncă cu noroi, dincolo de limitele bunului simț, în echipa al cărui suporter sunt.

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Mda
      Dincolo de aspectele ce tin de inflacararea suporterilor oradeni pe social media sau baschet.ro, printre care ma numar si eu, crede-ma ca toti am avut ieri impresia ca ne-o dati lejer la 15 si ca nu trebuie sa fie tensiune in jurul acestui meci. Dar, totusi, reactiile astea nu vin niciodata neprovocate, iar mie, repet, imi vine greu sa apar caracterul unui jucator care se imbranceste cu ofiterul de presa al echipei adverse strict degeaba. Nu te mira de ce reactii starneste acest gest, cat si incordarile lui catre banca, doar nu vroiai sa il compatimim si aplaudam. Denota caracter zero, indiferent de valoarea sa incontestabila. Daca asta inseamna aruncat cu noroi, imi asum, ca un frustrat ce sunt, ca am aruncat cu noroi si imi fac mea culpa pentru exprimare.

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Din nou, serios...
      ...pe bune?

      Te citez: "imi vine greu sa apar caracterul unui jucator care se imbranceste cu ofiterul de presa al echipei adverse strict degeaba."

      Mă uite la faza respectivă. Guzman s-a dus să mute panoul ăla NECONFORM la un metru mai în spate ca să fie mai sigur pentru jucători. Uite și faza, se vede pe YouTube: https://youtu.be/wlhO3ijvWjI?t=2108

      Dar ce să vezi? Ofițerul de presă se apropie de Guzman și EL îl impinge primul pe Karel? Deci nu tu explicat frumos, etc, - ci venit și împins direct. Iar Guzman (care, în plus, pariez că habar n-avea cine-i ăla oricum), în loc să stea ghiocel împinge și el... noh, ce să zic, noroc că mie nu-mi vine greu să apăr caracterul lui Guzman în situația asta.

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Corecție
      *Mă uit la faza respectivă...

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Da
      Asta facea si Adi, muta panoul mai in spate, doar nu crezi ca il impingea la loc. si Guzman a pus mana clar primul pe el, doar a fost si Cuic sa isi ceara scuze pentru incident.

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Tu...
      ...ești pus acuma pe glume, așa-i? Adică nu pot să cred că mă iei de prost (precum și pe toți care citesc schimbul ăsta de replici).

      Cum adică ”Asta facea si Adi, muta panoul mai in spate” când nu era de la început acolo lângă panou? Și, cu atât mai mult, când se vede clar pe filmare că ”Adi” mută panoul inapoi unde a fost?...

      Iar cel de la Cluj care ramâne lângă panou să-i spună lui ”Adi” ceva (1) nu e Cuic, e maseuirul Csabi și (2) nu cred că și-a cerut scuze, că nici nu avea de ce.

      Tot ce spun eu se vede pe FILMARE. Am dat linkul mai sus, îl mai dau o dată: https://youtu.be/wlhO3ijvWjI?t=2108

      cu 2 ani în urmă (30.01.2022)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Da
      In pauza si-a cerut Cuic scuze, nu imediat dupa. Imediat dupa l-a pus Markovic la punct.

      cu 2 ani în urmă (31.01.2022)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Si
      Categoric nu te fac prost si nici nu te cred prost, dar eu am fost la 8 metri de faza si tu te uiti dintr-un unghi in care Guzman e 3 sferturi invizibil pentru ca e mascat din acel unghi de filmare. Asa tot putem sa despicam firul in 4, tu esti cu ale tale, eu cu ale mele.

      cu 2 ani în urmă (31.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Markovic...
      ...nici măcar nu apare în filmare... și asta nu schimbă cu nimic faptul că ”Adi” nu a mutat nimic în spate, dimpotrivă, și că el e primul care-l împinge pe Guzman. Repetă după mine: ”Adi” e primul care împinge. E la fel de imaculat ca o sugativă din penarul unui elev din clasa zero.

      cu 2 ani în urmă (31.01.2022)
    • Snake:

      HunterUCJ
      Eu zic sa o lași “moale” și Silva a recunosc la final ca nu trebui sa facă Guzman ce a făcut, am vb eu cu pe faza respectiva, însă atunci când vezi doar ce vrei e greu sa fii corect și da nu Adi împinge primul pe Guzman , de unde știu stau exact in spatele băncii de la Cluj așa ca testa tu după mine: scuze ca am gresit nu am nici eu întotdeauna dreptate deși as vrea…

      cu 2 ani în urmă (31.01.2022)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      hunter
      Eu incerc sa iti explic ca tu vorbesti de filmare, eu am stat langa ei, Markovic e primul care il impinge pe Guzman dupa ce a venit personal langa faza, da din umeri catre el si il intreaba ce vrea. Dar repet, polemici degeaba. O sa mori cu ei de gat, si noi cu ai nostri. Sa fim sanatosi.

      cu 2 ani în urmă (31.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca CCI:

      Spectacol baschetbalistic
      Vedeam la regretatul Kobe Bryant cum isi injura coechipierii la antrenamente fara nicio jena, din pura intensitate a momentului.Vedeam la Michael Jordan cum isi facea coechiperii de nimic, se injura pe teren cu Spike Lee(super fan a celor de la Knicks) si nu comentam nimic, ba chiar “uite dom’le intensitate, pasiune pentru joc, foc, daruinta, nu o sa vedem in Romania niciodata asemenea spectacol”.In loc sa ne bucuram de un ditamai meciul, jucatori ce vin si fac SPECTACOL intr-o liga ce are nevoie de asa ceva ca de aer, ne ofensam ca de ce se incoarda unul, de ce trash talkuieste altul, de ce de ce…urmariti domnilor liga de peste ocean, sa vedeti acolo cum westbrook si carmelo scot fani din sala pentru cum vorbesc cu ei, cum melo dupa fiecare rebound striga “get the f out i got this”…dar na, e greu sa schimb mentalitati vechi, sa accepti ca sportul e divertisment.Multumim baieti pentru meciul oferit, mult peste ce vedem in campionatul intern

      cu 2 ani în urmă (31.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @returnofthesnek
      Markovic e ultimul care se bagă în seamă, mult după fază și când Guzman era deja plecat de lângă panoul pulicitar... ok, ai fost acolo, etc - poate nu-ți aduci aminte cum trebuie. Ce noroc că e filmat totul și cine vrea poate să vadă.

      Și cum a scris altcineva cum că nu ”Adi” împinge primul... repet, există filmare. Nu o să stau acuma să aduc argumente că ce se vede clar într-o filmare s-a și întâmplat. E deja ridicolă situația asta.

      cu 2 ani în urmă (31.01.2022)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Don't tell me stories
    "Amice, spune-i stăpânului tău că-l caut!", "Domnule, stăpânul a spus să zic oricui îl caută, că nu-i acasă!" "Amice, ești idiot!", și așa mai departe, până cedează nervii unuia... Ca să rezumăm pentru suporterii noștri care se cred "voganyi" dacă atacă lituanieni: Valeika a fost tare de tot, a făcut apărare corect și în atac a fost constant bun, ăștia doi de acum sunt tipi tari, amândoi știu meserie și cu ei luăm titlul anul ăsta! Avem parte de comentatori "autocritici" care se leagă de aspecte minore ca și de gardul federației cu un lanț... Înțelegem că vorbiți ca să păreți deștepți, anul trecut vorbeau aici alții de pe la adversari, dar repet că luăm titlul cu cei doi lituanieni tari și voi veți fi penibili...

    cu 2 ani în urmă (31.01.2022)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      :))
      Singuru lucru pe care ii luam cu astia doi ii teapa, si penibil vei fi doar tu dupa ce dovedesc a suta oara ca nu sunt ce trebuie aici.

      cu 2 ani în urmă (31.01.2022)
    • RAFOO:

      Galeria CSM
      Au existat incidente la pauza intre membrii galeriilor,dar nu multa lume stie.Niste clujeni au lovit si au imbrancit niste minori.Asta denota lipsa de educatie si "țărănimismul" din unii.Sper sa se ia masuri impotriva acelora.Nu mi se pare normal ca unu de 20 ani+ sa dea intr-unul de 16 ani.In seara asta s-a pierdut respectul fata de galeria Clujeana.


      "

      cu 2 ani în urmă (31.01.2022)
    Raspunde
  • Snake :

    Hunterucj
    Deja ajungem la SF… cred ca toată lumea care se uita la filmare nu vede începutul incidentului … însă ma rog … cum explici : Bircevic care aplauda la mișto și înjura in limba lui vreo 2 minute de pe margine pana îl pun la pct oficiali voștri ( o fi gresit arbitri, atunci ai dreptu sa ii dai și in cap nu?) , Colceag care da cu piciorul in același panou după ce primește un capac, dacă ratezi distruge tot ca doar ai tot dreptul sa faci asta, Stipanovici care se înjura vreo 2 minute cu Silvășan noroc cu Cuic ca au fost momente… penibile,toate acestea fără repercursiuni… și galeria care se dezbracă in sala , lasă maștile se dezbracă sa dovedească ceeee? La pauza s-ar la bătaie și TOT VOI sunteți nedreptățiți … BAI nu înțelegi ca banca voastră tehnica și oficiali nu sunt de-acord cu aceste manifestări chiar dacă nu o spun in direct… înțeleg sa susții echip dar cu gesturi de huligani nu poți fi de-acord decât dacă asta te caracterizează și cu asta sper ca se încheie tot…

    cu 2 ani în urmă (31.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    JEZUS man
    e Groundhog day all over again. aceleasi si aceleasi dezbateri pe comportamentul fanilor si pe detalii.

    Eu am spus ca as vrea ca ai nostri sa fie mai calmi si in campionat pentru binele lor, pentru a se putea concentra pe joc si pe victorie. OK, arbitrajul e de cacao, panoul e neconform, dar chill man, lasa oficialii sa se ocupe de treaba asta. Respectul se castiga, nu se cere fatis.

    cu 2 ani în urmă (31.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      panoul publicitar
      pentru claritate

      cu 2 ani în urmă (31.01.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!