Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca s-a impus în faţa lui CSU Atlassib Sibiu în derby-ul Ardealului

Adrian Stoinea

Adrian Stoinea
06.02.2015

CSU Atlassib Sibiu a capotat, pe teren propriu, în faţa rivalei tradiţionale din „Derby-ul Ardealului’’, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, cu scorul de 62-71. Elevii lui Perisic au clacat în sfertul decisiv, deşi la finalul reprizei a treia conduceau cu 47-42. ,,Banca mai lungă’’ şi-a spus cuvântul pe final de meci: dacă CSU Sibiu a rulat pe întreaga durată a meciului doar 7 jucători, Marcel Ţenter a folosit 10 jucători, astfel că finalul de meci i-a prins pe clujeni mult mai proaspeţi şi lucizi la finalizare. Fapt care a înclinat clar balanţa în dreptul clujenilor. Cu un scor de 29-15 în ultimul sfert, U BT Cluj-Napoca şi-a asigurat victoria pe terenul rivalei, iar CSU Sibiu se află într-o criză de formă şi rezultate: trei înfrângeri consecutive.

Partida a debutat cu un coş de două puncte a lui Silvăşan, însă sibienii au răspuns printr-o execuţie de dincolo de semicerc marca Hurd şi printr-un coş de două puncte de lângă instalaţie, marcat de Bojovic, iar scorul devenea 5-2 pentru CSU Sibiu. Ratările excesive ale lui Calotă, Ceskovic şi Hurd de la trei puncte au fost imediat sancţionate de către clujeni. Morişca execuţiilor fără cusur ale clujenilor, transformate cu precizie de duoul Barnette şi Jones duceau Clujul la un avantaj de 5 puncte, scor 11-6, după ce sibienii nu mai găsiseră calea spre coş de mai bine de două minute. Execuţiile care i-au trădat pe sibieni în ultimele minute le-au adus revenirea pe final de repriză. Popovic şi Bojovic marcau de la trei puncte şi rezultatul primei părţi se încheia la egalitate, 12-12.

Repriza secundă începea extrem de echilibrat, iar după 4 minute scurse, egalitatea se menţinea perfect, 19-19. Moment în care Hurd şi Popic rupeau echilibrul şi o duceau pe Sibiu la cinci lungime distanţă, 24-19. Mandache şi Jucan reduceau ecartul la doar 1 punct, însă seria lui Ceskovic oferea o gură mare de oxigen Sibiulului, care se distanţa la 7 lungimi. Când lucrurile păreau că merg perfect pentru CSU Sibiu, Popovic făcea o greşeală copilărească, greşind o pasă rudimentară către Hurd, şi îi băga pe clujeni în meci. Hargrove, Silvăşan şi Millage ieşeau la rampă şi egalau in-extremis în ultimele secvenţe ale reprizei secunde.

Ieşiţi de la cabine, clujenii păreau că au acelaşi tonus cu care au terminat repriza secundă, pentru că trioul Barnette, Millage şi Hargrove puneau 7 lungimi în faţa Sibiului, 39-32. De aici urma o scădere inexplicabilă în jocul clujenilor, care în cele 7 minute rămase până la finalul reprizei, mai marcau doar 3 puncte şi primeau 15, pe fondul unui pressing sufocant impus de jucătorii lui Perisic, care înscriau pe bandă rulantă. Scorul înaintea sfertului decisiv arăta 47-42 pentru Sibiu.

Efortul imens depus de elevii lui Perisic s-a resimţit încă din debutul actului decisiv. Când Silvăşan, Hargrove şi Millage cu execuţii de kinogramă de dincolo de semicerc făceau KO o echipă sibiană, cu o “bancă scurtă”: 7 jucători rulaţi de Perisic, în timp ce Ţenter folosea 10. Finalul de partidă a fost unul fără istoric, deşi sibienii au încercat să practice un joc agresiv. Însă, când Clujul avea în teren doi jucători tehnici ca Hargrove şi Barnet a fost simplu pentru clujeni să scape din „capcanele” elevilor lui Perisic. Meciul se încheia cu victoria clară a lui U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, scor 71-62, pe terenul rivalei CSU Atlassib Sibiu.

Cel mai bun jucător al Clujului a fost D. Hargrove cu 18 puncte marcate, urmat de S. Barnette (13 puncte şi 11 recuperări), C. Millage (13 puncte) şi Silvăşan (12 puncte). Din lotul sibienilor s-au făcut remarcaţi: L. Hurd (19 puncte), B. Johnson (13 puncte), M. Ceskovic (11 puncte), respectiv Bojovic, cu 7 puncte şi 9 recuperări.

Foto: Manases Sandor (u-mobitelco.ro)

2 comentarii la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!