Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca răpune campioana în propriul fief

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
24.02.2015

CSU Asesoft Ploiești 74-88 U BT Cluj-Napoca
  Statistica  

U BT Cluj-Napoca a reușit un rezultat mare și s-a impus pe terenul campioanei în exerciţiu, CSU Asesoft Ploiești, după ce în weekend a învins liderul la zi din LNBM, Steaua CSM, chiar la București. Elevii lui Marcel Țenter, lipsiți de aportul căpitanului Mihai Silvășan, au controlat partida începând cu sfertul secund, pentru a se impune la final cu scorul de 74-88 (24-27, 21-27, 9-9, 20-25).

Cei doi tehnicieni au apelat la următoarele formule de start:

Asesoft: Runkauskas, Avramov, Flowers, Pelekanos și Zigeranovic.

U BT: Millage, Barnette, Hargrove, Jucan și Baciu.

Încă din startul partidei se prevestea un nou meci pentru formația etalon din Cluj-Napoca. După ce Zigeranovic a deschis scorul, Hargrove, Baciu și Millage au dus scorul la un 2-9 fulger. Gazdele au reechilibrat jocul și au reușit să egaleze abia la jumătatea sfertului după ce Marius Runkauskas a transformat două libere. Au venit două puncte pentru clujeni pe mâna pivotului Jones, după care Zigeranovic, cu 4 puncte consecutive a adus pentru prima dată Asesoftul la conducere, scor 17-15. Cu 9 puncte marcate în ultimele 2 minute ale actului inaugural, oaspeții au reușit să termine în avantaj după 10 minute, scor 24-27. Și sfertul secund a început la fel de bine pentru elevii lui Marcel Țenter care după un coș încasat, au marcat 8 puncte la rând pentru scorul 26-35. Acest avantaj nu a mai fost cedat de formația vizitatoare care până la pauză a stat mereu la adăpostul a 10 puncte față de ploieșteni. Ultimul coș al reprizei a fost marcat de Frank Turner pentru scorul de 45-54.

Sfertul trei a fost cel mai slab sfert al partidei. Cele două echipe au marcat împreună 18 puncte în cele 10 minute ale actului. Clujenii au început din noi bine și au profitat de apatia din ofensivă gazdelor care nu au punctat în primele 5 minute de după pauză. Turner, Baciu și Barnette au dus scorul la 45-61, creându-se astfel cea mai mare diferență din această partidă. Ivan Zigeranovic a spart gheață pentru Asesoft dar a Jones a replicat rapid. În ultimele 4 minute ale actului a urmat rândul oaspeților să nu înscrie și astfel au facilitat gazdelor să se apropie, 54-63 după 30 de minute de joc. În actul decisiv, debutul a aparţinut ploieștenilor care prin 4 puncte marcate de Zigeranovic reintrau în luptă. Până la jumătatea sfertului, diferența de două posesii a rămas între cele două echipe. Barnette și compania au izbutit un parțial de 12-0 cu care au dus scorul la 65-81 și practic au tranșat partida. În ultimele 2 minute, Asesoft nu a avut resursele necesare pentru o minune și s-a recunoscut învinsă cu scorul de 74-88.

Sean Barnette a fost cel mai bun jucător al partidei cu 24 de puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive. Andrei Mandache a făcut și el un meci impecabil, încheiat cu 17 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive în timp ce Curtis Millage a izbutit 13 puncte și 2 recuperări.

Cel mai bun om al ploieștenilor a fost noul venit, Ivan Zigeranovic care a terminat cu 22 de puncte și 7 recuperări. Bozhidar Avramov și Marius Runkauskas au contribuit fiecare cu câte 20 de puncte pentru Asesoft.

După acest rezultat, U BT Cluj-Napoca urcă pe podiumul Ligii Naţionale de Baschet Masculin în timp ce CSU Asesoft Ploiești se îndepărtează la două victorii de liderul Steaua CSM.

36 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Rudolf :

    meritat
    Succes meritat de U BT. Au fost mai buni. Sper ca si noi sa invingem Asesoftul, nu mai sunt echipa din tur.

    cu 9 ani în urmă (24.02.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      UBT
      Dar arbitrii sunt aceeasi!

      cu 9 ani în urmă (24.02.2015)
    • FC Argeș Pitești Rudolf:

      Nota lor normala
      Nu ai ce sa le ceri. Valoarea le scade de la meci la meci. Asa ne-au "mancat" si pe noi la Timisoara, din cate am auzit.

      cu 9 ani în urmă (24.02.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      UBT
      Imi permit sa comentez doar meciurile care le vad! :)

      cu 9 ani în urmă (24.02.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Sincer ????
    A invins o echipa contra unor jucatori valorosi legitimati la un club. Dar nu echipa. Atat.

    cu 9 ani în urmă (24.02.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      UBT
      O victorie este o victorie indiferent cum o privesti si mai ales daca au fost si forte malefice care s-a opus! :P

      cu 9 ani în urmă (24.02.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      UBT
      *care s-au opus(stiu, sunt analfabet)

      cu 9 ani în urmă (24.02.2015)
    Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești suporterbaschet :

    @Arm
    Exact am vrut sa evidentiez si eu . Nu e posibil ca acesti arbitrii sa fie delegati la un meci cluj-asesoft . Pana acum un an si ceva 2 dintre ei arbitrau juniorii si nici acolo cu prea mult succes . Au stricat o parte din farmecul acestei partide dar aia e .. In rest , Felicitari U ! Succes pe deplin meritat , sincer sa fiu la inceput am fost putin dezamagit ca a venit tender , neutru fiind imi placea pintea . Am impresia ca il intereseau mai mult tinerii , dar recunosc acest meci a fost castigat de antrenor , se vad cu adevarat lucruri schimbate . La noi antrenorul nu prea este ... uneori cred ca mai bine antrena patronul :))) si nu sunt ironic deloc ! bine el are alte probleme acum ;))

    cu 9 ani în urmă (24.02.2015)
    • FC Argeș Pitești Rudolf:

      Re
      Sa nu plece :))

      cu 9 ani în urmă (24.02.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      UBT
      La arbitrii m-am referit :D la cine altcineva! Pana la urma sunt curios, ei chiar sunt pusi sau platiti sa fluiere aiurea sau pur si simplu sunt incredibil de prosti si le este frica de ceva care nu se materializeaza? Eu as merge pe frica parca.....

      cu 9 ani în urmă (24.02.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Cand am zis ca nu aveti antrenor mi-au sarit in cap multi suporteri Ploiesteni! Ati ajuns unde ati ajuns pentru ca ati avut jucatori de foarte mare valoare si nu pentru ca ati fi avut un super antrenor!

      cu 9 ani în urmă (24.02.2015)
    Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești suporterbaschet :

    @Arm
    Abia acum au aparut urmatoarele 2 mesaje ale tale . Ce vrei sa spui prin forte malefice ?

    cu 9 ani în urmă (24.02.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      UBT
      Ti-am raspuns mai sus, le-am citit amandoua si am raspuns unde am apucat :D (euforia si adrenalina )

      cu 9 ani în urmă (24.02.2015)
    • CSU Asesoft Ploiești suporterbaschet:

      @Arm
      Ideea e ca am crezut ca vrei sa spui cum ca arbitrii au tras cu asesoft , ceea ce azi nu cred ca e adevarat , cred ca e pur si simplu prostie :D Cat despre antrenor , eu am fost cu tine mereu :)) ce sa-i faci e al nostru :)))

      cu 9 ani în urmă (24.02.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      UBT
      Am castigat, diferenta statistica este uriasa in favoarea noastra...... nu pot sa zic ca au tras cu voi! Ultima data cand m-am plans de arbitraj a fost la meciul cu Pitestiul dar si atunci am spus ca au dezavantajat sportul asta frumos ! Eu mai am o vorba, orice echipa cu adevarat valoroasa isi invinge adversarul chiar daca arbitrii trag pentru adversari!

      cu 9 ani în urmă (24.02.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Corect
    De data asta, lasati arbitrii in pace. Rezultat absolut corect.

    cu 9 ani în urmă (24.02.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      UBT
      Eu as merge pe prostie, frica, lasitate nu pe plata sau santaj.....

      cu 9 ani în urmă (24.02.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cione77 :

    dezamagire
    in primul rand doresc sa felicit echipa clujului si in mod special pe marcel tenter care si-a aratat valoarea .
    a reusit sa-l puna in dificultate pe arnautovici prin presing-ul dirijat inca de sus intarziind astfel constructia pe atac a asesoft-ului , creind panica si reusind astfel sa forteze turn-over-uri prin pase ratate sau adresate fara destinatar.
    in ceea ce-l priveste pe arnautovici acesta s-a mai confruntat in meciurile din eurocup cu astfel de situatii si de fiecare data a avut reactia strutului.
    dar bomboana pe coliva a pus-o in sfertul 4 atunci cand l-a introdus pe levi sa-l apere pe pg-ul clujului iarasta s-a vazut imediat asesoft-ul reducand ecartul celor 11-12 puncte la numai 4.
    Ei, in aceste circumstante , fara niciun rationament , l-a scos pe levi si avantul asesoft-ului s-a dus dracu'.
    concluzia mea este ca aici a gresit flagrant iar jocul s-a rupt in favoarea clujului.
    am mai afirmat-o pe acest site si o mai zic inca o data : dado nu stie sa reactioneze la momentul oportun si lasa jocul pe mana ( sau mintea unor jucatori ) care sub presiune mai gresesc sau nu au stiinta jocului colectiv.
    cu asemenea stil de trainer , dado se poate simti fericit ca a castigat atatea titluri.
    anul acesta , in ciuda anunturilor de "buget" eurocup, jucatori cu cv-uri "impresionante" si "marketing" de dos de gara , nu vom reusi mare branza.
    ramane de vazut daca si cat mai rezista ghita si iacobescu ( if iu nau uat ai min )...

    cu 9 ani în urmă (24.02.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe raduv :

    u
    Si mie mi se pare ca arnautovic ne-a dat o mana de ajutor cand l-a scos pe sziarto.cat despre partea a doua a meciului tenter mai are de lucrat la moralul jucătorilor.
    cu toate ca ii o victorie la 14 puncte am jucat fara nici o idee de atac in a doua repriză.
    Cat despre asesoft , o echipa foarte imprevizibilă, cred ca pot bate pe oricine daca prind o zi buna dar azi au jucat slab.
    Haide U

    cu 9 ani în urmă (25.02.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca tutz_44 :

    părerea mea
    Rezultatul este unul corect, dar arbitrajul nu a fost. La început am crezut ca sunt proști si am fost nervos ca nu pot arbitra ca in europa, dar mai apoi cand am văzut ca se da fault pe aruncare de trei, când Barnette s-a apart perfect sau când Avramov a prinț fault si Mandache era la un metru in spate, am realizat ca este mai mult decât prostie, deci nu ziceti ca nu i-au ajutat arbitrii! Haide U !!

    cu 9 ani în urmă (25.02.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      UBT
      Nu cred ca merita sa gandesti asa, daca stai si analizezi meci cu meci, ma refer la prestatiile arbitrilor, vei constata ca asa fluiera ei de fiecare data doar ca, plecand de la antecedente, avem intotdeauna tendinta sa exageram cand se joaca cu Ploiestiul! Eu raman la parerea mea, sunt prosti gramada si nu platiti sa ajute Ploiestiul sau orice alta echipa, fluiera ce ii duce capul la fiecare faza, prost pregatiti! Daca am reusi sa recem peste resentimente probabil ca ne-am da seama ca asa fluiera ei tot timpul ........

      cu 9 ani în urmă (25.02.2015)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca tutz_44 :

    *
    *primit

    cu 9 ani în urmă (25.02.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    eu nu stiu cum fac astia statisticile
    dar e clar diferit fata de nba. de exemplu, arunca stefan pot la 3, rateaza, mingea pica in mainile lui mandache. mandache nu e creditat cu rebound. la fel, barnette primeste mingea (cred ca de la turner) sta o secunda si arunca de la 3. nimereste, turner nu e creditat cu assist. pe live-ul de la federatie a aparut doar stefan pot misses a 3 point jump shot respectiv barnette scores a 3 point jump shot... de rebounduri si assisturi, nimic. sunt doar doua faze care le-am vazut, cine stie, poate mandache a terminat in double double...

    cu 9 ani în urmă (25.02.2015) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Normal
    Rezultat normal pt ca echipa clujrana a controlat meciul 90% din timp. Nu inteleg de ce POT joaca cand Sziarto are un randament bun. De altfel tanarul sarb primeste minute desi nu a aratat nimic in schimb romanii chiar experimentati fac tusa.
    Se pare ca DADO are zilele numarate mai ales ca Ghita este ocupat cu alte proble si nu cu campionatul de baschet

    cu 9 ani în urmă (25.02.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cione77 :

    Clarificare
    Fiind in sala , spactator la meci ( nu stiu cat s-a vazut la televizor / net ) reactia lui levi a fost sa-l bage la origini pe jegobescu , apoi a dat cu piciorele in scaune ca in final ( ptr. a se calma ) a plecat de pe banca si s-a retras intr-un colt.
    eu il stiu pe levi de foarte mult timp , il stiu ce ambitie si cat este de devotat acestui club dar prin reactia lui fata de jegobescu realizam cu totii cine de fapt face si desface in lot , in timpul meciurilor samd
    asta insa nu schimba cu nimic lipsa de "cojones" a lui arnautovici in momentele de presiune , lipsa de idei si mai ales pregatirea lui ca antrenor dpdv al fazei de aparare .
    de aceea , multi suporteri ploiesteni il regreta pe jojici si stilul lui de a aseza echipa in aparare.
    tare sunt curios ce ar putea explica dado intrebat fiind ( de presa sportiva , cunoscatoare ) de ce a ales sa-l scoata pe levi cand echipa era pe "val" si erau sanse ( macar teoretice) de a echilibra , macar , scorul ...
    din pacate in cursul acestui campionat , am avut atatea situatii de acest gen ( tg. mures ,oradea si energia acasa , steaua si tg.mures in deplasare ) incat ne-am pierdut increderea ca isi doresc cu adevarat sa ia cupa si campionatul.
    Domnule Ionut ( presedinte asesoft), dvs. ce parare aveti ?
    faceti va rog o declaratie ( daca veti primi acceptul)
    LOL

    cu 9 ani în urmă (25.02.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Orice il intreaba presa el declara acelasi lucru folosind aceleasi stereotipuri....... La televizor a fost o faza, la un TO cand in loc de discutii cu jucatorii Arnautovic asculta ce ii spune jegobescu in ureche!

      cu 9 ani în urmă (25.02.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    A doua descălecare a lui M. Țenter I-ul
    N-aș face o dramă din această înfrângere. Din dificultatea cronică de a aduce mingea în jumătatea lui U, se vede clar că încă nu există relații de joc între noii veniți și restul. Nici nu-s convins că, până la sfârșitul sezonului, vor ajunge să le stabilească, dată fiind calitatea antrenorului(umană și profesională) atât de bine surprinsă de Cione. Așa că fiecare va juca din valoarea cu care a venit de acasă. Îmi plac atât Avramov cât și Zigeranovic, Cred că Pot mai trebuie așteptat cam o jumătate de an, iar Flowers ar trebui să nu mai fie așa de oscilant, mai ales în atac. Și mie mi-a plăcut jocul lui Levi. Consider că nu Asesoft a făcut un meci slab, ci U BT a jucat excelent. Creșterea aceasta o pun, în primul rând, pe seama antrenorului meu favorit, Marcel Țenter, care, după câteva experimente neconcludente, a revenit acolo unde îi e locul și unde poate da randamentul maxim. După părerea mea, anul acesta U e principala favorită la titlu, având o bancă foarte lungă, dar mai ales grupul de jucători români cel mai valoros și omogen ( Silvășan, Mandache, Baciu, Jucan), ținut în priză de către Pintea încă de anul trecut. Cu așa un antrenor, cu așa un secund, cu zece jucători de prima mână, cu un Cristescu în banca lui(mica mea răutate), cu o conjunctură destul de favorabilă(mă refer aici și la Oradea), ar fi chiar de neiertat să ratați titlul.

    cu 9 ani în urmă (25.02.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor :

    Meci
    Felicitari clujenilor!Imi mentin opinia ca impreuna cu Steaua au devenit favoriti la titlu.Nu victoria a fost impresionanta ieri,ci maniera,de echipa sigura si dominanta,chestie care loveste adanc acolo unde-i e mai greu voinicului,la psihicul adversarului,ii paralizeaza reactiile.Asesoftul nu pare,ci este o echipa vlaguita,fara potenta fizica(nu vad cum si cand sa si-o recapete) si mai ales fara idei(nu vad cine sa i le mai insufle).Raman insa cu uriasul merit,fie ca le va fi recunoscut sau nu,ca ei sunt cei care au generat saltul valoric evident al campionatului nostru!

    cu 9 ani în urmă (25.02.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe asdepica :

    v-am zis io?
    Eu am mai zis, echipa asta poate castiga orice meci, conditia este sa joace tot timpul in cinci oameni. Ieri a fost o astfel de zi: am jucat 40 de minute in 5, niciun minut in 4. Iar rezultatul s-a vazut! Prietenii stiu de ce!

    cu 9 ani în urmă (25.02.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    ...
    Dar ce il mai iubesti pe Silva

    cu 9 ani în urmă (25.02.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe asdepica:

      n-ai inteles
      Ti se pare ca as avea ceva cu Silva? Dar ce, Silva e de vina ca este jucat cand nu mai poate sa se miste? Daca el are aceasta vina, atunci, da, am ceva cu el. Nu vreau sa zic ca ar trebui sa se ceara singur afara, sunt convins ca vrea, ca spera... Dar nu el este creierul limpede care sa judece. Sau el este?

      cu 9 ani în urmă (25.02.2015)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Da Silvasan ii un zero barat, ii vedeam pe marii contestatari daca juca U cu o echipa care avea un 4 mai mobil si era obligat Lalovic sa faca faulturi sau sa nu se apere...dupa aia cereau transferuri. Luand in calcul ultimii ani in genral, nu meciuri in aprticular, Silvasan este cel mai bun jucator al echipei. Vb aia la CLuj exista niste fenomene care de-a lungul timpul i-au contestat pe Cristescu, a venit Pintea la rand, dupa aia a urmat Roschnafsky, dupa care Tenter, Dumitrescu nu putea lipsi si cu voia dumneavoastra incheiem cu Silvasan. Numele insirate au patit toate acelasi lucru, deci ce mai poate fi zis, numele si jocul pana la retragerea fiecaruia a spus totul. In general capitanii is aia slabi, fraieri care nu joaca pentru echipa. Pt mine a contesta un juctaor constant, care joaca atat individual cat si pt echipa mi se pare ceva greu de inteles in conditiile in care a facut atatea meciuri cand a scos echipa dintr-un rahat...

    cu 9 ani în urmă (25.02.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      UBT
      Silvasan este motorul echipei, daca Silvasan nu merge nu merge nici echipa! Are bube destule Silvasan dar pe langa ele are mai multe calitati!

      cu 9 ani în urmă (25.02.2015)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    U BT si Silva
    Cand incepe meciul il urmaresc sa vad cum se misca si daca ii intra primul cos.Daca e in mana , putem spera la victorie cu orice echipa jucam. De ce? Nu pentru ca numai el ar marca, ci pentru ca daca ii merge jocul e calm si sigur si transmite asta intregii echipe. Imi pare rau ca are probleme de sanatate. Mi-a fost putin teama in acest meci cand am vazut ca nu joaca. Cunoaste bine stilul de joc si jucatorii Asesoftului. Probabil ca si de pe banca a avut rolul lui! Nu am prea vazut banca la tv. Dar cel mai important este ca numele lui se confunda cu U! Cu bune cu rele, U , indiferent ce litere au mai fost dupa, e o mare familie si o echipa. Un om poate sa isi depaseasca limitele sau nu, dar ECHIPA e mai importanta! Si, nu numai in sport.

    cu 9 ani în urmă (26.02.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      UBT
      Frumos!

      cu 9 ani în urmă (26.02.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fuzzywuzzy :

    AseSOFT de acum
    http://looktv.ro/soc-asesosft-ploiesti-se-desfiinteaza/

    cu 9 ani în urmă (26.02.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!