Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca se duelează marți cu Joventut Badalona

U-BT Cluj-Napoca se duelează marți cu Joventut Badalona

Marți, 14 martie, U-BT Cluj-Napoca evoluează din nou în EuroCup, de această dată pe terenul lui Joventut Badalona. Campioana României are mici șanse la calificarea în playoff, având nevoie să câștige toate cele trei jocuri rămase și să spere la trei înfrângeri ale lui Bursaspor sau ale Bresciei.

Cu un bilanț de cinci victorii și zece înfrângeri, U-BT ocupă locul al 9-lea în grupa A, în timp ce adversara sa se află pe poziția secundă, cu un bilanț de 10-5. Una din cele cinci înfrângeri ale Badalonei a venit în BTarena, atunci când trupa antrenată de Mihai Silvășan a făcut un meci excelent, câștigând cu 98 la 82.

Leo Meindl, cu 21 de puncte și 10 recuperări, și Karel Guzman, cu 19 puncte, au fost liderii alb-negrilor, însă o prestație deosebită a avut-o Victor Sanders, care a izbutit patru coșuri de la distanță în acea partidă. Între timp, U-Banca Transilvania s-a despărțit de Sanders, iar acesta evoluează, în prezent, în Polonia, la Anwil Wloclawek.

Clujenii au reușit un joc foarte bun și în etapa precedentă, în care au trecut cu scorul de 87 la 83 de Bursaspor, finalista ediției 2021-2022. La fel ca în duelul cu Joventut, ardelenii au condus în cea mai mare parte a meciului și au obținut o victorie care îi menține în cursa pentru playoff.

De partea cealaltă și Joventut Badalona s-a impus în runda a 15-a, elevii lui Carles Duran neavând emoții pe terenul lui JL Bourg: 65-86. Cei mai buni jucători ai spaniolilor au fost Ante Tomic (22 de puncte, 8 recuperări), Kyle Guy (21 de puncte) și Henry Ellenson (16 puncte).

Badalona a jucat în acest weekend în campionat, fiind învinsă la o diferență de 17 puncte (85-68) de Tenerife. Câștigătoarea ediției precedente de Basketball Champions League s-a impus pentru a doua oară la rând în fața catalanilor, după ce reușise să o învingă pe Joventut și în semifinalele Cupei Spaniei, Final 8-ul fiind organizat chiar în Badalona.

În schimb, U-BT a câștigat în campionat, trecând cu scorul de 98 la 92 de CSM Constanța. „Studenții” au condus în permanență însă au avut emoții la final, când gazdele au anulat o diferență de peste zece puncte și s-au apropiat la o posesie.

Trebuie însă menționat că clujenii au evoluat fără Kasey Shepherd și Andrija Stipanovic. Fundașul alb-negrilor s-a accidentat în confruntarea cu Bursaspor, în timp ce pivotul ardelenilor nu a mai evoluat după finala Cupei României, care a avut loc în 15 februarie.

„Astăzi am evoluat fără Stipanović și Shepherd. Sper ca măcar unul dintre ei să poată juca la Badalona. Ar fi ideal să îi avem pe ambii la dispoziție. Shepherd are șanse mai mari să fie pe teren, din moment ce Stipanović vine după o perioadă lungă de absență. Ambii vor face deplasarea și vom vedea la fața locului dacă poate evolua și Stipanović”, declara Silvășan după disputa de la Constanța, conform u-bt.basketball.

Formația din România va fi susținută la Badalona de peste 100 de suporteri care au făcut deplasarea. Partida va avea loc marți, 14 martie, la ora 21:15, și va putea fi urmărită, în direct, pe Prima Sport 3.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!