Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca se impune fără probleme în primul meci al seriei cu FC Argeș

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
14.05.2022

U-BT Cluj-Napoca se impune fără probleme în primul meci al seriei cu FC Argeș

U-BT Cluj-Napoca a câștigat categoric primul meci al seriei din semifinalele Ligii Naționale, cu FC Argeș Basketball. Campioana en-titre s-a impus cu scorul de 98-73, profitând de problemele de efectiv ale trupei din Trivale. Alb-violeții nu s-au putut baza pe Nikola Jevtovic, Toarlyn Fitzpatrick, Raynere Thornton și Kostas Gontikas.

U-BT Cluj-Napoca: Patrick Richard, Brandon Brown, Karel Guzman, Ștefan Grasu, Andrija Stipanovic

FC Argeș Basketball: Ilari Seppala, Tudor Gheorghe, Mladen Jeremic, Mihai Măciucă, Goran Gajovic

Grasu a deschis scorul din interior. Jeremic a răspuns cu un coș de afară. Stipanovic a punctat apoi pe recuperare ofensivă, înaintea triplei lui Guzman. Măciucă a dus scorul la 7-6. Seppala i-a adus pe piteșteni în avantaj cu un nou coș de afară. Stipanovic a egalat la inel. Grasu i-a readus pe ardeleni la conducere (12-9). Jeremic a egalat cu un step-back de la distanță. Măciucă a înscris primul coș de două puncte al oaspeților. Gajovic a urmat exemplul și a făcut ca tabela să indice 14-16. Bircevic a egalat de sub coș. 16-16 a fost scorul primului sfert.

Colceag și Stewart au înscris nouă puncte fără răspuns în debutul sfertului doi. Axinte a răspuns cu o triplă și a dus scorul la 25-19. Diferența de pe tabelă a intrat în double-digits datorită lui Hogue. Bircevic a mărit diferența la 12 lungimi (31-19) prin Bircevic. Voinescu și Jeremic au adus șapte puncte consecutive, înaintea unui timeout cerut de Mihai Silvășan. Măciucă a redus diferența la o singură posesie. Stipanovic a răspuns cu un and-one. Brown a marcat de afară și a dus scorul la 36-28. Stipanovic a readus diferența în double-digits cu un alley-oop. La pauza mare, tabela indica 44-31 pentru campioana României.

Stewart a inaugurat a doua jumătate, de la semi-distanță. Bircevic a înscris și el cu un dunk. Kuti a dus scorul la 50-31. Jeremic a oprit run-ul adversarilor cu două coșuri consecutive. Bircevic a mai adus patru puncte la rând. Kuti a făcut ca tabela să indice 56-35. Avansul a ajuns la 23 de puncte, datorită lui Stipanovic. Chirof a oprit sângerarea cu o pătrundere spectaculoasă. Gajovic a reușit și el două puncte pe recuperare ofensivă. Muntenegreanul a dus scorul la 61-41. Înaintea ultimului sfert, U-BT conducea cu 74-44, în urma triplei pe sirenă a lui Richard.

Jeremic a deschis sfertul patru, de la semi-distanță. Watson a răspuns de la semi-distanță, înaintea triplei lui Gheorghe. Jeremic a dus scorul la 79-52, cu o reușită de la mare distanță. Guzman a replicat cu un dunk spectaculos în tranziție. Jeremic a continuat evoluția individuală reușită și a ajuns la 25 de puncte. Stewart, printr-un coș de afară, a făcut ca tabela să indice 86-56. Măciucă a replicat pe pătrundere. În cele din urmă, ardelenii s-au impus cu 98-73.

Stefan Bircevic a venit cu 15 puncte și 11 recuperări de pe bancă. Elijah Stewart a bifat 14 puncte și 5 recuperări, iar Andrija Stipanovic a avut 12 puncte și 6 recuperări. Mladen Jeremic a fost cel mai bun marcator al serii și a terminat cu 25 de puncte. Mihai Măciucă a avut și el 22 puncte.

Meciul doi al seriei este programat luni, 16 mai, de la ora 18:45 și va fi transmis de Digi Sport 3 și Prima Sport 3.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

6 comentarii la aceasta stire:
  • Csm.O :

    Ce n am înțeles
    In acest meci, este de ce unii spectatori huiduiau la liberele argeșenilor, la 20+ avantaj, sau la unele decizii de arbitraj. In rest n am mai văzut de mult o echipa fără a avea jucătorii de bază pe pozițiile mari. Pe de altă parte se pare că Costescu, Tudor Gheorghe, Jeremic, Gajovic și nu numai nu vor mai juca pentru argeșeni sezonul viitor și îl vor urma pe antrenor la o echipă din capitală..

    cu 1 an în urmă (15.05.2022)
    • U BT Cluj-Napoca Jojo:

      Serios?
      Dar ce trebuia sa facem? Sa-i aplaudam? Pana la urma e un meci intre doua echipe adverse. Iar partea de huiduit ori aplaudat fac parte din "procesul" de sustinere a echipei. Asa cred ca e fair play. Nu s-a injurat...nu au fost incidente..Cred ca trebuia sa le oferim si flori si condoleante la sfarsitul meciului celor de la Pitesti.
      Haide U!

      cu 1 an în urmă (15.05.2022)
    • Csm.O:

      Da?
      Permite mi sa am altă părere. Intr un meci echilibrat, Intr un derby, înțeleg, dar Intr un meci în care la echipa adversa le lipsesc toți oamenii de pe poziția 4 5, cei mai eficienți jucători, și ai și 20+ puncte avantaj, cred că sunt și alte modalități de a ți susține favoriții, fără să huidui o liberă a adeversarului.

      cu 1 an în urmă (15.05.2022)
    • U BT Cluj-Napoca carlos_cj:

      Ce problema existentiala! Vezi tu ce faceti cu Voluntariul!
      Ce n-a inteles el, saracutul!
      Ce griji are. I-a tocat Voluntariul, dar pe Lache il mananca de altii
      Ca sa nu te zbuciume grijile si sa poti dormi linistit la noapte, erau copii cei care au fluierat si huiduit. A strigat cineva o data "RATEAZA!" , jucatorul chiar a ratat libera si asta i-a incantat pe copiii din tribune. Asa ca tot strigau si ei RATEAZA! si strigau.

      cu 1 an în urmă (15.05.2022)
    • anotherone:

      Huiduieli
      Nu pot spune despre ceilalti (2) jucatori, dar unul dintre ei a fost huiduit la libere deoarece in sfertul 1 a vrut sa blocheze un dunk al lui Guzman si i-a dat o "bucata", Guzman a cazut destul de urat;
      cat despre huiduielile asupra arbitrilor (un singur caz, in care maxim 20-30 oameni s-au implicat) a fost cand s-a dat un antisportiv inexistent la Brown - in acel moment al jocului U avea < 10 puncte avantaj;

      cu 1 an în urmă (15.05.2022)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      antisportiv
      A fost. A fost o piedica / imiedicare involuntara din postura de ultim aparator, impiedicand astfel un contraatac al pitestenilor. Deci decizia a fost coreccta, chiar daca nu a fost nici o intentie de fault

      cu 1 an în urmă (15.05.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!