Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca s-a reunit astăzi, 3 august, fără trei jucători

U-BT Cluj-Napoca s-a reunit astăzi, 3 august, fără trei jucători

Luni, 3 august, o parte dintre jucătorii lui U-BT Cluj-Napoca din sezonul 2020-2021 s-au reunit și au început pregătirea pentru următoarea stagiune. Timp de două săptămâni, baschetbaliștii se vor pregăti fizic, sub coordonarea lui Andrei Bălan.

În urmă cu două zile, clubul ardelean anunța faptul că Andrija Stipanovic, Karlo Zganec și Justin Edwards au ajuns la Cluj. De asemenea, Donatas Tarolis a revenit și el în orașul de pe Someș, după un lung drum făcut cu mașina din Lituania până în România.

 

Karlo Žganec, Andrija Stipanović și Justin Edwards au ajuns la Cluj. 💪🏼 Welcome, guys!

Posted by U-BT Cluj-Napoca on Saturday, 1 August 2020

La primul antrenament, au participat următorii sportivi: Nandor Kuti, Donatas Tarolis, David Vida, Toma Lungoci, Szabolcs Santa, Karlo Zganec, Ștefan Grasu, Andrija Stipanovic, Tudor Somăcescu, Dragoș Lungu, Modibo Diaby și Dragoș Axinte.

Justin Edwards a lipsit, fiind nevoit să stea în izolare timp de două săptămâni, în timp ce Karel Guzman, Gregory Vargas și Patrick Richard au în continuare probleme cu pașaportul.

Încercăm să reluăm antrenamentele într-un ritm cât mai normal. Din păcate, la reunire nu avem parte de toată echipa. Întâmpinăm anumite probleme să aducem în țară câțiva jucători. Eu sper să se rezolve problema aceasta cât mai repede și să beneficiem de întreg lotul. Așteptăm să vedem când vom putea intra în sală. Datoria noastră este să fim pregătiți. Teoretic, pe 15 septembrie disputăm primul meci oficial. Abia la finalul lunii vom afla dacă se joacă meciul sau nu. Noi trebuie să tratăm fiecare antrenament ca și cum s-ar juca acel meci fără îndoială. Sper să fim în efectiv complet pentru a putea crea acel spirit de echipă învingătoare”, a declarat Mihai Silvășan pentru u-bt.ro.

Dusko Vujosevic va ajunge la Cluj-Napoca miercuri seara și, conform declarației lui Branko Cuic, deocamdată nu se știe dacă va fi nevoit să stea în izolare.

Ne-am reunit astăzi oficial. Conform calendarului, avem meci pe 15 septembrie. Sperăm să nu se schimbe nimic și să ne pregătim pentru deplasarea în Bosnia. Trei jucători nu au ajuns în Cluj-Napoca, Gregory Vargas și Karel Guzman au încă probleme cu actele. Vorbim zilnic cu ambasadele din țările respective și încercăm să rezolvăm această situație. Patrick Richard nu a ajuns încă aici, la rândul său întâmpină probleme cu pașaportul. Suntem hotărâți să avem un sezon foarte bun. Respectăm regulile impuse de autorități și încercăm să ne pregătim cât mai bine posibil. Domnul Vujošević va ajunge miercuri seara. Încă nu știm dacă se impune ca dânsul să stea în izolare, vom vedea.” 

Baschetbaliștii care încă nu au sosit în România se pregătesc pe cont propriu, beneficiind de un program de pregătire trimis de către Andrei Bălan, preparatorul sportiv al U-BT Cluj-Napoca.

Din nefericire, avem un an mai special. Mulți dintre jucători nu au ajuns, iar unul dintre ei se află în izolare. Încercăm, pe toate căile, să îi ajutăm și pe cei care nu au reușit să vină la primul antrenament. Le trimitem un program de pregătire. Edwards va efectua în izolare anumite exerciții, precum și antrenamente de cardio. Pe restul încercăm să nu îi forțăm de la început, deoarece ne dorim să îi introducem treptat în efort. Chiar dacă va dura mai mult pregătirea fizică, important este să îi avem sănătoși pe jucători tot sezonul”, a spus Andrei Bălan pentru site-ul oficial al clujenilor.

U-BT Cluj-Napoca ar trebui să evolueze în primul meci oficial din sezonul 2020-2021, în data de 15 septembrie, contra lui BC Igokea. Rămâne de văzut ce decizie va fi luată la nivelul Basketball Champions League, în contextul celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus.

*foto: Nagy Melinda/u-bt.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • Benjamin :

    ...
    Aparent ne sta in fata un sezon cu mai multe provocari fata de ce imi inchipuiam. Ma bucur totusi ca s-a reunit lotul. Avand in vedere toate problemele cu pasapoartele/vizele si izolarea anumitor jucatori timp de 14 zile, perspectiva pregatirilor cu un efectiv complet pare destul de indepartata iar asta poate sa se vada in omogenitatea echipei, dar ma bucur ca avem jucatori cu experienta (Vargas, Petrica, Stipanovic) + Zganec si Tarolis care deja stiu filosofia de joc a lui Dule. Sper doar sa se reuseasca o integrare relativ rapida a noilor jucatori si sa fim feriti de accidentari in perioada de pregatire.

    cu 3 ani în urmă (04.08.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!