Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca s-a calificat în sferturile de finală ale EuroCup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
07.02.2024

U-BT Cluj-Napoca s-a calificat în sferturile de finală ale EuroCup

U-BT Cluj-Napoca a pierdut în mod dramatic disputa cu Lietkabelis ce i-ar fi putut asigura fără jocul rezultatelor calificarea în sferturile de finală din EuroCup. Cu toate acestea, ardelenii au beneficiat de evoluția fantastică a celor de la Buducnost Podgorica și au ajuns astfel direct în antepenultimul act al competiției.

După rezultatul impresionant în weekend, anume victoria categorică cu Steaua Roșie Belgrad din Liga Adriatică, scor 84-62, Buducnost a mai făcut o victimă cu un nume important. Formația muntenegreană a trecut de deținătoarea en-titre a trofeului în EuroCup, Gran Canaria, întinzându-le o mână de ajutor celor de la U-BT Cluj.

Deși nu mai aveau șanse la calificare înainte de acest joc, elevii lui Petar Mijovic au ieșit montați de la cabine și au reușit să se distanțeze la șase puncte după primul sfert: 22-16. Avansul a continuat să crească pe parcursul sfertului secund. În timp ce U-BT pierdea în Lituania, formația iberică era condusă chiar și la 15 lungimi în deplasarea de la Podgorica, iar la pauza mare avea de recuperat un deficit de nouă lungimi: 47-38.

A doua repriză a fost una chiar mai prolifică pentru gazde, care au reușit să refacă acel avans de 15 puncte până la intrarea în actul decisiv, când scorul era 70-55. Ultimul act a fost unul fără istoric, iar Buducnost a reușit să câștige cu scorul de 90 la 77.

Datorită acestui rezultat, U-BT Cluj-Napoca va juca direct în sferturile de finală din EuroCup, cu câștigătoarea disputei din optimile de finală dintre locul 3 din grupa A și poziția a 6-a din grupa B. Studenții sunt pe aceeași parte de tablou cu Paris Basketball, echipa cu 16 victorii și un eșec în grupa A, dar și cu Joventut Badalona și ratiopharm Ulm, care se duelează în optimi.

*foto: Twitter/@UBTCluj

9 comentarii la aceasta stire:
  • Silvois :

    Felicitari
    maxime, baieti, deopotriva jucatori, antrenori si restul staff-ului!

    cu 2 luni în urmă (07.02.2024) Raspunde
  • varu silvois :

    vom juca in sferturi acasa
    cu castigatoarea dintre London Lions si Turk Telekom. Turci au venit are de tot din spate, uimitor chiar.

    cu 2 luni în urmă (07.02.2024) Raspunde
  • varu silvois :

    vom juca in sferturi acasa
    cu castigatoarea dintre London Lions si Turk Telekom. Turci au venit are de tot din spate, uimitor chiar.

    cu 2 luni în urmă (07.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Excelent
    Istoric. Felicitari.

    Side notes:

    1. si eu sunt curios de ce a fost uitat pe banca mvpul etapei anterioare
    2. Primele 3 locuri au pierdut in ultima etapa, Bourg chiar parand ca ii doare la basca.

    cu 2 luni în urmă (07.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca John Ioan :

    Felicitări
    Istoric. Almost no comment 😶. Sa ne bucurăm de acest sezon de poveste.
    Cum spunea un prieten, azi Clujul a pierdut, dar a învins.
    Nu stiu daca as alege neaparat o echipa cu care ar fi neaparat de preferat sa jucam. La prima vedere as zice ca tot Turk Telekom par mai puternici, dar si London Lions sunt periculosi, nu pe degeaba si-au terminat grupa pe locul 3.
    Oricare-o fi, vom avea clar o sala plina, pentru unul din cele mai importante evenimente sportive din istoria Clujului all time, luand in calcul toate sporturile.
    Pana atunci sa ne bucuram de final 8. Sper sa vina lume multa la sala Sambata si Duminica sa fie aproape plina sala. Ar fi frumos sa sarbatorim impreuna cat mai multi aceasta calificare minunata.
    Haide U!

    cu 2 luni în urmă (07.02.2024) Raspunde
  • pipzn :

    Observatie
    Dincolo de aceasta calificare, care si prin prisma rezultatelor, a adus pentru "U" locul 2 in aceasta faza a competitiei, nu pot sa nu observ profesionalismul echipelor implicate in aceasta competitie. Ma refer in egala masura atat la lituanieni cat si la echipa din Muntenegru. Fara sanse de a accede mai departe si-au facut meseria si au jucat pentru suporterii lor.

    cu 2 luni în urmă (08.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Si iata
      cum, NORMALUL noua ni se pare ceva nemaipomenit. Da, normal a fost ca baietii de la Lietkabelis si Buducnost sa joace BASCHET, nu bambilici pe ratatelea ! Si imi aduc aminte doar de un nume : dinamo !

      cu 2 luni în urmă (08.02.2024)
    Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Și infranti
    Tot în sferturi suntem

    🄷🄰🄸🄳🄴
    🅄
    !

    cu 2 luni în urmă (09.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CNA :

    Un rezultat istoric!
    Din ce cunosc este cea mai mare performanță realizată de o echipă de baschet din România, din toate timpurile. BRAVO!
    S-a alcătuit o echipă foarte frumoasă și cred că, per ansamblu, atitudinea echipei a fost factorul decisiv în atingerea performanței de până acum. Puțini au crezut că un loc 2 în grupă este posibil, mai ales după înfrângerea de acasă cu Gran Canaria.
    Felicitări întregii organizații U BT Cluj-Napoca! -> Cea mai frumoasă poveste a Clujului! Un proiect serios, cu viziune, muncă și atitudinea corectă!
    Haide, haide, haide U!

    cu 2 luni în urmă (10.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!