Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca revine de la -21 și se impune în fața lui Dinamo București

U-BT Cluj-Napoca revine de la -21 și se impune în fața lui Dinamo București

Miercuri, 10 aprilie, U-BT Cluj-Napoca a primit vizita lui CS Dinamo București, în primul meci al sferturilor de finală din ediția 2023-2024 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. După un început slab de joc, campioana en-titre a reușit să revină de la -21 la +19 și s-a impus cu 87 la 68.

U-BT Cluj-Napoca: Bryce Jones, Mihai Măciucă, Karel Guzman, Jarell Eddie, Emanuel Cățe
CS Dinamo București: Cortez Edwards, Andrei Mandache, Brandon Norfleet, Ștefan Grasu, Sean Evans

Primele cinci puncte ale partidei au fost înscrise de către oaspeți, după două acțiuni bune ale lui Mandache, una ofensivă și una defensivă. A urmat un parțial de 7-2 al gazdelor, care au marcat prin Cățe, Guzman și Jones, aducând egalarea. Mandache a continuat să facă o treabă excelentă pentru Dinamo și și-a trecut în cont încă două triple, provocându-l pe Mihai Silvășan să ceară time-out și să schimbe toți cei cinci jucători. Această schimbare nu a dat roade, iar primul sfert s-a încheiat cu scorul de 24 la 10 pentru gruparea din Capitală.

Tot Dinamo a izbutit primele cinci puncte și în actul al doilea, iar situația a devenit complicată pentru campioana en-titre. Andrija Stipanovic, Guzman și Patrick Richard au răspuns cu opt puncte și a fost rândul lui Sotiris Manolopoulos să solicite un timp de odihnă, la scorul de 34-18 pentru alb-roșii. Indicațiile sale au dat roade și au crescut din nou avantajul la 18 puncte, provocându-l pe Silvășan să mai ceară o dată întreruperea jocului. Clujenii au început să evolueze ceva mai bine atât în defensivă, cât și în ofensivă și, după tripla lui Jones, s-au apropiat la 13 puncte, 33-46, la pauză.

După revenirea de la vestiare, „studenții” au realizat un parțial de 6-2 și au redus diferența la mai puțin de zece puncte, însă Grasu, Evans și Mandache au dat replica imediat. Richard și Eddie au continuat lupta de revenire a lui U-BT și, după o triplă, ardelenii s-au apropiat la cinci puncte: 50-55. Eddie a evoluat excelent, fiind extrem de precis din afara semicercului, și astfel alb-negrii s-au apropiat la un singur punct, 56-57, la finalul sfertului al treilea.

Actul decisiv a început cu încă o triplă a lui Eddie și cu un coș al lui Adam Mokoka, iar Manolopoulos a cerut imediat time-out. Mokoka și Guzman au marcat și ei de la distanță, în timp ce oaspeților nu le-a mai intrat nimic din afara semicercului. Pe finalul meciului, jucătorii lui Silvășan s-au dezlănțuit, iar U-BT Cluj-Napoca nu a mai avut emoții, câștigând cu 87 la 68.

Liderii învingătoarei au fost Jarell Eddie (24 de puncte, 4 recuperări), Adam Mokoka (16 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări), Karel Guzman (12 puncte, 7 recuperări), Bryce Jones (10 puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări) și Patrick Richard (10 puncte, 4 recuperări).

De partea cealaltă s-au remarcat Brandon Norfleet (15 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări), Sean Evans (13 puncte, 8 recuperări) și Andrei Mandache (12 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive).

Meciul al doilea al seriei se va juca tot la BTarena vineri, 12 aprilie, la ora 19:00, și va putea fi urmărit, în direct, pe FRB TV.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

7 comentarii la aceasta stire:
  • bela57 :

    Regula ?!
    In campionat cand a venit primul meci in care adversarii au tot condus iar noi am revenit spre final, am zis ca-i accident . Apoi s-a intamplat si in alte meciuri, am zi ca e vorba de lipsa de concetrare dupa succesele din Europa ( apropo, si acolo multe meciuri castigate dupa reveniri ) . Cu Oradea, din nou, am zis, tot lipsa de concentrare .
    Acum a inceput play-offul, si Dinamo ne-a condus cu 19 puncte, salvandu-ne in sfertul 4 . Deci se vede ca revenirile au devenit, din pacate, o regula ! Scuze ca scuze, dar ceva trebuie schimbat, altfel titlul merge la cei care iau in serios meciurile din primul minut, si ar fi mare pacat !

    cu 2 săptămâni în urmă (10.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca rdnd28:

      Regula
      Cred că e blazare ....când ajungi să joci bine un sfert pe meci ca să câștigi la 10+ puncte, competițiile interne se simt ca o formalitate. Liniștit cu titlul...dacă se întâmplă să piardă un meci, apoi se trezesc de tot și le câștigă pe restul la 30+ :)

      cu 2 săptămâni în urmă (10.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca John Ioan:

      Da
      Nu se pune problema de titlu. Eventual un meci pierdut e posibil (si probabil la ce lipsa de concentrare arata baietii), dar cam atat.
      Intr-un fel nu mi se pare iesit din comun ca se intampla asta. Ar fi fost bine ca sezonul regulat de Eurocup sa se intinda pana la final de Martie ca anul trecut. Acum ar fi fost mai concentrati baietii.

      cu 2 săptămâni în urmă (10.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Din tribuna
      S-a vazut la fel cam cum a zis Eddie. Dinamo a jucat foarte bine prima repriza si asta se poate intampla in orice meci. U a accelerat in sfertul 2 dar in afara de faulturi nu am obtinut mare lucru.

      Cat despre reveniri, eu le pun pe seama pregatirii fizice si mentale excelente de la noi. Acestea se simt pe masura ce adversarii obosesc, si ne permit sa castigam meciuri care in mod normal ar fi pierdute.

      cu 2 săptămâni în urmă (11.04.2024)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca msarto:

      Remarcabil
      Intr-adevar remarcabil Iacobescu, totusi pune suflet pentru baschet omu'...

      Legat de meci - numai cine nu a vazut meciurile lui U anul asta a putut avea emotii la -21 in sfertul 2 ?! Fara modestie dar Dinamo cu -2 jucatori pe foaie nu s-ar fi descurcat nici cu +20 in sfertul 4 daca incepe U sa puna presiune. Anul asta are Clujul echipa, nu prea vad cum sa-i scoti in 5 sau 7 meciuri.

      cu 2 săptămâni în urmă (11.04.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Jegubescu
    Nu pot să nu remarc revenirea pe scenă a celebrului ... nici nu știu cum să îl numesc. A încercat să tensioneze atmosfera, ieșind la marginea terenului, interacționând cu publicul folosind cuvinte obscene. Exact ce făcea și când era la asehoți. Dar n-am ținut.

    cu 2 săptămâni în urmă (10.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      erata
      n-a ținut.

      cu 2 săptămâni în urmă (10.04.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!