Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca se impune în duelul cu ratiopharm Ulm

U-BT Cluj-Napoca se impune în duelul cu ratiopharm Ulm

Runda cu numărul șase din EuroCup i-a adus lui U-BT Cluj-Napoca un duel pe teren propriu împotriva campioanei Germaniei, ratiopharm Ulm. Partida de miercuri, 8 noiembrie, din BTarena s-a încheiat cu succesul ardelenilor, 86-75, rezultat în urma căruia au ajuns la 5-1 bilanț în grupa B.

U-BT: Bryce Jones, DJ Seeley, Karel Guzman, Jarell Eddie, Andrija Stipanovic

Ulm: Thomas Klepeisz, Juan Nunez, LJ Figueroa, Karim Jallow, Trevion Williams

Guzman a răspuns cu un dunk spectaculos triplei lui Williams, iar Jones a beneficiat apoi de o liberă suplimentară, dar pe care a ratat-o (4-3) și nemții au irosit ulterior câteva oportunități de a întoarce situația în favoarea lor. Același Guzman a înscris prima triplă a clujenilor și Stipanovic a finalizat un atac în tranziție la 9-6, iar defensiva agresivă a pus probleme celor de la Ulm și Anton Gavel a solicitat primul time-out la jumătatea sfertului inaugural. Seeley a prelungit run-ul lui U-BT la 14-0 cu perechea precisă de libere, Herkenhoff fiind cel care a oprit această serie (18-8), iar pe finalul acestui act au urmat mai multe încercări de la linia de fault și U-BT Cluj a condus cu 26 la 14.

Ulm a continuat să fie ținută la procentaje modeste din acțiune și Cățe a contribuit cu patru puncte consecutive în debutul sfertului doi, la 30-14 fiind cerut un nou timp de odihnă la banca vizitatorilor. Williams a beneficiat de o liberă suplimentară în urma primei reușite pentru Ulm în acest act, lucru care nu a stopat-o pe U-BT din apropierea de pragul celor 20 de puncte în plus, zonă atinsă cu tripla lui Eddie la 37-17. Alte două reușite de afară din partea lui Eddie au dus diferența la +24 cu două minute înaintea pauzei, Mokoka fiind scos spre finalul acestei perioade după ce a încasat o lovitură la cap și U-BT Cluj a intrat la cabine cu 51-24 după o repriză controlată în totalitate.

Dadiet a marcat primele puncte ale sfertului trei, perioadă pe care Ulm a început-o cu mai mare atenție și după reușita lui Figueroa a urmat un time-out al gazdelor la 51-30. Formația în negru și portocaliu a redus în continuare din handicap, Mokoka fiind cel care a înscris în urma unei faze care a pornit dintr-o apărare bună (56-34), iar Nunez a ratat ambele libere în urma antisportivului lui Eddie. Nunez a marcat abia a doua triplă din acest joc pentru Ulm și Williams a trecut în double digits cu dunk-ul de la 58-43, după care Nunez a fost sancționat la rândul său cu un fault antisportiv. Reușitele lui Mokoka și Cățe au dus diferența la +18 prin faze construite aproape identic (64-46), iar în ultimele atacuri au venit doar alte două puncte și clujenii au avut 64-48.

Clujenii au deschis actul final cu un run de 7-2 și l-au forțat pe Anton Gavel să solicite un time-out la 71-50, Mathias fiind cel care a răspuns apoi cu o reușită de la distanță. Nemții au redus din deficit cu coșuri consecutive și la 73-61 a venit rândul lui Mihai Silvășan să ceară un timp de odihnă pentru a calma spiritele, dar Klepeisz a adus-o pe Ulm la un handicap dintr-o singură cifră. Cățe și-a ratat libera suplimentară la 75-66, dar a forțat apoi o posesie pentru U-BT într-un moment important și Seeley a refăcut un avans din două cifre, tot fundașul american fiind cel care a ridicat sala în picioare cu o triplă pe sirenă la 82-69. Pe final, ambele formații au trecut în câteva rânduri pe la linia liberelor și partida s-a încheiat cu 86-75 în dreptul lui U-BT Cluj-Napoca.

DJ Seeley a fost MVP-ul clujenilor cu 21 de puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive. Karel Guzman l-a urmat cu 16 puncte, 6 recuperări și 2 intercepții, iar Emi Cățe și Adam Mokoka au avut câte 12 puncte.

Trevion Williams a răspuns cu un double-double format din 17 puncte și 11 recuperări, pe lângă care a oferit 7 pase decisive. Juan Nunez a adunat 14 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive, în timp ce Thomas Klepeisz a contribuit cu 12 puncte și 2 intercepții pentru Ulm.

Campionii României vor juca cu următoarea ocazie în Italia, pe terenul lui Trento. Până atunci însă, jucătorii pregătiți de Mihai Silvășan au un meci pe teren propriu în acest final de săptămână, cu Laguna București în Liga Națională.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

21 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    Victorie.....istorica
    Nu mai e nimic de zis!!!!!

    cu 6 luni în urmă (08.11.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    felicitari
    si haide U!

    Meci cu palpitatii, dar suntem obisnuiti.

    Pentru domnii tineri de mai mult timp interesati de cati romani joaca la U si cate minute, jucam sambata cu Laguna in SSHD. Meci de mare angajament, speram sa aveti vizionare placuta.

    Apropo, si azi romanul Emi Cate a jucat 18,33 minute, deci cam juma de meci si a inscris 12 puncte. De ce? Pentru ca ii baschetbalist.

    cu 6 luni în urmă (08.11.2023)
    • Ciucâ:

      Felicitâri
      Bt cluj, un rezultat ft bun cred. Cum a fost posibil sâ câştige campioana (cu emoții parcâ)unui campionat ft slab ın fața campioanei de pe altâ planetâ?!Mâ bucur ptr Câțe câ joacâ bine şi este lâudat (meritâ),adus datoritâ reguli ptr jucâtorii români din Lnbm, nu cred câ ptr eurocup?!
      Ps.ai strâns bani ptr suc?cu popcorn merge mai bine meciul recomandat

      cu 6 luni în urmă (08.11.2023)
    • YMCA alin67:

      Bravo
      Echipei care a reușit un rezultat grozav, antrenorilor, suporterilor, orașului, Someșului care știe că la vară va scălda lotul și staff-ul campioanei. Se pare că și Silvă citește sau este informat despre ce se scrie pe aici, astfel că le-a oferit românilor câte 3 minute în plus. Asta deși Emi a fost pe minus la +/-, lar lui Măciucă i-a trasat sarcini clare să nu arunce la coș, să nu paseze, să nu faulteze și nu cumva să recupereze, doar să alerge. Glumesc, desigur. Enjoy your magnificent evening!

      cu 6 luni în urmă (09.11.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Interviu
      Este un interviu de la inceputul sezonului in care Silva admira modelul turcesc, in care sunt 2 jucatori buni autohtoni si un grup de tineri care invata. Probabil in acest cadru a venit si ramas Emi la noi, nu datorita unei reguli stabilite de birocrati.

      Atfel, mult s-a dovedit super inalt (probabil de aici supararea unora), a avut si cosuri si eficienta 15. Plus ca sala nu ii striga numele de flori.

      Legat de meci, sala a fost faina dar arbitirii au lasat un jocul prea fizic si asta a stricat jocul. Pe final jucatorii nici nu prea mai incercau sa patrunda ca isi luau coate garla si nu se fluera nimic. In fine, baietii au avut taria sa reziste si cei de la ULM au aruncat foarte prost. All good.

      cu 6 luni în urmă (09.11.2023)
    Raspunde
  • Silvois :

    Uriasa victorie
    intr-adevar, ai batut campioana tarii campioane mondiale! Nu stiu, mi s-a parut ca ori Ulm a fost prea laudata, ori ca U e mai buna decat indraznim sa credem, iar adevarul e undeva la mijloc, of course. Aceasta mare victorie este, deocamdata, cea mai mare victorie a vreunei echipe de baschet din Romania, contraziceti-ma daca credeti altfel! Merem la Trento saptamana viitoare, da apoi jumulim canaru!

    cu 6 luni în urmă (08.11.2023)
    • CSM CSU Oradea Sean Barnette:

      Felicitari!
      Jos palaria. Modul cum joaca Clujul e ceva de vis. Admir si sper sa fiti copiati si de alte echipe din Romania.

      cu 6 luni în urmă (08.11.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Felicitări căpitane!
    Bravo băieți!

    cu 6 luni în urmă (08.11.2023) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Felicitări pufosenilor
    Era să ne facă o aroganță nunez dar a fost prea mic și obraznic azi. Stipe îl face la libere :)).
    Cred ca azi a fost cea mai frumoasă sală exceptând meciul cu ceilalți nemți de anul trecut. Se pare ca lumea s-a mobilizat și au fluierat de la început atacurile lor și încurajat echipa de la început fără anemii. Visul frumos continuă și sper să nu ne oprim aici. Haide U!

    cu 6 luni în urmă (08.11.2023)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Acum 2 ani
      Ca anul trecut tot cu ăștia am jucat:)

      cu 6 luni în urmă (08.11.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    @delikon
    Te rog frumos abținete. Să nu cumva sa jignești pe MCBC, spunînd că ai vizionat un meci frumos. Noul asesesoftU s-a făcut de rîs din nou. Bă, dacă nici pe desculții ăștia campionii lui peste prăjit nu i-am bătut la 80 de puncte, apoi slab stăm. Nici măcar în competiția asta de toată rașpa, care nu se compară cu un final for nespecificat, nu reușim un rezultat demn de renumele de noul asesoftU. În plus iară marele Silvă și-a bătut joc de Măciucă și de " regresatul" Cățe.
    P.S. N-am crezut niciodată că la un meci cîștigat "jalnic" dintr-o competiție tip "retard" o să spun că am asistat la un arbitraj de toată jena.

    cu 6 luni în urmă (08.11.2023)
    • YMCA alin67:

      Corect era, "abține-te" și "să-l jignești"
      Iar dacă pare greu, putem sfătui pe cineva formulănd "te rog să te abții" (atenție, cu doi "i" ). Dar, fii (cu doi "i") liniștit, nu e nevoie de Delekon, el pare ok, ești suficient tu. Pe de altă parte, atât tu cât și unul dintre apropiații tăi trebuie să mai studiați arhivele baschetului și să aflați că au fost mai multe echipe românești care au jucat intr-un final 4, dar nu așa multe (am presupus că, referindu-vă amândoi la o victorie la 80 de puncte, ați stabilit fără echivoc despre ce echipă e vorba). Nu că ar conta pentru cineva și cu atât mai puțin pentru niște specialiști. În plus, se spune "noU AsesoftU". Hai că nu e așa, UBT e echipă bună, are buget substanțial, staff ok, departament de PR profesionist care știe cum e cu imaginea, cu pozele, autografele, încă nu a devenit Asesoft. Mai trebuie să câștige 3-4 campionate până acolo. Enjoy the wonderful game, I used to rewatch them on the TV the night after I saw them live.

      cu 6 luni în urmă (09.11.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      "formulănd "
      Mii de scuze MÂRÂTE M.C.M.B.

      cu 6 luni în urmă (09.11.2023)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    castigat absolut meritat. Felicitari!
    Pentru o echipa de top pe partea ofensiva (ma refer la Ulm), prima repriza a fost de cosmar (de fapt pentru orice echipa ar fi fost la fel), cu procentaje (aprox. pentru ca citez din memorie) de 7% de 3, 26% de 2 si 61% de la libere. Si asta in conditiile in care au prins si destule mingi la noi sub panou. O mostra din ce pot in realitate am vazut in sfertul 3 si in general in repriza a doua. Noroc ca la partea cu aruncarile libere au stat extrem de prost si au ratat in momente in care ar fi putut presiune suplimentara pe noi daca le intrau.

    Nu cred ca spera sau avea nimeni pretentia sa castigam la +20 dar modul in care s-au pierdut mingile alea multe iar ne-a facut sa traim periculos. Apropo, la pauza noi aveam 7, nemtii 8. Nemtii au terminat cu 8, noi cu... 18.

    Am castigat avand procentaje bune la toate categoriile de aruncari + o defensiva (si, cu voia dvs.) o sala remarcabile.

    Dincolo de dunk-urile spectaculoase ale lui Guzman, faza care mi-a placut in mod deosebit a fost aceea cu blocajul ofensiv facut de Richard pentru reusita lui Mejeris.

    cu 6 luni în urmă (09.11.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Mingi pierdute.
      Aici eu vad o legatura cu stilul de joc. Cei de la ULM au aruncat mult de la distanta si au incercat sa paseze decisiv sub inel mult mai putin. Cu asa joc, e logic sa aiba mai putine greseli.

      cu 6 luni în urmă (09.11.2023)
    • pipzn:

      @Delekon
      Nu contest ceea ce spuneti dar eu ma refer la situatii precum: pasa direct in out; lipsa sau neaplicare schema de repunere. Bajbaieli a celui care ar trebui sa fie conducatorul de joc care in final a pus in dificultate si a facut sa fie trecut in cont ca minge pierduta in dreptul unui coleg. In cazul lui Eddie au fost cel putin 2 (ca nu am apucat sa revad inregistrarea meciului) in care, desi erau 2 jucatori pe teren care ar fi trebuit sa se ocupe de adusul mingii in siguranta s-au "balbait" si i-au pasat direct in capcana. (Da, a avut si o minge pierduta pentru ca incercat sa iasa el cu mingea desi nu ar fi fost cazul).

      cu 6 luni în urmă (09.11.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Da
      Is de acord ca am si pierdut m

      cu 6 luni în urmă (09.11.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Da
      Is de acord ca am pierdut mingi aiurea si ca am cedat cand ne-au presat.

      cu 6 luni în urmă (09.11.2023)
    • varu silvois:

      victoria e atat de imensa
      incat digeram mai usor aceste greseli nefortate ce din pacate ne cam tot urmaresc. Inca nu avem destula experienta internationala, e doar al doilea an in aceasta competitie. Silva nu doar ca remarca acest lucru. al erorilor comise, ci il si recunoaste, dar nu cred ca e suficient. Doresc insa sa inchei pozitiv, rezultatul e efectiv IMENS!

      cu 6 luni în urmă (09.11.2023)
    Raspunde
  • 'mpepo :

    Superbă victorie
    Am văzut și am revăzut cu mare plăcere partida. "U" a învins clar campioana Germaniei, campioană mondială ! O performanță care trebuie să bucure pe orice iubitor de baschet, de sport în general, din România. Un baschet de înalt nivel etalat de jucătorii noștri. Incredibil e scorul de la pauză. Unul dintre cele mai bune sisteme ofensive din EuroCup nu reușește să înscrie decât 24 de puncte într-o repriză ! Este drept, echipa lui Silvășan are una dintre cele mai bune apărări din competiție.
    Un joc, o echipă care ne dau speranțe într-un parcurs frumos și lung în a doua competiție baschetbalistică europeană. O victorie la Trento ar face meciul cu Gran Canaria derbyul EuroCup. De fapt lupta directă pentru primul loc. Frumos, nu ?

    cu 5 luni în urmă (10.11.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CNA :

    Da, o victorie foarte mare!
    Bravo U BT!
    Prima repriză a fost senzațională, de vis! Mi s-a părut chiar peste prima repriză reușită împotriva echipei Turk Telekom, mai ales că Ulm este, în contextul actual, mai puternică decât Turk Telekom.
    Ca și capitol de îmbunătățit este perioada de scădere în joc, precum cea din sfertul 3; cred că e normal să existe un "run" al echipei adverse, dar ar trebui să fie mai limitat, să conservăm mai bine o distanță creată.
    Emi Cățe a ales bine echipa, iar U BT a ales foarte bine echipa anul acesta! Eu visez departe. Meciul cu Gran Canaria ne poate indica, într-o oarecare măsură, legat de distanța vis - realitate.
    Mi-au plăcut și declarațiile din cadrul echipei care indică ambiție dar și concentrare și "work in progress". Onwards!
    Numai de bine! Haide U!

    cu 5 luni în urmă (10.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!