Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca răpune pe Gaz Metan în repriza secundă

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
15.12.2015

U BT Cluj-Napoca a obținut a 8-a victorie în actuala stagiune a LNBM după ce a trecut pe teren propriu de Gaz Metan Mediaș. Clujenii au avut de furcă cu medieșenii doar în primele 20 de minute ale confruntării după care s-au impus clar.

Partida din Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost începută mai bine de echipa oaspete care s-a desprins la 11-6, după mai bine de 6 minute scurse. Marcel Țenter a cerut time-out, iar elevii săi au reacționat excelent. Clujenii au avut un parțial de 10-0 cu care a trecut la conducere. Vaidotas Peciukas a oprit avântul gazdelor cu aruncare de 2 puncte. În ultimul minut nici o echipă nu a mai marcat, iar primul sfer s-a încheiat cu scorul de 16-13. Sfertul secund a început cu un minut în care din nou nu s-a marcat. Peciukas și Jucan au marcat apoi primele coșuri din secvența secundă. Aliaksandr Pustahvar cu 5 puncte la rând a dus scorul la 23-18 pentru oaspeți. Gaz Metan a rămas în avantaj și după jumătatea sfertului doi, 26-19. Gazdele nu s-au pierdut cu firea și reușit egalarea până la intrare la cabine, 29-29.

După pauză ritmul jocului a fost unul mai crescut, ambele echipe au marcat câte 5 puncte în primele 2 minute și jumătate și echilibrul se menținea. Exact la jumătatea sfertului, gazdele au izbutit să pună mai mult de o posesie pe tabelă, 41-36, după un three-point –play reușit de Kyndall Dykes. Jocul ofensiv a gazdelor a stat numai în Dykes, care a dus diferența de unul singur la 7 puncte, iar Mihai Popa era nevoit să ceară time-out. Medieșenii nu și-au revenit și diferența a crescut la 10 puncte până la finalul sfertului, 52-42. Kalnichenko a deschis perfect actul decisiv pentru gazde cu un coș de 3 puncte. Jocul a fost unul destul de încâlcit apoi, cu clujenii păstrându-și avantajul de peste 10 puncte. Torok cu două libere a dus diferența la 15 puncte, cu mai mult de 5 minute rămase de joc. Medieșenii nu au găsit drumul spre coș, scorul a devenit 61-44, iar oaspeții au cerut din nou timp de odihnă. Până la finalul partidei nimic notabil nu s-a mai înregistrat și U BT Cluj-Napoca a depășit cu scorul de 78-62 pe Gaz Metan Mediaș.

Kyndall Dykes a fost cel mai bun jucător al confruntării cu 23 de puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă. Cătălin Baciu a făcut și el o partidă bună, încheiată cu 14 puncte și 3 recuperări.

Aliaksandr Pustahvar a fost principalul remarcat al oaspeților cu 18 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă. Robertas Grabauskas l-a secondat cu 11 puncte și 8 recuperări.

Foto: u-bt.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Echipă de o repriză
    Pentru mine este clar. Echipa asta poate juca numai o repriză. Adevărul că doar în 4 străini și 2 români nu poți emite pretenții. Nikolic e mult sub ceea ce a arătat anul trecut, iar Tischenko habar nu am cum a ajuns să joace în Euroligă că nu e în stare de nimic în LNBM.

    cu 8 ani în urmă (15.12.2015)
    • CS Gaz Metan Mediaș Derp:

      !
      Da, Nikolic si Navickas parca au uitat baschetul intre sezoane.

      cu 8 ani în urmă (16.12.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Tenter
    Groaznic. Atat.

    cu 8 ani în urmă (16.12.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!