Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca se deplasează pe terenul lui FC Argeș Basketball în etapa a 25-a

U-BT Cluj-Napoca se deplasează pe terenul lui FC Argeș Basketball în etapa a 25-a

Unul dintre derby-urile etapei a 25-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin se va disputa miercuri, 20 martie, la ora 19:30, în Pitești Arena, acolo unde FC Argeș Basketball primește vizita lui U-BT Cluj-Napoca.

Ambele formații se află pe podium în Top 10, clujenii având un bilanț de 14-0, în timp ce piteștenii au nouă victorii și cinci înfrângeri și sunt pe poziția a treia.

FC Argeș Basketball este una din surprizele plăcute ale stagiunii. Sub comanda lui Nebojsa Vidic, alb-violeții au obținut rezultate excelente care au continuat și în faza a doua a campionatului, unde aceștia au strâns cinci victorii și o singură înfrângere.

Eșecul a venit pe terenul lui U-Banca Transilvania, într-un meci disputat în 3 februarie, în Sala Sporturilor ”Horia Demian”. Atunci, alb-negrii s-au impus cu 88 la 69, patru jucători având minim 20 la eficiență: Emanuel Cățe (16 puncte, 12 recuperări, 4 pase decisive), Patrick Richard (18 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive), Adam Mokoka (16 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, 2 capace) și Bryce Jones (11 puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive).

De partea cealaltă, liderii argeșenilor au fost Corey Allen (16 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții), Nikola Jevtovic (14 puncte, 8 recuperări) și Naje Smith (12 puncte, 6 recuperări).

După acea partidă, FC Argeș Basketball a adunat patru victorii consecutive, trei dintre ele venind în fața propriilor suporteri. În ultimele două jocuri, fanii echipei au asaltat Pitești Arena, ambele partide jucându-se cu peste 3000 de spectatori în tribune.

Elevii lui Vidic au trecut cu 87 la 84 de CS Rapid București și cu 83 la 79 de CSM Corona Brașov, cel mai bun jucător fiind același Corey Allen.

De la precedenta întâlnire cu U-BT, alb-violeții se bazează pe un nou jucător. Este vorba de Keshawn Curry, care a adunat 8.8 puncte și 1.0 pase decisive în cele patru meciuri jucate până acum.

Dacă ne ațintim atenția asupra oaspeților, aceștia au trecut prin șase săptămâni pline după duelul cu FC Argeș Basketball din ”Horia Demian”. Mai întâi, gruparea lui Mihai Silvășan s-a calificat în sferturile de finală ale EuroCup, apoi a reușit să își adjudece pentru a doua oară la rând Cupa României, după care a obținut două victorii în campionat și a urmat înfrângerea cu London Lions din sferturile EuroCup.

La doar două zile după ce au înfruntat trupa britanică, ardelenii au revenit pe teren și au trecut cu brio un test important, câștigând cu 100 la 76 în fața lui CSM Târgu Mureș. Cel mai eficient baschetbalist al campioanei en-titre a fost David Lăpuște (+19), care s-a remarcat cu 12 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive și o intercepție.

Din punct de vedere statistic, U-Banca Transilvania conduce la toate capitolele, cu excepția turnoverurilor, unde diferența este foarte mică (13.0 – 13.1).

Meciul dintre FC Argeș Basketball și U-BT Cluj-Napoca are loc miercuri, 20 martie, la ora 19:30, și va putea fi urmărit, în direct, doar pe FRB TV.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Delekon :

    Transmisiuni
    Un meci probabil frumos, cu miza, cu public de ambele parti, nu-l preia nimeni. Faptul ca meciul intre locul 1 si 3 nu merita televizat, arata exact unde este nivelul de organizare al LNBM.

    cu 1 lună în urmă (19.03.2024) Raspunde
  • Ciucâ :

    Transmisiuni
    Dupâ logica ta meciul tg mures dinamo care este televizat, locurile 8 şi 10 ,la ce nivel de organizare este LNBM?!

    cu 1 lună în urmă (19.03.2024)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Nu vad legatura (logica)
      Un lucru bun nu compenseaza un lucru rau. E bine care Tg Mures - Dinamo este la TV, este rau ca U-Arges nu se transmite. Amandoua afirmatiile pot fi adavarate concomitent.

      cu 1 lună în urmă (19.03.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!